2012

WKF VB Párizs - 2012. november 21.-26.

Egyik versenyzőnk, Csák Klaudia kvalifikálta magát a Párizsban megrendezésre kerülő 21. WKF VB-re a női -61 kg kategóriában.

A Párizsi VB volt az eddigi legnagyobb megrendezésre kerülő WKF esemény, több mint ezer résztvevővel 116 országból!!! Frenetikus hangulatu verseny volt. A 15.000 főt befogadó Bercy sportcsarnok a döntőkre teljesen megtelt, és amikor francia lépett a küzdőtérre, szinte szét is robbant. De az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a közönség hihetetlenül sportszerűen viselkedett. Volt, amikor kikapott a hazai versenyző, és ennek ellenére a közönség állva, hosszan tartó vastapssal ünnepelte a győztest.

Ebben a fantasztikus légkörbe Klaudiának ez volt az első felnőtt VB szereplése és a súlycsoportjában jól debütált. Első körben, taktikai küzdelemben 3:2 arányban legyőzte belga ellenfelét. A második fordulóban a junior EB győztes svájci Quricci következett. Ezt a mérkőzést is végig irányította Klaudia, többször földre vitte ellenfelét, de sajnos nem tudta befejezni ezeket a helyzeteket. Szerintünk többször is ért el más érvényes találatot, és a bírók ezt háromszor is jelezték (de sajnos mindig csak egy zászló volt kint). Annál nagyobb volt a döbbenetünk, amikor a bírói döntésnél 5:0 arányba hozták ki a svájci versenyzőt. Nagyon bíztunk abban, hogy beviszi Klaudiát vígaszágon, de sajnos a döntőbe jutásért kikapott (végül a vigaszágat megnyerve 3-ik lett).

Ez a csalódás talán túl mély nyomot hagyott Klaudiában még másnap is, mert csapatban már messze nem ment olyan jól neki, mint egyéniben. Mindkét mérkőzését elvesztette.

Bízunk benne, hogy ezen az állapoton nagyon gyorsan túlteszi magát, hiszen két hónap múlva már következik a kadet, junior és U21 EB Törökországban és az éves ciklus számunkra legfontosabb állomása, a 2013-as Budapesti felnőtt EB.

szeparátor

Tatami team kupa - Budaörs, 2012. november 17.

Az őszi szezont záró Tatami team kupán, melyet a Budaörsi sportcsarnokba rendeztek, 7 ország 600 versenyzője vett részt. Itt is jól szerepeltek versenyzőink és gyerekek is sok érmet tudtak nyerni.

Eredményeink:

Központi edzőterem

Aranyérmesek:
Varga Fruzsina U21, –60 kg
Hidasi Tibor junior, -76 kg

Ezüstérmes:
Sánta Péter junior, -68 kg

Bronzérmes:
Mészáros Cintia U21, -53 kg

Budo Fight

Aranyérmes:
Pintér Dániel 10-11 éves, haladó, -34 kg

Ezüstérmesek:
Gyűrűs Patrik 10-11 éves, kezdő, +40 kg
Olti Balázs 12-13 éves, kezdő, -40 kg
Kandev Angel 12-13 éves, haladó, +50 kg

Bronzérmesek:
Miheller András 8-9 éves, haladó, -30 kg
Horváth Sándor 12-13 éves, kezdő, +50 kg

Gankaku:
Szabó Levente 12-13 éves, -50 kg - Bronzérem

Gratulálunk!


szeparátor

Cup de France – Párizs 2012. november 3-4.

Két versenyzőnket érte az a megtisztelés, hogy a Franciaországi Ligue de Bourgogne klub edzőjének, Mohamed Akcha Senseinek meghívására részt vettek a Francia Kupán. Lányaink, Vajda Lilien (junior -48 kg-ban) és Csák Klaudia (U21 -60 kg-ban) egyéni és csapat versenyszámokban is tatamira álltak a francia klub színeiben. Ezen a versenyen csak francia versenyzők indultak és súlycsoportonként minimum 16 fős táblákról.

