Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Diákolimpia, Tatami Team kupa

Két egymás utáni hétvégén léptek a küzdőtérre versenyzőink, mindkétszer az új Szigetszentmikósi sportcsarnokban. A Diákolimpián 600 induló volt csak magyar klubokból. A Tatami Team kupán körülbelül ugyanennyi versenyző indult 10 országból. Versenyzőink változó eredményességgel szerepeltek, de azért voltak olyanok is, akik mindkét versenyt megnyerték.

Ezzel a két versennyel számunkra lezárult az idei évi versenyszezon, a legközelebbi verseny, ahol indulunk majd, a január 24-ei kassai nemzetközi verseny és a január 31-én megrendezésre kerülő felnőtt Magyar Bajnokság. Az őszi versenyek kvalifikációs versenyek voltak a kadet, junior és U21 Zürichi EB-re, melyek után Vajda Lilien az U21 -55kg kategóriában és Kandev Angel indulhatnak az EB-n eredményeik alapján. Lehetősége van rá még Miheller Zsófiának is, akire pontegyenlőség miatt még szétmérkőzés vár. Szurkolunk neki, hogy sikerüljön!

Eredményeink:

Magyar Diákolimpia

Aranyérem:
Miheller Zsófia kadet, -54kg – Budo Fight KK
Vajda Lilien U21, -55kg – Központi edzőterem

Ezüstérem:
Kandev Veliszláv utánpótlás, 8-9 év, +35kg – Budo Fight KK
Varga Fruzsina U21, -61kg –Központi edzőterem

Bronzérem:
Miheller András 10-11 éves, kata – Budo Fight KK
Tóth Zsófia 10-11 éves, -40kg – Takara SE
Pomján Diána kadet, -54kg – Budo Fight SE
Kandev Angel kadet, +70kg – Budo Fight SE
Pálfi Klementina junior, -59kg – Takara SE
Molnér Dorottya junior, +59kg – Takara SE
Horváth Krisztián junior, -68kg – Budo Fight SE

Tatami Team Kupa

Aranyérem
Krammer Krisztián 12-13 évesek, -50kg – Gankaku SE
Miheller Zsófia kadet, -54kg – Budo Fight SE
Vajda Lilien U21, -55kg – Központi edzőterem

Ezüstérem:
Perhács Erhárd 10-11 éves, -47kg – Budo Fight KK
Dolezsál Richárd kadet, -52kg – Központi Edzőterem
Kandev Angel kadet, +70kg – Budo Fight KK
Varga Fruzsina U21, -61kg – Központi edzőterem

Gratulálunk!

szeparátor

a dobogón

Céghmester kupa, Mogyoród - 2014. október 18.
7 ország, 500 versenyző

Sajnos az idei Céghmester kupa sok mindenben elmaradt az előző években rendezettektől. A kategóriákat rosszul osztották be, így előfordult, hogy ugyanazon korosztálynak kellet volna egy időben katáznia is meg küzdenie is, de az is előfordult, hogy két versenyszám között a tatamikon hosszú ideig nem történt semmi, így a verseny több órát csúszott. A külföldi versenyzők színvonala is alacsonyabb volt a megszokottnál, így nem nagyon szóltak bele az érmeképrt folytatott küzdelmekbe. Három csapatunk, a Központi edzőterem, a Budo-Fight és a Gankaku versenyzői tették a dolgukat és szinte mindenki szerzett érmet.

Eredményeink:

Központi edzőterem:
Aranyérem:
Vajda Lilien U21, -55kg
Ezüstérem:
Varga Fruzsina U21, -61kg
Bronzérem:
Ónódi Pál 12-13 évesek, -45kg
Dolezsál Richárd kadet -52kg

Budo Fight:
Aranyérem:
Perhács Erhárd 8-9 évesek, +35kg
Pintér Dániel 12-13 évesek, -45kg
Kandev Angel kadet, +70kg
Ezüstérem:
Molnár Benedek 8-9 évesek, -32kg
Végh Vitus 10-11 évesek, -35kg
Miheller András 10-11 évesek, -40kg
Szöllősi Patrik 12-13 évesek, -40kg
Tóth Viktória junior, -59kg
Bronzérem:
Györök Bendegúz 12-13 évesek, +51kg
Végh Dorina kadet, -54kg
Pomján Diána kadet, -54kg

