Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Minden Goju-Kai-osnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!

Boldog Karácsonyt!

szeparátor

Tatami Team Kupa
Szigetszentmiklós, 2015. november 29. - 12 ország közel 700 versenyzője.

A Karácsonyi Ünnepek közeledtével előre hozott Bronzvasárnapot tartottak Szövetségünk sportolói az idei Tatami Team Kupán. Összesen 9 versenyzőnk indult, de sajnos a legjobb eredmény is csak bronzérem lett. Ketten kipróbálták magukat magasabb korosztályban is és ott is tisztességesen helytálltak.
Fotókhoz katt ide!

Bronzérmeseink:
Dolezsál Richárd kadet, -57kg és junior, -61kg
Ónódi Pál junior, -55kg
Magnucz Dalma junior, -53kg
Varga Fruzsina felnőtt, -55kg

A Tatami Team kupával lezárult az idei versenyszezon, rövid pihenő után az első versenyünk január 23-án Kassán lesz.

szeparátor

Lili

WKF VB
Jakarta, Indonézia, 2015. november 12.-15.

Szövetségünk 3 versenyzője is tagja volt a 29 fős Magyar csapatnak, amely részt vett a Jakartai WKF VB-n. Mindhárom versenyzőnk U21 korú, úgyhogy csak a verseny utolsó két napján kerültek sorra. Szombaton Varga Fruzsina és Vajda Lilien szinte egy időben léptek küzdőtérre. Varga Fruzsina -61kg kategóriában a mexikói Martinez ellen kezdett és 3:1-re győzött. A második fordulóban az aktuális Európa bajnok német Miggou ellen lépett tatamira, aki a küzdelem vége előtt néhány másodperccel megszerezte a vezetést és 1:0-ra nyert. Bíztunk a vígaszágban, de a német versenyző bár még nyert egy mérkőzést, a döntőbe jutásért a tavalyi felnőtt Világbajnok Egyiptomi Lotfy-tól simán kikapott, így Fruzsi is kiesett.

Vajda Lilien -55kg-ban, a Horvát Siddiqiu ellen kezdett és 2:1 arányba nyert. Másodjára a hazai Winarni volt az ellenfele. Lili meg tudta szerezni az első pontot és onnantól kezdve rendre beelőzte Winarnit, így 6:1-re nyert. Következett a tajvani Shuang, akit Lili 2:0 arányban győzött le. A döntőbe jutásért viszont már nem bírt az Iráni Barzegarvaskasi-val és 5:0-ra kikapott. Lili így bekerült a vigaszági döntőbe ahová a kínai Chennek is sikerült beverekednie magát. Nagyon izgalmasan alakult a bronzmeccs. Először Lili megszerezte a vezetést amelyet Chen még ki tudott egyenlíteni. 2:2 állásnál Lili újra előnyhöz jutott, majd 3:2-nél a kínai lány elkezdett rohamozni. Egy megszakítás után, néhány másodperccel a vége előtt mindent egy lapra feltéve támadott, ám Lili egy ragyogó oldal rúgással feltartotta és így végül 5:2 nyert. Lili így bronzérmes lett.

Utolsó nap is reménykedtünk még, amikor Molnár Dániel a +84kg-ban indult. Első és második mérkőzését az ausztrál Economou és a dél-afrikai Boshoff ellen egyaránt 2:1 arányba nyerte. Következett a marokkói Ouchen, aki gyorsabbnak bizonyult Daninál, ráadásul kapott egy kis bírói hátszelet is, amivel élve 5:1 arányba nyert és a döntőig, amit meg is nyert, meg sem állt. Így Dani kapott még egy lehetőséget vígaszágon. Az egyiptomi El Kotby ellen nem sikerült Daninak egy olyan pontot sem csinálnia, amelyet a bírók megadták volna neki, így sajnos 4:0 arányban kikapott és ezzel ugyan a pontszerző 7. helyen végzett, de ezért ennél többre számítottunk.

Nagyon színvonalas volt a VB, 91 országból 1441 versenyző indult és közülük nagyon sokan igazán magas színvonalon művelik a sport karatét. A magyarok összesen 3 érmet szereztek: Hárspataky Gábor arany, Tamás Ferdinánd bronz (mindketten MTK) és a mi Vajda Lilink bronz. Ezzel a három éremmel a Magyar csapat az éremtáblázat 10. helyén végzet. Az első 10 közzé csak 4 Európai ország tudott bekerülni, ami új irányokat sejtet a sport karatéban.