A bíráskodás nagyon eltérő volt a hazaitól. A bírók egyértelműen a támadó szándékot részesítették előnyben. Ahhoz, hogy megadják a pontot, az ütésnek illetve a rúgásnak csattannia kellett az ellenfél testén vagy arcán.

Szombaton, a junior napon, Lilien kezdett. Súlycsoportjában az első két mérkőzést simán hozta és így bekerült a négy közé. Itt találkozott a súlycsoport aktuális Európa Bajnokával, amikor is szoros küzdelemben 2 : 1-re alulmaradt és így (vigaszág nem lévén), bronzérmes lett. Csapatban is remekül szerepelt. Elsőként indulva 8 : 0-ra nyert és a csapattársai is nyertek. A döntőbe jutásért Lili harmadikként indult volna, de sajnos csapattársai kikaptak, így maradt nekik a bronzérem.

Vasárnap, az U21 napon Klaudia egyéniben rögtön az első körben kifogta az Európa Bajnokot, akitől kikapott. Csapatban hozta a mérkőzését, 6 : 2-re nyert, így ő is egy csapat bronzéremmel térhetett haza.

Reméljük az együttműködésünk a Francia klubbal tovább fog folytatódni, úgy, ahogyan ezt az edzőjükkel megbeszéltük. A következő alkalom áprilisban ismét a Francia Kupa lesz és ősszel, ígéret szerint, egy komoly, nagy Francia csapat részvétellel számíthatunk a Budapest Open versenyen.

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Grand Prix Pilsen Csehország - 2012.10.27-28.
20 ország, több mint 1000 versenyző

Csák Klaudia

A Központi edzőterem hat képviselője a Magyar Válogatott keret tagjaként hétvégén részt vett Pilsenben egy rangos nemzetközi versenyen. Versenyzőink kivétel nélkül remekül szerepeltek és nagyszerű eredményeket értek el.

Több szempontból is jól sikerült nekünk ez a verseny:
Csák Klaudia, Molnár Dániel, Vajda Lilien már megszerezték az indulás jogát a Törökországi kadet, junior és U 21 EB-n.
Sánta Péter hosszú kihagyás után remekül küzdött, és bár a sérülése még nem engedte meg, hogy teljes erőből küzdjön jogosan bízunk abban, hogy két hét múlva az utolsó kvalifikációs versenyen ő is csatlakozik az utazókhoz.
Csák Klaudia három héttel az első felnőtt VB-je ellőtt nagyon jó formát mutatott. A verseny közben sikerült legyőznie egy EB és VB érmest is. Bízunk benne, hogy a jó forma kitart a VB-re is.

Eredményeink:

Aranyérmeseink:
Vajda Lilien junior, -48 kg
Varga Fruzsina junior, -59 kg
Molnár Dániel U 21, -78 kg
Csák Klaudia U 21, -60 kg
Csák Klaudia szenior, -61 kg

Ezüstérem:
Sánta Péter junior, -68 kg

Bronzérem:
Hidasi Tibor junior, -76 kg

A verseny részt vettek a Gankaku SE versenyzői is. Egy bronzéremmel ők is hozzá járultak Szövetségünk éremgyűjteményéhez:
Szabó Levente 13 éves, -45 kg

Ezen a versenyen osztották ki a CEKL verseny sorozat 2011 évi díjakat a legeredményesebb versenyzőknek. Díjazottak között három versenyzőnk is jutalomban részesült:
Molnár Dániel a legeredményesebb junior, Sánta Péter ugyan ebben a kategóriában megszerezte a harmadik helyet. Szintén harmadik lett a női kadet kategóriában Vajda Lilien.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Céghmester kupa, Mogyoród - 2012 október 13.
3 ország 300 versenyzője

A kvalifikációs versenyek legkönnyebb állomásán jól szerepeltek Szövetségünk versenyzői. A központi edzőterem képviselői közül már többen is nagyon közel kerültek ahhoz, hogy az utazó keretbe kerüljenek a Törökországban megrendezésre kerülő korosztályos EB-re. A kicsik is szorgalmasan gyűjtögetik pontjaikat az Indiai Goju-Kai VB-re.