Gankaku:
Bronzérem:
Wieszt Jamina utánpótlás, kata, 8-9év, 10-9kyu.
Varga Zoltán utánpótlás, kata, 8-9év, 10-9kyu
Hegyi Tamás utánpótlás, kumite, 8-9év, 10-9kyu, –30kg

Gratulálunk!

szeparátor

Croatia Open, Rijeka - 2014. október 4.-5.
18 ország 1000 versenyzője

Három csapatunk - a Központi edzőterem, a Budo Fight és a Gankaku SE - folytatta az őszi versenysorozatot Rijekában. Itt is rendkívül erős mezőny gyűlt össze és sajnos nem tudtuk megismételni az előző hét szép eredményeit. A két csapatból mindössze egyetlen versenyző tudod érmet szerezni, igaz, ő kettőt is, de nála is azért legalább egy aranyba bíztunk.

Vajda Lilien felnőtt, -55kg ezüstérem, U21, -55kg bronzérem.

A két bevezető verseny után következik a Premier League verseny Salzburgba (itt csak Varga Fruzsina és Vajda Lilien indul) és utána sorozatba három hazai verseny ahol versenyzőink javíthatnak, és reméljük, többüknek sikerül megszerezni az indulási jogot a februári Zürichi korosztályos EB-re illetve a márciusi Isztambuli felnőtt EB-re.


szeparátor

Saiko Shihan Goshi Yamaguchi és felesége
Nemzetközi Shihan Szeminárium Matsumoto
Tokyo, Japán 2014.09.22.-28.

Nagy megtisztelés volt számomra részt venni ezen az eseményen. Európában már öt éve tartunk Shihan szemináriumokat, de most először rendeztek Világtalálkozót.

60 Shihan vett ezen részt és nagyon jó volt így közösen eltölteni néhány napot, méghozzá a karate szülőhazájában. Most először találkoztunk úgy, hogy nem egymás ellenfelei vagyunk egy versenyen, hanem azért jöttünk, hogy közösen edzünk. Az egész hetet fantasztikus japán precizitással rendezték meg. Mindent előre leírtak, minden percünk megszervezték és ez mind be is volt tartva. Igaz, vendéglátóink nem is nagyon hagytak arra esélyt, hogy ne így legyen, mert például az indulás előtt, ha valaki nem volt a buszon úgy 15 perccel korábban már keresték.

Az edzések zömét Saiko Shihan Goshi Yamaguchi tartotta, de szóhoz jutottak szervezetünk legmagasabb fokozatú tanárai is: Hanshi Ingo De Jong és Hanshi Peter Brandon. Naponta 6 órát edzettünk, hármat délelőtt és hármat délután. Gyakoroltuk a legmagasabb katákat Gankaku, Chikaku, Koryu, bázist, páros gyakorlatokat, és még néhány kumite kombináció is bekerült a tananyagba. A három napos Matsumotói tábor után visszautaztunk Tokyóba, ahol több Japán Shihannal kiegészítve folytatódott az oktatás.

csoportkép

Pénteken nagyon érdekes edzést szerveztek nekünk. Meghívták Kisho Inoue 10 Danos Ryu kyu Kobudo nagymestert, hogy tartson nekünk bo edzést. Bár lehetett látni, hogy néhányan közülünk edzettek már bo-val, a közvetlen mesternek sikerült a délelőtti edzés végére többé-kevésbé megtanítania nekünk az első alap bo katát.

Utolsó nap fogadás zárta az egyhetes eseménysorozatot, ahol mindenki megjelent, aki számít, vagy számított. Remek érzés volt közelről látni, esetleg koccintani olyan legendás emberekkel, akikről ezidáig csak hallottam. Az este csúcspontja volt, amikor a teremben levők közös Happy Birthday dallal köszöntöttük az éppen aznap 72-ik születésnapját ünneplő mesterünket, Goshi Yamaguchit.

Másnap délelőtt maradt még néhány óra arra, hogy igazi japán tempóban megnézzem Tokyónak egy nagyon pici részét és máris eljött a hazaút ideje...