Szövetségünk így egy bronzéremmel és egy 7. helyezéssel zárta a Jakartai VB-t és bízunk benne, hogy ez új impulzusokkal és motivációval szolgál az összes mostani, illetve jövendőbeli versenyzőnknek. Mindenki láthatta, hogy a kemény munka, a szorgalom és a kitartás előbb-utóbb beérik.

GRATULÁLUNK!!!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

5 ország 500 versenyzője vett részt október 24-én az idei Céghmester Kupán. Szövetségünk két klubjából 7 versenyző indult és hat közülük éremmel zárta a versenyt. Sajnos az aranyérmek most elmaradtak.

Eredményeink:
Ezüstérem:
Csóka Barnabás 8-9 éves, kumite, -27kg
Vajda Lilien U21, kumite, -55kg
Bronzérem:
Tejfalussy Gecse Lilla 8-9 éves, kata
Dolezsál Richárd kadet, kumite, -52kg
Krammer Krisztián kadet, kumite, -57kg
Varga Fruzsina U21, kumite, -61kg

Gratulálunk.

szeparátor

Croatia Open
Horvátország, Rijeka, 2015. október 3.

16 országból több mint 1500 versenyző vett részt Rijekában a Croatia Open-en.

Sajnos, most nem voltunk olyan eredményesek, mint előzőleg a Budapest Open-en. Dolezsál Richárd és Ónódi Pál két győztes mérkőzés után kikaptak, de mindketten vígaszágra kerültek a verseny legnépesebb (kadet, -52kg) kategóriájában. Itt Ónódi kikapott már az első küzdelemben, Dolezsál nyert egy mérkőzést, de sajnos a következő fordulóban bírói döntéssel kikapott és kiesett ő is.

A felnőtt +84kg kategóriában a sérülten induló Molnár Dániel nem tudta kihozni magából a maximumot és így ez most "csak" a bronzéremhez volt elég. Szépen menetelt viszont Vajda Lilien az U21 -55kg kategóriájában, ahol egészen a döntőig jutott. Itt viszont érthetetlenül rosszul küzdött és 1:0-ra kikapott. Szerencsére a Jakartai VB-ig van még több mint egy hónapunk, így remélhetőleg elég időnk lesz arra, hogy korrigáljunk és a VB-n versenyzőink 100%-os teljesítményt tudjanak majd nyújtani...

Vajda Lilien

Molnár Dániel

szeparátor

18. Budapest Open

Budapest, Sportkastély, 2015. szeptember 19.-20.

Szövetségünk idén már 18. alkalommal rendezte meg a Budapest Open nemzetközi versenyt, amelyre 20 országból 900 versenyző nevezett. Sajnos 2 nagyon erős külföldi delegáció nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumot. Az Algíri csapat és a komplett Egyiptomi kadet, junior és U21 válogatott még izgalmasabbá tehette volna a versenyt. Az egész éves szervezői munkának köszönhetően még a tavalyinál is magasabb színvonalúra sikeredett az esemény, mind a magyar, mind a külföldi résztvevők legnagyobb megelégedésére. A külföldi csapatok már most megígérték, hogy itt lesznek jövőre is, csak még nagyobb létszámban.

A kitűnő szervezés mellett ráadásul remek eredményeink is születtek! Központi edzőtermünk versenyzői, még a mindössze 6 indulóval is a 11. helyen végeztek az éremtáblázaton a 125 résztvevő klub közül, a nagyon erős mezőny ellenére!

Eredményeink:
Aranyérem:
Vajda Lilien U21, -55kg
Molnár Dániel U21, +84kg
Molnár Dániel felnőtt, +84kg
Bronzérem:
Dolezsál Richárd kadet, -52kg
Varga Fruzsina U21, -61kg<
Vajda Lilien felnőtt, -55kg

Versenyzőink a Magyar Válogatott Keret tagjaiként további érmeket is nyertek:
Aranyérem: felnőtt férfi csapat, kumite
Molnár Dániel, Hárspataki Gábor, Tamás Ferdinánd
Ezüstérem: felnőtt női csapat kumite
Molnár Réka, Bartha Nikola, Vajda Lilien, Varga Fruzsina

Gratulálunk!!!