Eredményeink:

Központi edzőterem:
Aranyérmesek:
Vajda Lilien junior, kumite, -48kg
Mészáros Cintia U21, kumite, -53kg
Molnár Dániel U21, kumite, -78kg
Bronzérmesek:
Ónódi Pál 11 éves, kumite, -35kg
Hidasi Tibor junior, kumite, -76kg

Budo Fight egyesület
Marics Márk kumite, 9 éves, -27kg II.
Miheller András kumite, 9 éves, -32kg I.
Glotz Viktória kumite, 9 éves, -32kg III.
Szőllősi Patrik kumite, 10 éves, -35kg III.
Pintér Dániel 11 éves, kata III., kumite, -35kg I.
Mones Omyd kumite, 11 éves, -35kg II.
Gyűrűs Patrikkumite, 11 éves, -45kg III.
Végh Dorina 12 éves, kata III., kumite, -47kg I.
Horváth Krisztián kumite, kadet, -63kg III.

Gankaku egyesület:
Kumite:
Krammer Krisztián kumite, 11 éves, –45 kg II.
Pór Dávid kumite, 12 éves, +55 kg III.
Szabó Levente kumite, 13 éves, –45 kg III.
Szabó Levente kumite, kadet, –52 kg III.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Az első fotók kezdő gyerekcsoportunk edzéséről! :)szeparátor

Croatian Open Rijeka, Horvátország
2012. szeptember 28.-29.

16 ország 1340 induló

Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Egy-két kivétellel minden kategóriában 32 tábláról indultak versenyzőink. Minden egyes győzelemért nagyon meg kellett küzdeni az erős ellenfelekkel. Az éremeső ezúttal elmaradt, viszont annál nagyobb érteke van a megszerzett érmeknek.

Központi edzőterem versenyzői:
Vajda Lilien junior, -48 kg I.
Molnár Dániel U21, -78 kg II.
Hidasi Tibor junior, -76 kg III.

Budo Fight SE versenyzői:
Miheller András 8-9 éves, kata III.
Pintér Dániel 10–11 éves, 34 kg, kumite III. és 12–13 éves, -36 kg, kumite III.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

XV. Budapest Open Nemzetközi Karate Bajnokság
2012. szeptember 15.-16.

17 ország 780 induló

Szövetségünk idén már 15. alkalommal rendezte meg a Budapest Open versenyt. Idén még magasabb színvonalon zajlottak a küzdelmek, mint tavaly, és egyre kiegyensúlyozottabb lett a mezőny. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén összesen 78 klub szerzett érmet és az első három helyen az érem táblázaton minimális volt különbség. Az első helyezett Ukrán válogatott 7 a második magyar Dynamic 6 és harmadik helyen a mi csapatunk (összesen 9 fővel indult) 5 aranyéremmel végzett.

Érmeseink:

Aranyérmesek:
Vajda Lilien junior, -48 kg
Varga Fruzsina junior, -59 kg
Sánta Péter U21, -68 kg
Mészáros Cintia U21, -53 kg
Csák Klaudia U21, -60 kg

Ezüstérem:
Varga Fruzsina U21, – 60 kg

Bronzérem:
Sánta Péter junior, -68 kg
Molnár Dániel U21, -78 kg
Csák Klaudia felnőtt, -61 kg

Szövetségünk más klubjai is elindultak a versenyen és tovább bővítették eredménylistánkat.

Budo fight SE-ből:
Aranyérmes:
Szőllősi Patrik 8-9 éves, +32 kg
Bronzérmes:
Pintér Dániel 10-11 éves, -34 kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Medimurje Open, Cakovec Horvátország - 2012.09.08.
5 ország, 400 versenyző

A jövő heti Budapest Open előtt, alapozó időszak vége felé csapatunk Horvátországba utazott, hogy felmérje pillanatnyi állapotát, ellenőrizzük, hol tartunk a felkészülésben, mit kell még kijavítani, hogy Budapesten már begyűjthessük az első kvalifikációs pontokat.