Rebicek Gerd

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

17. Budapest Open - 2014. szeptember 20.-21.
21 ország 800 versenyző

Az idei Budapest Open mind a két induló csapatunknak - Központi edzőterem és Budo Fight – sokkal eredményesebb volt, mint a tavalyi. A nagyon erős mezőnyben jól szerepeltek versenyzőink, bár ha jobban koncentráltak volna, több esetben még jobb eredmények születhettek volna. A Központi edzőteremből ugyan mind a 4 induló érmet szerzett, de valljuk be, azért egy picivel többet vártunk...

Központi edzőterem:
Aranyérem:
Varga Fruzsina U21, -61kg
Ezüstérem:
Vajda Lilien U21, -55kg
Dolezsál Richárd kadet, -52kg
Bronzérem:
Vajda Lilien felnőtt, -55kg
Ónódi Pál 12-13 éves, -45kg

Budo Fight:
Aranyérem:
Perhács Erhárd 8-9 éves, +32kg
Horváth Krisztián junior, -68kg
Ezüstérem:
Szőllősi Patrik 10-11 éves, -42kg
Bronzérem:
Miheller András 10–11 éves, -36kg
Kandev Angel kadet, +70 kg

Gratulálunk!

szeparátor

Zágráb Kupa, Horvátország - 2014.09.14.
Több mint 800 versenyző 8 országból

A Központi edzőterem és a Budo Fight KK versenyzői a Zágráb Kupával nyitották meg a 2014.-2015.-ös versenyszezont. 13 versenyzőnk közül 6 érmet szerzett, de sajnos az aranyérem most elmaradt. Jövő héten javíthatnak sportolóink az igazán erősnek ígérkező Budapest Openen.

Eredményeink:

Ezüstérem:
Varga Fruzsina U21, -61kg
Szőllősi Patrik 10–11 évesek, -42kg
Perhács Erhárd 8-9 évesek, + 32kg

Bronzérem:
Vajda Lilien U21, -55kg
Pintér Dániel 12–13 évesek, -45kg
Miheller András 10–11 évesek, -38kg

Gratulálunk!

szeparátor

csoportkép
IKGA nemzetközi edzőtábor
Karlsruhe, Németország 2014. augusztus 3.–8.

Szövetségünk 6 tagja vett részt a hagyományos nemzetközi edzőtáborban, melyet idén augusztusban a Németországi Karlsruhéban rendeztek meg. Közel 200 karatéka 15 országból edzett Goshi Yamaguchi Saiko Shihan, az IKGA elnöke, Ingo De Jong Hanshi Shihan az Európai IKGA elnöke és több magas fokozatú Shihan irányítása alatt naponta kétszer. A Shihanok részére Saiko Shihan minden nap még egy külön edzést tartott, ahol Kaishu kumite, Gankaku, Chikaku és Koryu katák voltak programon.

sikeres vizsga
A fárasztó hét utolsó napján következett az övvizsga, amelyen Shihan Rebicek Gerd sikeresen vizsgázott 6. Danra. Az edzőtábort jó hangulatú Sayonara parti zárta.

hármas csoportkép
Jövő évi edzőtábor és egyben Európa Bajnokság július 13. és 17. között kerül megrendezésre az Angliai Pottersben, 2016.-ban pedig Portugália látja vendégül az eseményt.szeparátor

Szolnoki csoportkép
Nyári edzőtáboraink

Idén Szövetségünk három edzőtábort szervezett. Az elsőt kezdők részére Tatán június 14. és 16. között, a másodikat ugyanott június 17. és 21. között középhaladóknak. A két táborban több mint 140 karatéka vett részt. Napi három edzés mellett rengeteg játék és vetélkedő tarkította napjainkat. A táborokat övvizsga zárta és hogy a tábort vezető mesterek jól dolgoztak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vizsgázók szinte százszázalékban megfeleltek a követelményeknek és magasabb övfokozatot szereztek.

A feketeöves tanároknak „egy egész napjuk” maradt arra, hogy némi ruhacsere után induljanak a haladó edzőtáborba, amelyre június 23. és 29. között került sor, már hagyományosan Szolnokon. Az időjárás nem volt igazán kegyes hozzánk, többször is esőben kellet edzenünk kint a szabadban, ennek ellenére minden nap megtartottuk mindhárom edzést. Hagyományos goju-kai edzéseinket idén két zenei edzés is színesítette.