Fotókhoz katt ide!szeparátor

8. Goju-Kai Európa Bajnokság és Nemzetközi edzőtábor
Anglia, Potters 2015.07.13.-17.

csoportkép

40 fős Magyar küldöttség érkezett az eseménysorozatra, amelyen 11 országból több, mint 240 fő vett részt és amely ünnepi megnyitóval, majd közös átmozgató edzéssel vette kezdetét. Már rögtön a szertartás után elkönyvelhettük az első magyar sikert: Szabó János mester Saiko Shihan Goshi Yamaguchitól és Ingo De Jong Hanshitól átvehette a Renshi Shihan oklevelet.

A második napon reggel kilenckor 21 versenyzőnk lépett a küzdőtérre, hogy megmérkőzzön az Európa Bajnoki címekért. Egész csapatunk remekül szerepelt és nagyon sokszor kivívtuk a közönség és a mesterek elismerését. Mindenki a legjobbat hozta ki magából, így nagyon sok érmet szereztünk.

Nagyszerűen szereplő csapatunkból két versenyzőnket szeretném kiemelni. Molnár Dánielnek összesen 5 mérkőzése volt, amelyekből 4-et idő előtt fejezett be úgy, hogy pontot sem tudtak csinálni rajta. A döntőben egy igazán jó svájci versenyzővel találkozott, aki addigi mérkőzéseit nagy különbséggel nyerte. Dani három dobás utáni érvényes találattal a döntőt is 54 másodperc alatt fejezte be! A nap meglepetés-embere pedig Szabó Levente lett, aki kadet létére "beugrott" harmadikként a felnőtt kumite csapatba. Az angolok ellen Molnár Dániel simán 8:0-ra hozta mérkőzését. Farkas Krisztián mérkőzése 7:7-tel zárult. Gyakorlatilag egy döntetlen, vagy kisebb vereség is belefért volna számunkra, de Levente gondolt egyet és 6:1 arányba nyert. A döntőben a svájciak ellen Dani a szokásos idő előtti 8:0-val kezdett. Krisztián viszont egy nagyon kemény mérkőzésen kikapott, így Leventén múlott minden. Óvatos kezdés után egyre jobban belendült és nagy meglepetésre 10:2-re nyert, s így meglett az első csapat aranyérmünk.

A furcsa pontszámítási módszer miatt, melynek eredményeként több aranyérmünk lett mint a "győztes" hazai csapatnak, válogatottunk az éremtáblázat második helyén végzett. Itt kell megemlítenem, hogy sajnos nem volt teljes a csapat, mert egy része busszal tervezete a kiutazást, viszont a Franciaországi Calais-i kompnál zajló események miatt nem tudott útnak indulni. Ha ők is itt lettek volna, akkor az első hely biztosan a miénk.

Eredményeink:
Aranyérem:
Farkas Ádám 12-13 évesek, kumite, -54kg
Horváth Bence 12-13 évesek, kumite, +54kg
Dolezsál Richárd kadet, kumite, -52kg
Krammer Krisztián kadet, kumite, -57kg
Szabó Levente kadet, kumite, +57kg
Vajda Lilien felnőtt, kumite, -55kg
Mészáros Cintia felnőtt, kumite, +55kg
Molnár Dániel felnőtt, kumite, +75kg
Szabó János veterán kata
Felnőtt férfi csapat kumite - Molnár, Farkas, Szabó
Felnőtt női csapat kumite - Vajda, Varga, Mészáros
Ezüstérem:
Tejfalussy Gecse Lilla 8-9 évesek, kata
Sebők Áron 10-11 évesek, kumite, -34kg
Kovács György 10-11 évesek, kumite, +34kg
Tóth Zsófia 10-11 évesek, kumite, +40kg
Varga Fruzsina felnőtt, kumite, +55kg
Bronzérem:
Csóka Barnabás 9-11 évesek, kumite, -30kg
Kutas Béla 12-13 évesek, kumita, +55kg
Szabó Levente kadet, kata
Ónódi Pál kadet, kumite, -52kg
Molnár Dorottya junior, kumite open
Farkas Krisztián felnőtt, kumite, -75kg
Felnőtt női csapat kumite - Magnucz, Molnár, Pálfi

A verseny után 3 napos szakmai edzőtábor következett, amelyet övvizsga zárt. Vizsgázóinknak sikerült tovább lépniük így Szövetségünk három új Sensei-t tudhat soraiban. Szabó Tünde, Szathmáry Renáta és Zima István sikeresen vizsgáztak 3. Dan fokozatra.