Lány versenyzink még nagyon sok hibával küzdöttek és igen csak érezhető volt a szezon kezdete. Szinte gyermeteg hibákat követtek el, de hát inkább most, mint tétre menő versenyeken. A fiúk igazán kitettek magukért, mindegyikük megnyerte saját kor- illetve súlycsoportját és ketten közülük a magasabb korosztályban is döntőt vívtak. Reméljük, formájuk sokáig kitart.

Eredményeink:
Sánta Péter junior, -68 kg I.
Hidasi Tibor junior, -76 kg I.
Molnár Dániel U21, -78 kg I.
Sánta Péter U21, -68 kg II.
Hidasi Tibor U21, -78 kg II.
Mészáros Cintia U21, -53 kg II.
Vajda Lilien junior, -48 kg III.
Fest Sára U21, -53 kg III.
Csák Klaudia felnőtt, -61 kg III.

Gratulálunk!

szeparátor

A nyári edzőtáborokról

Szövetségünk tagjai idén három edzőtáborban is részt vettek.
Elsőként egy nagysikerű Velencei gyerek táboron, ahol 100 gyerek edzett napi háromszor és készült az övvizsgára. A vizsgázók nagy része sikeresen vette az akadályokat és megszerezte a magasabb övfokozatot. Bízunk benne, hogy akiknek most nem sikerült, legközelebb azok is teljesítik a követelményeket.
A haladó edzőtáborban a résztvevők az első két esős nap után szinte szaharai forróságban edzettek végig a Balaton partján, miközben mindenki más alig bírta ki a hőséget még a vízben is. A vizsga is különlegesen nehéz körülmények között zajlott, a tűző naptól felforrósított tornateremben, de a vizsgázók igazán kitettek magukért és 3 kivételével mindenkinek sikerült a továbblépés.
Fotókhoz katt ide!

Tábori csoportkép

Idén a csehországi Jindrichuv Hradecben rendezték az IKGA nemzetközi táborát, ahol Szövetségünk 6 fővel képviselte magát.
A tábort Saiko Shihan Goshi Yamaguchi, nemzetközi szervezetünk elnöke és Hanshi Ingo De Jong, szervezetünk európai elnöke, több Shihan segítségével vezette.
Rebicek Gerd Shihan is lehetőséget kapott és összesen 4 edzést, két kata bunkai és két kumite edzést tartott meg.
Napi kétszer két órában, több csoportra osztva zajlottak az edzések, mindegyik más–más feladatra koncentrálva. 13 ország közel kétszáz karatékája végig jó hangulatba edzett és szabadidejükben közösen fedezték fel a vendéglátó város látnivalóit. A tábort természetesen itt is övvizsga zárta, ahol Hegedűs Nikolett sikeresen levizsgázott 4. Danra.

A táboron résztvevő magyarok és a két nagymester

Gratulálunk!

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Új nemzetközi bírónk van!

Hegedűs Nikolett

Június elején rendezték Moszkvában a Regionális Csapat Európa Bajnokságot, melyet megelőzött a nemzetközi bírói vizsga.
Hegedűs Nikolett a magyar női bírók közül elsőként szerezte meg a nemzetközi kata és kumite bírói fokozatot.
Így Szabó Jánossal együtt Szövetségünk már két EKF bíróval is rendelkezik.

Gratulálunk!

szeparátor

Nyári edzőtáborok

Idén június 16. és 21. között kerül megrendezésre Velencén a gyermek kezdő és középhaladó edzőtábor. Érkezés a táborba 16.-án 12 óráig. Hazaindulás 21-én a reggeli után.
A tábor címe: Gyermek és ifjúsági tábor, Velence, Szécsényi út 13.

A haladó edzőtábort idén Révfülöpön rendezzük meg.
Érkezés: június 25. délig, hazaindulás július 1.-én, reggeli után.
Tábor címe: Sport üdülő, Révfülöp, Füredi utca 42.