Táborunkat idén is megtisztelte Shihan Furkó Kálmán, a magyar kyokushinkai alapítója és nagyon érdekes edzést tartott nekünk. Az alap bázis-gyakorlatok mellet betekintést kaphattunk a páros gyakorlatokba is, melyek „hozományát” még nagyon sokáig éreztük combjainkon és sípcsontjainkon.

Részt vett még táborunkban Mika Vladislav 5 Danos mester is, a Cseh Goju-Kai szövetség vezetője, aki több évig élt Japánba és személyes tanítványa is volt Yamaguchi Goshi mesternek. Megkértem, hogy tartson nekünk egy igazi japán edzést. Tőle egy hagyományos, a csípő-munkára koncentráló gyakorlatsort kaptunk, amellyel bizony sokan megszenvedtek.

Szombaton délelőtt került sor a kyus, délután pedig a feketeöves vizsgákra. Vizsgázóonk mindegyike megfelelt, így szövetségünk újabb feketeövessel bővült. Kozák Balázs a Gankaku SE-ből megszerezte a Shodan fokozatot. A tábort este egy fergeteges sayonara party zárta, amelyre minden táborba részvevő egyesület külön programmal készült. Annak ellenére, hogy a csapatoknak az amúgy is sűrű tábor program miatt alig volt idejük készülni, rendkívül kreatív és humoros előadásokat láthattunk. Minden csapat műsorát hosszú vastapssal díjazták a többiek. Szerintem az utóbbi évek egyik legsikeresebb táborán vagyunk túl. Most mindenki egy hónapot pihenhet augusztus elsejéig, amikor is majd elkezdődik a felkészülés a következő szezonra.

Mindenkinek kellemes pihenést és jó nyaralást kívánok!

Rebicek Gerd
Shihan

a legkisebb karatéka
A tábor legfiatalabb részvevője szüleivel és Rebicek Gerd Shihnnal

szeparátor

Magyar Bajnokság, Mogyoród 2014.03.22.-23.
több mint 600 induló

Idén sajnos csak kevesen neveztek Központi edzőtermünkből, mert sérülések tizedelték meg versenyzőinket. Mind a négy versenyzőnk szerzett ugyan érmet, ám teljesítményük azért sok kívánni valót hagyott maga után.

A verseny első napján a kadet, a junior, a U21 és a felnőttek szerepeltek. A kadet korosztály -52kg kategóriájában Dolezsál Richárd először Hallgat Gergelyt és utána a döntőbe jutásért Klein Richárdot győzte le 2:0-ra. A döntőben Lenz György ellen sokáig döntetlenre állt a küzdelem, de sajnos néhány másodperccel a vége előtt ellenfele szerzett egy pontot és így Richárdnak maradt az ezüstérem.

Varga Fruzsina először az U21 -60kg-ban lépett a küzdőtérre, csak egy mérkőzésre Győriványi Renáta ellen. Nagyon jól kezdett, megszerezte a vezetést, de utána sajnos fogás utáni akcióból beszedett egy fejrúgást, így ellenfele átvette a vezetést. Fruzsi próbált ugyan korrigálni, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége és simán 5:2-re kikapott.

A felnőtt -55kg kategóriában induló Vajda Lilien sokáig tartotta magát a nagyon rutinos Tóth Bea ellen, de végül Bea megszerezte a vezetést egy ütéssel, és ezt meg is tartotta. Lili a második mérkőzésén Juhász Nikolett ellen nagyon jól küzdött és két ütéssel meg is nyerte 2:0-ra mérkőzést. Sajnos ugyanez nem jött már neki össze Bánházi Zsófi ellen, tőle kikapott 3:0-ra, így végül bronzérmes lett.