Sportpolitikai szempontból is előbbre léptünk: Rebicek Gerd Shihan bekerült az Európai Goju-Kai Szövetség 4 fős irányító testületébe és az Övvizsga bizottságba. Kimondhatjuk, hogy az Európa Bajnokságon és az utána következő edzőtáborban is sikert sikerre halmoztunk. Reméljük ez újabb lendületet ad a Szövetségünk munkájának.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

Most egy nagyon rövid pihenőidőszak következik, majd augusztus 2-án kezdődik az alapozó felkészülés, hiszen idén csapatunkra még egy igazán komoly megmérettetés vár. Három versenyzőnk sikeresen kvalifikálta magát az Indonéziai Jakartában megrendezésre kerülő kadet, junior és U21 WKF VB-re. Vajda Lilien, Varga Fruzsina és Molnár Dániel nem titkolt érem ambíciókkal kezdi majd a felkészülést, a többiek pedig bíznak a sikeres kvalifikációban a februári korosztályos EB-re.

Kellemes pihenést mindenkinek!szeparátor

csoportkép

Nyári táboraink

csoportkép-1

Idén négy csoportban táboroztak Szövetségünk karatékai.
Az első táboron június 19.-től június 28.-ig több, mint 200 kezdő és középhaladó tagunk edzett 3 csoportban Tatán a campingben és az ifjúsági táborban.
A haladó edzőtábort pedig idén is Szolnokon rendeztük, ahol közel hetvenen edzettek egy héten át június 29.-től július 5.-ig. Az edzéseket szabadban tartottuk, s bár az első szakadó esőben zajlott, mindenki derekasan állta megpróbáltatást. A második naptól viszont remek időnk volt, amely kitartott egészen a tábor végéig.
Szombaton került sor az övvizsgára két csoportban. Délelőtt a kyus vizsga zajlott, délután pedig a Dan vizsga. Szövetségünk két új fekete övessel bővült, hiszen Varga Fruzsina a Központi edzőteremből és Szabó Levente a Gankaku SE-ből megszerezték a Shodan fokozatot. Molnár Dániel pedig a Központi edzőteremből sikeresen vizsgázott a Nidan fokozatra.

csoportkép-2

GRATULÁLUNK!

csoportkép-3szeparátor

Rumi Games, nemzetközi verseny, Konya, Törökország
2015. április 20.-25. - 7 ország, 80 versenyző.

Szombaton tért haza a Magyar Karate Szövetség kadet válogatottja a törökországi Konyában megrendezésre került Rumi Games-ről. Úgy látszik a törökök megirigyelték a szomszédos Azerbajdzsánt, ahol nyáron rendezik az első Európa játékokat, és ők is rendeztek egy mini játékokat a 14-15 éves kadet korosztály számára. Erre a versenyre összesen 7 ország válogatott sportolóit és a rendező város Konya legjobbjait hívták meg, hogy a karatén kívül további 9 sportágban mérjék össze a tudásukat. A Magyar kadet keret tagja volt Kandev Angel, a Budo Fight KK karatékája is.

Angel először 7:3 arányba legyőzte spanyol ellenfelét. A döntőbe jutásért vívott küzdelemben sajnos a hazai török versenyző diadalmaskodott, nem kis bírói „hátszéllel”. Viszont a vígaszágon Angel nem hibázott és 5:3 arányba győzni tudott horvát ellenfelével szemben, így megszerezte a bronzérmet!

Gratulálunk!

Kandev Angelszeparátor

Magyar Bajnokság - Mogyoród, 2015. április 18.-19.

Több mint 600 versenyző vett részt az idei Magyar Bajnokságon. Ez a verseny volt egyben a harmadik kvalifikációs verseny is az idei, Indonéziában megrendezésre kerülő kadet, junior és U21 Világbajnokságra. Minden résztvevő egyesületünk jól szerepelt a két napos megmérettetésen és nem kevés éremmel gyarapította gyűjteményét. A Központi edzőterem versenyzői vasárnap a 4. helyen végeztek az éremtáblázaton, ami nagyon jó eredménynek számít, hiszen ezt az eredményt összesen 7 versenyző részvételével sikerült elérni.