6 tagunk július 7.-12. között részt vesz Európai Szövetségünk nyári edzőtáborában Csehországba, Jindrichuv Hradec városában.
Az edzőtábort az IKGA Elnöke Saiko Shihan Goshi Yamaguchi és Hanshi Shihan Ingo De Jong fogják vezetni.
Hárman közülünk megpróbálkoznak magasabb övfokozatú vizsgával, bízunk benne hogy sikerrel.

Minden edzőtáborozónknak jó tanulást, rengeteg élményt,
jó szórakozást és sikeres övvizsgát kívánunk!


szeparátor

Május 11. és 13. között rendezték Tenerifén a felnőtt WKF Európa Bajnokságot

Szövetségünk részéről két versenyző szerezte meg az indulási jogot, de sajnos a felkészülés vége felé egyikük, Sánta Kinga összeszedett egy makacs, hosszan gyógyuló Achilles ín sérülést és így sajnos csak Csák Klaudia tudott kiutazni a számára első felnőtt EB-re.

Egyéni kategóriában a horvát Bebek ellen az elején bekapott két találatot. Utána a nagy igyekezetében beleszaladt egy fej ütésbe, amely aztán döntően meghatározta a meccs további kimenetelét, így Klaudia simán kikapott. Bebek tovább menetelt, de a döntőbe jutásért vesztett (végül harmadik lett), ezért Klaudia nem tudott javítani vigaszágon.

Harmadik nap volt a csapatverseny és még egy esély a javításra. A magyar csapatból (Csák, Metzger, Molnár) Svájc ellen elsőként Klaudia indult. Egy chudan ütéssel megszerezte a vezetést, de a svájci lány fordítani tudott. 6 másodperccel a vége előtt még 3:1-re vezetett, de Klaudia szüntelenül rohamozott, aminek meg is lett az eredménye egy jodan mawashi geri formájában (amely a mellékelt fotón látható).

Csák Klaudia

Ezzel 4:3-ra nyert és így csapatunk megszerezte a vezetést. Nagyon bíztunk a továbbjutásban, de sajnos a másik két lány nem tudott nyerni és a Svájci csapat a döntőbe jutásért kikapott, ami miatt csapatunk is kiesett. (A svájci lányok végül bronzérmesek lettek).

szeparátorMájusban teljesült a régi álmunk és megnyitottuk a Goju-Kai Szövetség központi edzőtermét Budapesten, a VIII. kerület Pál utca 6. szám alatt!
Több, mint 300 négyzetméteren két edzőtermet, öltözőket és irodát alakítottunk ki.
Ide várunk minden régi és új tanítványt, ahol a kezdő gyerek és felnőtt szinttől egészen a versenyzőig külön csoportokban gyakorolhatják a Goju-Kai karatét Shihan Rebicek Gerd és feketeöves tanítványai vezetése alatt.

szeparátor

Utánpótlás verseny Budapest, 2012 május 6.

A harmadik versennyel véget ér 2011-2012 verseny szezon Goju-Kai utánpótlás Bajnoksága.
Itt kihirdettük a sorozat korosztályonkénti legeredményesebb versenyzőit is, akik a Szövetség elnökétől átvehették a különdíjakat.

8-9 éves fiú - Mihaller András (Budo Fight)
8-9 éves lány - Kiss Zsófia (Takara)
10-11 éves fiú - Ónodi Pál (Goju-Kai)
10-11 éves lány - Végh Dorina (Budo Fight)
12-13 éves fiú - Horváth István (Goju-Kai)
13-13 éves lány - Czabajszki Evelein (Gankaku)
14-15 éves fiú - Horváth Krisztián (Budo Fight)
14-15 éves lány - Pesti Dóri (Sutemi)


szeparátor

Grand Prix Bratislava – Szlovákia, 2012. április 15.
8 ország 520 versenyzője

6 fős csapatunk indult a környező országok többnyire válogatott versenyzőivel teletűzdelt mezőnyben. A Magyar Bajnokságon való kitűnő szereplés után nagyon nehezen álltak vissza edzésbe versenyzőink. Természetesen ez megmutatkozott a szereplésen is. Sajnos csak 3 versenyzőnk jutott dobogóhoz:
Hidasi Tibor junior -76 kg – ezüstérem
Vajda Lilien junior -48 kg – bronzérem
Varga Fruzsina junior -59 kg – bronzérem

Gratulálunk!