A felnőtt női –60kg kategóriában két csoportos körmérkőzés volt. Saját csoportjában Varga Fruzsina először simán legyőzte Vass Melindát 3:0-ra, utána Lasszingleitner Fruzsina ellen a mérkőzés végén 1:1 volt az állás és a bírók ugyan Lasszingleitnert hozták ki győztesnek, de mivel az előző mérkőzésen ő kikapott Vasstól, végül Fruzsi nyerte ezt a csoportot több bevitt találattal. Így a másik csoport második helyezettjével, Kunos Zsuzsával küzdött a döntőbe jutásért. 1:0 arányban nyert és jött a döntő ismét Győriványi ellen. Először minden úgy alakult, ahogyan terveztük, és úgy nézett ki, hogy minden rendben lesz. Végül nem így alakult, Fruzsi belement egy ugyan olyan szituációba, mint az előző mérkőzésen, elkövette ezen a versenyen már másodszor ugyanazt az elképesztő hibát, és ellenfele ugyanúgy fejberúgta, mint az első mérkőzésükön. Következett ugyanaz a görcsös akarás, amelynek ugyanaz a rossz végeredménye lett, mint az előző mérkőzésnek 5:2 és ismét maradt csak az ezüstérem.

+84 kg-ban Molnár Dániel először Váczi Győző ellen küzdött. Az elején kapott egy nagy ütést, de megpróbált gyorsan túllépni rajta. Először egy ütéssel, után két földre vitellel és befejezéssel, és még egy ütéssel 8:0 arányba tovább jutott. Következő ellenfelével, Szikszai Csabával ugyan egy kicsit nehezebb dolga volt, de így is 2:1-ra nyert. Ezután következett az a nagyon furcsa eset, hogy a másik ágon két olyan ember került a döntőbe jutásért való küzdelembe, akiket kiütöttek és egyiküket sem engedte az orvos küzdőtérre lépni, így Dani további mérkőzés nélkül lett bajnok.

Összesítve az érmesek:
Aranyérem:
Molnár Dániel felnőtt kumite +84kg

Ezüstérem:
Dolezsál Richárd kadet kumite -52kg
Varga Fruzsina U21 kumite -60kg
Varga Fruzsina felnőtt kumite -61kg

Bronzérem:
Vajda Lilien felnőtt kumite -55kg

A Budo Fight versenyzőinek eredményei:
Aranyérem:
Pintér Dániel 12–13 éves -43kg

Ezüstérem:
Miheller András 10–11 éves kata
Szőllősi Patrik 10–11 éves kumite -40kg
Végh Dorina 12–13 éves kumite -50kg

Bronzérem:
Miheller András 10–11 éves kumite -34kg
Tóth Viktória kadet kumite -54kg
Kandev Angel kadet kumite -70kg
Horváth Krisztián junior kumite -68kg

A Takara SE versenyzőinek eredményei:
Aranyérem:
Tóth Zsófia 10–11 éves -40kg

Bronzérem:
Bódi Levente 8–9 éves kumite -30kg
Sebők Áron 8–9 éves kumite -30kg

Gratulálunk!

szeparátor

Premier liga Hollandia, Almere - 2014.03.08.-09.
55 ország 728 versenyzője

Sok sérülés és megbetegedés után végül csak egy sportolónk vett részt ezen az igazán nagy versenyen. Hihetetlenül erős mezőny gyűlt össze és szinte mindenki, aki számít, ott volt.

Varga Fruzsina a francia Breton Lucile ellen kezdett és nagyon megilletődötten küzdött. A francia lány 2:0 győzött, majd beverekedte magát a döntőbe. Fruzsi így kapott még egy esélyt, amiben meg is kapaszkodott. Először a brazil Barbossa ellen lépett tatamira a vigaszágon és 4:1 győzött. Második menetben az a német Wimker következett, akitől kikapott a portugáliai EB-n. Most Fruzsi sokkal jobban koncentrált, rendre beelőzte ellenfelét és végül 4:3 arányban nyert. Következett egy igazán rutinos versenyző, az EB bronzérmes angol Williams. Nagyon erősen kezdett és elhúzott 3:0-ra. Fruzsi végig próbált korrigálni és presszionálta ellenfelét, aminek néhány másodperccel a vége előtt meg is lett az eredménye. Egy fejrúgással kiegyenlítette az állást 3:3-ra. Az utolsó néhány másodpercben is támadott, de sajnos már nem tudott több pontot szerezni. Bírói döntéssel végül 4:1 arányba az angol jutott tovább és meg is szerezte a bronzérmet. Így Fruzsinak maradt a 7-ik helyezés, amely ilyen nagy volumenű versenyen igazán jó eredménynek számít, és bízunk benne, hogy lesz ez még jobb is.