Aranyérmesek:
Kóczé Krisztofer - Takara SE, utánpótlás, kumite, 8-9 év, -30kg
Vajda Lilien - Központi edzőterem, kumite, U21, -55kg
Varga Fruzsina - Központi edzőterem, kumite, felnőtt, -61kg
Molnár Dániel - Központi edzőterem, kumite, U21, +84kg
Molnár Dániel - Központi edzőterem, kumite, felnőtt, +84kg

Ezüstérmesek:
Miheller András - Budo Fight KK, kumite, 10-11 év, -40kg
Pintér Dániel - Budo Fight KK, kumite, 12-13 év, -57kg
Miheller Zsófia - Budo Fight KK, kumite, kadet, -54kg
Vajda Lilien - Központi edzőterem, kumite, felnőtt, -55kg
Farkas Krisztián - Központi edzőterem, kumite, U21, -75kg

Bronzérmesek:
Dévényi Bence - Takara SE, utánpótlás, kumite, 8-9 év, -30kg
Molnár Virág - Takara SE, kumite, 8-9 év, -30kg
Barczai Mátyás - Takara SE, kumite, 10-11 év, -35kg
Szőllősi Patrik - Budo Fight KK, kumite, 12-13, év -43kg
Ónódi Pál - Központi edzőterem, kumite, kadet, -52kg
Kandev Angel - Budo Fight KK, kumite, kadet, +70kg
Krammer Krisztián, Dolezsál Richárd, Szabó Levente - csapat kumite, U18

Gratulálunk!

érmesek

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Grand Prix - Pozsony, 2015. április 12.

Április 12.-én Pozsonyba utazott Szövetségünk 9 versenyzője, hogy részt vegyen a Grand Prix versenyen, amelyen 8 országból 450 versenyző indult.

A mieink közül csak hárman szereztek érmet és sajnos nem olyan csillogót, mint az előző alkalommal. Vajda Lilien az U21 -55kg, Varga Fruzsina az U21 -61kg és Molnár Dániel az U21 +84kg kategóriában egyaránt bronzérmesek lettek.

Gratulálunk!

az érmesekszeparátor

győztesek

Tatami Kupa - Szigetszentmiklós, 2015. március 7.
10 ország, több, mint 600 versenyző

Szövetségünk versenyzői összesen 8 érmet nyertek. Külön öröm volt számunkra, hogy a sérülés miatti 10 hónap kihagyás után visszatérő Molnár Dániel meggyőző fölénnyel nyerte kategóriáját. Négy aranyérmesünk pedig megtette az első komoly lépést a Jakartai kadet, junior és U21 VB felé. Még 3 verseny van hátra a kvalifikációs sorozatból. Reméljük, még többen csatlakoznak az utazásra esélyesek közé!

Érmeseink:
Aranyérem:
Miheller Zsófia kadet, -54kg - Budo Fight SE
Vajda Lilien U21, -55kg - Hombu
Varga Fruzsina U21, -61kg - Hombu
Molnár Dániel U21, +84kg - Hombu
Ezüstérem:
Miheller András 10-11 éves, -40kg - Budo Fight SE
Bronzérem:
Kandev Veliszláv 8-9 éves, -27kg - Budo Fight SE
Krammer Krisztián kadet, -57kg - Gankaku SE
Kandev Angel kadet, +70kg - Budo Fight SE
Tóth Viktória junior, -59kg - Budo Fight SE

győztesek

Gratulálunk!

szeparátor

Shihan szeminárium - Budapest, 2015. február 13.-15.

Shihans

Február 13. és 15. között a Magyar Goju-Kai Karate Szövetség Központi edzőtermében került megrendezésre az IKGA idei nemzetközi Shihan szemináriuma. Az edzéseket Hanshi Shihan Ingo De Jong mester tartotta. A három nap programjában szerepeltek a Gankaku, Chikaku, Koryu katák és a páros gyakorlatok magasabb formái. Mindannyian nagyon élveztük az edzéseket és a késő estig tartó beszélgetéseket. Jövőre Prágában folytatjuk.

szeparátor

Európa Bajnokság - Zürich
47 ország, 924 versenyző

Vajda Lilien

Szövetségünk három versenyzője is részt vett a Zürichi EB-n induló válogatott keretben.

Pénteken, a kadet -54kg-ban Miheller Zsófi a francia Philippe ellen kezdett. A francia túl erős ellenfélnek bizonyult, és ezt a többiek is megérezték, mert a döntőig meg sem állt. Így Zsófi kapott még egy esélyt, s a horvát Pehar ellen már mérkőzés elején egy fejrúgással megszerezte a vezetést. Sajnos, ezt nem bírta megtartani és a horvát lány előbb egy ütéssel, majd utána egy rúgással szerzett pontokat és nyert 4:3 arányban, így Zsófi kiesett.