Hosszú évek után úgy látszik, kezd beérni egy újabb felnőtt versenyzői garnitúra.
A kvalifikációs versenysorozat után két versenyzőnk is megszerezte az indulási jogot a felnőtt WKF Európa Bajnokságra, amelyet május 10. és 13. között rendeznek Teneriffén.
Bízunk benne, hogy Sánta Kinga a -55 kg és Csák Klaudia a -61 kg súlycsoportokban tisztességesen helyt állnak életük első felnőtt EB-jén.
Szurkoljunk nekik!!!

szeparátor

magyar bajnokok

Magyar bajnokság 2012. március 24.-25.
600 versenyző

A központi edzőteremből 8 versenyző indult az idei Magyar bajnokságon. Első nap voltak a gyerek kategóriák, ahol csak egy versenyzőnk indult. A 10-11 éves korosztály kata versenyszámában Ónódi Pál nagyon jól katázot és 32 táblán szépen menetelt előre, viszont a döntőbe jutásért 3:2 –re kikapott. Végül vígaszágon nyert és bronzérmes lett. Sajnos a küzdelem most nem sikerült neki és gyorsan kiesett.

Vasárnap volt a hivatalos WKF kategóriák verseny napja. Versenyzőink teljesítményét csak dícsérni tudom, mindenki teljes erőbedobással küzdött, aminek meg is lett az eredménye. Mind a hét versenyzőnk megnyerte súlycsoportját.
7 versenyző = 7 aranyérem = 100% siker!

Bajnokaink:
Vajda Lilien junior -48 kg
Varga Fruzsina junior -59 kg
Sánta Péter junior -68 kg
Hidasi Tibor junior -76 kg
Molnár Dániel U 21 -78 kg
Sánta Kinga felnőtt -55 kg
Csák Klaudia felnőtt -61 kg

Ónódi Pál 10-11 éves korosztály, kata III. hely

Még két Szövetségünkhöz tartozó egyesület vett részt a Magyar Bajnokságon és ők tovább gyarapították az érem listát.

Gankaku SE
Csabajszki Evelin 12-13 éves -50 kg I.
Szabó Levente 12-13 éves -45 kg III.

Budofight SE
Glotz Viki 8-9 éves, +27kg I.
Miheller András 8-9 éves, kata III.
Pintér Dániel 10-11 éves, -34 kg III.
Végh Dorina 10–11 éves, -40 kg III.
Horváth Krisztián kadet, -63 kg III.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Harasuto kupa, CEKL - Lodz, Lengyelország 2012. mársiuc 03.-04.
18 ország 1000 versenyzője

7 fős csapatunk hosszú út után, pénteken este érkezett meg Lodzba. Részvételünk ezen a versenyen több célt is szolgált egyszerre: minél több pontszerzés a CEKL táblázaton, felkészülő verseny a Magyar Bajnokságra és két versenyzőnk „mély vízbe” küldése. Vajda Lilien és Molnár Dániel ugyan még nem érték el korban a következő korosztályt, de jövőre már ott szerepelnek, ezért úgy döntöttünk, hogy nem várunk tovább és már most feljebb indulnak.

Eredményeink:
Sánta Péter junior -68 kg - aranyérem
Vajda Lilien junior -48 kg - ezüstérem
Molnár Dániel U 21 -78 kg - bronzérem

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Csák Klaudi és Rebicek Gerd

EKF Európa Bajnokság - Baku, Azerbajdzsán 2012. február 10.-12.
671 versenyző, 39 ország

A Magyar válogatott tagjaként 5 versenyzőnk vett részt a Bakui EKF EB-n. Már megérkezésünk sem volt zökkenőmentes, ugyanis a mi gépük volt az utolsó szerda reggel, amely még le tudott szállni Bakuban, a későbbieket mind Teheránba terelték az ítéletidő miatt. 40 éve nem látott hóvihar dúlt Bakuba és szerdára kijárási tilalmat rendeltek el. Beérkezve a városba kihalt utcákkal találkoztunk, mint egy sci-fi filmben. A szállodánkban voltak olyan szobák ahol a réseken több cm hó fújt be és a helybeliek nem tudtak ezzel mit kezdeni.