Varga Fruzsina
Csapatunkkal utazott két nemzetközi bírónk, Szabó János és Hegedűs Nikolett is. Szabó Jánost felkérték, hogy legyen küzdőtér-felügyelő asszisztens, ami ezekben a körökben nagy megtisztelésnek számít. Bíróink is jól szerepeltek. A döntőkben is szóhoz jutottak, János kétszer, Nikolett egyszer.

Gratulálunk!

szeparátor

Tatami team kupa, Budaörs 2014.03.01.
14 ország 800 versenyzője

Több Szövetségünkhöz tartozó egyesület is részt vett a versenyen, melyen a mi szempontunkból egészen furcsa eredmények születtek. Leginkább egy régi Omega sláger címe jutott róla az eszembe: Ezüst eső. Versenyzőink összesen 10 ezüstérmet szereztek, két bronzéremmel kísérve. Ez akár jónak is számíthatna, de azért 9 elvesztett döntő (a 10-ik esetben körmérkőzésről volt szó) soknak tűnik...

Eredményeink egyesületként:

Központi edzőterem:
Ezüstérem:
Vajda Lilien felnőtt -55kg
Molnár Dániel felnőtt +84kg

Gankaku SE
Bronzérem:
Krammer Krisztián 12-13 évesek -50kg

Budo Fight KK
Ezüstérem:
Perhács Erhárd 8-9 + 37kg
Miheller András 10-11 éves -34kg
Szőllösi Patrik 10-11 éves -40kg
Pintér Dániel 12-13 éves -45kg
Kandev Angel kadet -70kg
Horvát Krisztián junior -68kg
Bronzérem:
Végh Dorina 12-13 éves -50kg

Gratulálunk!

szeparátor

Shihan szeminárium 2014.

Shihanok
Idén február 21. és 23. között került megrendezésre az Európai Goju-Kai Shihan szeminárium a Svédországi Helsingborgban. A rendező Shihan Ghulam Mughal igazán kitett magáért és remek körülményeket biztosított az edzésekhez. Csak csendesen megjegyzem, hogy a városi sportcsarnokban található gyönyörű edzőtermét a helyi önkormányzattól kapta teljesen ingyen használatra, mert a helyi gyerekeket edzi és sportos életmódra neveli. Ha belegondolok abba, hogy itthon a bérleti díjak viszik el a bevételek legnagyobb hányadát…

Shihanok
Az edzések remek hangulatban zajlottak. Három nap alatt, több mint 10 órát töltöttünk az edzőterembe és gyakoroltuk a kaishu kumitét, illeteve a Gankaku katát. Jövőre februárban, Budapesten fogjuk megrendezni a Shihan szemináriumot. Igyekszünk majd mi is a lehető legjobban felkészülni arra, hogy résztvevők jól érezzék magukat nálunk.

Shihanok


szeparátor

Shihan Danival
EKF Európa Bajnokság - Lisszabon, Portugália
2014.február 7.-9.

4 versenyzőnk vett részt a magyar válogatott tagjaként a Lisszaboni EB-n. Sportolóink már szerdán megérkeztek a helyszínre és csütörtöktől minden nap egy rövid átmozgató edzéssel készültek a nagy eseményre. A mieink csak a verseny utolsó napján, vasárnap léptek a küzdőtérre.

a csapat

Elsőként Mészáros Cintia az U21 női -53kg-ban. Enerváltan, elképzelés nélkül küzdött az igen csak szerény tudású izraeli Ben Aroche ellen és 9:1-re kikapott. Ahogyan várható volt, az izraeli lány a következő fordulóban kikapott így Cintia is kiesett.
Másodikként Varga Fruzsina küzdött a -60kg kategóriában A skót Gorlaynak semmi esélyt nem adott és simán 5:0–ra legyőzte. A második fordulóban már nehezebb dolga volt a görög Kallimageirou ellen, de még ezt a mérkőzést is hozta, 5:2 arányban nyert. A 8 között a német Wimker ellen már viszont nem akart összejönni semmi. Sajnos a német lány rendre beelőzte, és ezen a mérkőzésen is 5:0 lett a végeredmény, csak nem a mi javunkra. Jogosan bíztunk abban, hogy a német bekerül a döntőbe és így majd Fruzsi is tudja folytatni, viszont az élet nem így hozta. A német lányt leléptették a döntőbe kerülésért a spanyol Jimenez ellen, így Fruzsi számára is véget ért az EB.
A férfi -78kg kategóriában Hidasi Tibor a portugál Hernandez ellen küzdött. Nagyon harcos mérkőzést láthattunk, a portugál fiút űzte, hajtotta a lelkes közönség, végül felülkerekedett Tiboron, és 2:0-ra nyert. A portugál utána még két mérkőzést nyert és Tibor részére felcsillant a remény. Sajnos a döntőbe jutásért a török Aktas ellen már vesztett, így Tibor is kiesett.
Utolsónak Molnár Dániel lépett tatamira. A román Paun ellen kezdett. Teljesítménye még nem volt tökéletes, de így is simán, 5:1 re nyert. A második fordulóban a szlovák Glatznak egy szemernyi esélyt sem adott, és két befejezett dobással és egy testrúgással idő előtt 8:0-ra nyert. Következett a nagyon veszélyes bosnyák Kanlic, aki az előző mérkőzéseit nagyon meggyőzően nyerte. Dani megtalálta az ellenszerét és gyakorlatilag a bosnyák kedvenc technikájával győzte le őt 2:0 arányban. A döntőbe jutásért a portugál Ramos volt az ellenfél. A hazai közönség szinte őrjöngött, hisz ez volt az utolsó esély arra, hogy portugál jusson a döntőben. Dani ezzel nem törődve tette a dolgát. Kétszer is földre vitte ellenfelét, de nem tudta befejezni a támadást. Végig aktívabb volt, és ha bírói döntésre került volna sor, a közönség ellenére biztosan ő győzött volna. Csak hát a portugál a közönségtől végletekig felheccelve néhány másodperccel a vége előtt szerzett egy érvényes találatot. Dani ugyan mindent megpróbált, de már nem sikerült egyenlítenie. Hála Istennek nem omlott össze a csalódástól és nagyon készült a bronzmérkőzésre. A holland Wold, két mérkőzést megnyerve került a vigaszági döntőbe, és itt sem adta magát könnyen. Nagyon izgalmasan alakult a mérkőzés. A holland megszerezte a vezetést, de Dani fordított és 3:1 vezetett. Körülbelül 10 másodperc volt a végéig, amikor Wold fejbe rúgta Danit és fordított 4:3-ra. A versenyzőnk lelki állapotáról tanúskodott, hogy ez a találat még jobban felpörgette és egy kapaszkodásból kiszakítva magát egy testrúgással ismét átvette a vezetést 5:4-re és ezt már meg is őrizte. Egy remekkel mérkőzéssel megszerezte a bronzérmet, és reméljük így, hogy végre megtört a jég, jönnek majd a további érmek is.
Gratulálunk!!!

szeparátor

Michal Bozogán Emlékverseny Kassa 2014.01.25.
6 ország - 300 versenyző

Hét versenyzőnk vett részt az év első versenyén, Kassán. Egy kivételével, mindannyian felnőtt korosztályban indultak. Teljesítményükön még érezhető volt a szezon kezdete, nagyon sok még a csiszolni való. Néhányan több kört is mentek, de csak egy versenyzőnknek sikerült érmet szereznie. Molnár Dániel az első fordulóban egy lengyel, a másodikban egy ukrán versenyzőt győzött le. A döntőben pillanatnyilag a világ egyik legjobb versenyzőjével, az ukrán Stanislav Horunával került szembe. A nagy név óvatosságra intette Danit, és nagyon sokáig döntetlenre állt a mérkőzés. Végül az ukránnak sikerült bevinnie egy találatot és így 1:0 arányba legyőzte a versenyzőnket.

Már csak néhány nap van hátra és négy versenyzőnk útra kel Portugáliába, hogy részt vegyen a kadet, junior és U21 Európa Bajnokságon. Reméljük, hogy erre az esetre is igaz a színházi bonmot: "Rossz főpróba, remek előadás!".

Szurkoljunk mindannyian
Mészáros Cintiának, Varga Fruzsinának, Hidasi Tibornak és Molnár Dánielnek!

Molnár Dániel

szeparátor

Vissza az archivumba