A sorsolásnál várt ránk a következő kellemetlen meglepetés. Kiderült, hogy minden versenyzőnknek rendkívül nehéz sorsolás jutott. Az biztos, ha valaki a verseny előtt megkérdezte volna tőlem, hogy kivel vagy melyik ország képviselőjével nem szeretnék találkozni már az elején, akkor a tippem szinte 100%-ra bejött volna, mert ezeket szinte mind kisorsolták nekünk.

Első nap a kadetek léptek a küzdőtérre. Vajda Lilien az első körben előnyerő volt, a másodikban pedig a bosnyák Tadic ellen küzdött. Megfigyeltük a bosnyák lány első mérkőzését és taktikai tervet készítettünk, amelyet Lili tökéletesen végre is hajtott. Végig nagy iramban támadott és talált is. Három bíró pontot jelzett, de sajnos a főbíró kontaktot mutatott és pont helyet intést kaptunk. Lili még kétszer talált, de mindkettőt túl erősnek ítélték. Mivel a bosnyák az egész mérkőzés alatt egy lépést sem tett előre, biztos voltam abban, hogy bírói ítéletnél 5:0 lesz a javunkra. Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor 4:1 arányba hozták ki Tadicot. A bosnyák lány a következő fordulóban kikapott, így Lili kieset.

Második napon következtek a juniorok. -59kg-ban Varga Fruzsina a dán Andersen ellen jól kezdett. Sikerült többször földre vinnie az ellenfelét, de sajnos nem tudta befejezni az akciókat. Kétszer viszont sikerült megütnie a dánt és 2:0 arányban nyert. A következő ellenfél a svájci Quirici viszont már túl nagy falatnak bizonyult Fruzsi számára és simán 5:0-ra kikapott. Quirici egészen a döntőig jutott (azt meg is nyerte) így Fruzsi folytathatta vígaszágon. A portugál Fonseca sem bizonyult könnyebb ellenfélnek és sajnos Fruzsi itt is kikapott 6:0-ra, ezzel végül a pontszerző 7-ik helyen végzett.

Következett Molnár Dániel. Első körben ő is előnyerő volt, így fel tudott készülni orosz ellenfelére. Végig higgadtan küzdött és bár Ivanov mindent megpróbált, Dani egyre növelte az előnyét, így végül 4:0-ra nyert. A 8 között a francia Riou veszélyes ellenfélnek tűnt, de Dani egy pillanatra sem ijedt meg és végig kezében tartotta a mérkőzést. Többször is jeleztek a bírók pontot számára, ám sajnos mindig csak egy. Ettől függetlenül nyugalommal vártuk a bírói szavazást, de megint csalódnunk kellet. 3:2-re kihozták a franciát, aki a következő körben kikapott a török Aktastól és így Dani is kiesett.

Az utolsó napra maradtak U21 versenyzőink. Sánta Kinga a -53 kg kategóriában a szerb Lucical kezdett. Óvatosan küzdött mindkét versenyző, de végül 2:1 arányban Kinga győzött. A 8 között a spanyol Armentia következett és megint nem sok minden történt a mérkőzésen, mindkét lány inkább a biztonságot választotta és nem kockáztatott. A bírói döntésnél az előző két nap tapasztalata nem sok jót ígért és ez sajnos be is jött. Ismét az ellenfelet hozták ki győztesnek, ezúttal 4:1 arányban. A spanyol bekerült a döntőbe (végül 2. lett) így Kinga folytathatta vígaszágon a horvát Ratkovic ellen. Kinga pontot ugyan nem tudod csinálni, de a horvát lány menekülése nem nagyon tetszett a bíróknak sem így egyértelmű 5:0 döntéssel Kinga továbblépett (ez volt az egyetlen eset az EB alatt, amikor a bírók döntési helyzetben nekünk ítéltek!). A harmadik helyért a török Yildirimer túl erős ellenfélnek bizonyult. Megszerezte a 2:0-s vezetést, míg Kingának nem sikerült semmi, így kikapott és végül a versenyt az 5. helyen zárta.

Utolsó versenyzőnk Csák Klaudia -60 kg-ban az első fordulóban előnyerő volt míg a másodikban a spanyol Gomez ellen kezdett. Nehéz mérkőzésen végül 2:1-re nyert. A belga De Vos kinézete ellenére is kőkemény ellenfélnek bizonyult. Mindig meg tudta szerezni a vezetést, de Klaudia egyenlíteni tudott, sőt a végén saját oldalára tudta billenteni a mérkőzést és 3:2-re nyert. A döntőbe jutásért a másfél fejjel magasabb francia Matoub következett. Klaudia ugyan mindent megpróbált, de a rutinos francia kihasználta testi előnyeit és 2:0-ra nyert. A francia bekerült a döntőbe, így Klaudiát már csak egy mérkőzés választotta a bronzéremtől. Nagyon felpörgött és a macedón Stefanovska-t 6 chudan gyku zukival rendre beelőzte, amivel simán 6:0-ra megverte és megszerezte a bronzérmet.

Összegezve, meg voltam elégedve a csapat teljesítményével és arra gondolok, hogy ha nekünk is lett volna legalább egy nagyon pici kis szerencsénk, akkor talán több éremmel tértünk volna haza. Viszont végre így is sikerült megtörnünk a hosszú EB-VB érem nélküli szériánkat és reméljük, hogy ha egyszer valami beindul, akkor már nem lesz megállás!

Gratulálunk!

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Michal Bozogán emlékverseny - Kassa 2012. január 28.
6 ország 300 versenyzője

A kassai verseny volt utolsó lehetőségünk arra, hogy az azerbajdzsáni korosztályos EB-re utazó versenyzőink felmérjék, hogyan is állnak a felkészüléssel. A csapat megint vegyesen szerepelt, de az előző héthez képest mindenki jobb volt és mindenki szerzett érmet.

Eredményeink:
Vajda Lilien kadet kumite -47 kg - aranyérem
Sánta Péter junior kumite -68 kg - aranyérem
Molnár Dániel junior kumite -76 kg - aranyérem
Varga Fruzsina junior kumite -59 kg - ezüstérem
Csák Klaudia felnőtt kumite +57 kg - ezüstérem
Mészáros Cintia junior kumite -53 kg - bronzérem
Hidasi Tibor junior kumite -76 kg - bronzérem

Gratulálunk és sok sikert kívánunk Azerbajdzsánban!

A zágrábi és kassai fotókhoz katt ide!

szeparátor

Horvát Open Zágráb - 2012. januárt 21.-22.
20 ország, 1000 versenyző

A hétvégén versenyzőink a Horvát Open nemzetközi versenyen léptek tatamira. Igazán rangos gárda gyűlt össze Zágrábban, hiszen mindenki, ugyanúgy ahogyan mi is, ezt a versenyt iktatta be, mint fontos állomást a Bakui EB-re való felkészülésben. Versenyzőink változó teljesítményt nyújtottak és a nagyon sok bíztató jel mellet azért még sok hiányosságra is fény derült. 7 indulónk közül 5 szerzett érmet. Jövő héten folytatódik a felkészülés és szombaton ismét versenyre utazunk, ezúttal Kassára.

Eredményeink:
Hidasi Tibor junior kumite -76 kg - aranyérem
Molnár Dániel junior kumite -76 kg - ezüstérem
Varga Fruzsina junior kumite -59 kg - ezüstérem
Sánta Péter junior kumite -68 kg - bronzérem
Sánta Kinga U 21 kumite -53 kg - bronzérem

Gratulálunk!

szeparátor

Régebbi eseményekért katt ide!

2010 előtti archív anyagok itt találhatóak!