Kandev Angel az első fordulóban simán legyőzte az észt Stserbinát. Viszont a második fordulóban 2:1 arányban kikapott az osztrák Hoermanntól, aki szintén kikapott a következő mérkőzésén, így Angel is kiesett.

A két "elsőáldozó" után vasárnap következett Vajda Lilien az U21 -55kg-ban. Már a sorsoláskor kiderült, hogy nem lesz könnyű menete, mert szinte minden potenciális ellenfele rendelkezik már EB-VB éremmel sőt, van olyan, aki többel is. Elsőként a német Neumann ellen lépett küzdőtérre, aki megszerezte a vezetést, de Lili nem esett pánikba, előbb egyenlített majd megszerezte a vezetést és végül 2:1 arányban nyert. Következett az egyetlen ismeretlen, az orosz Inashkina, aki már előzőleg két versenyzőt is kiejtett. Az orosz is megszerezte a vezetést 2:0-ra. Lili elkezdett támadni, de sajnos "benézett" egy fejrúgást és már nem sikerült korrigálnia. Az orosz a legnagyobb meglepetésre simán elintézte a favorit török versenyzőt is, amivel bekerült a döntőbe, így Lili kapott még egy esélyt. A vígaszágon a "régi ismerős" szlovák Schwartzová ellen kezdett. A forgató könyv ugyanaz volt, mint az előző mérkőzéseken. Az ellenfél megszerezte az első pontot, Lili felébredt, támadott és pontot szerzett. Végig aktívabb volt, így bírói döntéssel továbbjutott. A bronzmérkőzésen a török Tosun ellen ugyan Lili mindent megtett a győzelemért, de a rutinos török rendre beelőzte, majd végül 5:0 arányban nyert, amivel harmadik lett, így nekünk maradt az 5. hely.

Sajnos így megszakadt három éves érem sorozatunk, és bár nagyon közel álltunk az éremhez, ez most nem sikerült. Bízom benne, hogy versenyzőink megszokják új korosztályukat és ősszel már érmekkel térnek haza a korosztályos VB-ről.

Gratulálunk a derekas helytálláshoz és a pontszerző 5. helyezéshez!

szeparátor

Michal Bozogán Emlékverseny - Kassa, 2015.01.24.
5 ország, 400 versenyző

Vajda Lilien

Öt versenyzővel indultunk neki a Kassai versenynek, de sajnos végül csak négyen lettünk, mert Varga Fruzsina belázasodott, mire sorra került volna így végül nem tudott versenyzett.
A kadet -52kg kategóriában Dolezsál Richárd vezetett régi riválisa ellen, de a végén teljesen érthetetlen módon kilépett a küzdőtérről, amiért megkapta negyedik intését, így kikapott és a vígaszágon sem tudott javítani.
Ónódi Pál ugyanebben a kategóriában az első fordulóban ugyan kikapott, de aztán vígaszágon kétszer nyert, így végül 3. lett.
Két versenyzőnknek ez volt az utolsó felmérő versenye a Zürichi korosztályos EB előtt. Miheller Zsófia a Budo Fight versenyzője a kadet -54kg kategóriában első két mérkőzésén nyert, utána viszont a döntőbe jutásért és a vígaszági döntőben is kikapott, így 5. lett.
Utolsónak Vajda Lilien az U21 -55kg kategóriában lépet tatamira. Első mérkőzésén simán túljutott ukrán ellenfelével szemben. A döntőbe jutásért viszont régi mumusa várt rá, akit még soha nem tudott legyőzni. A Szlovák Schwartzová VB és EB érmes igazán nehéz ellenfél, de Lilinek sikerült kétszer is beelőznie őt és ezzel 2:1-re nyernie. A döntőben a szintén Szlovák válogatottat, Kotúcová Katarínát sikerült legyőznie 1:0-ra, amivel megszerezte az aranyérmet.
A két EB indulónknak így még maradt két hét arra, hogy tovább csiszolja a technikáit és Zürichben csúcs formában tudjon küzdeni.

Gratulálunk!

Ónodi Pálszeparátor

Horvát Grand Prix 2015. január 17.-18.
22 ország, 1600 versenyző

Vajda Lilien és Rebicek Gerd

Vajda Lilien a hétvégen részt vett a Horvátországi Samoborban megrendezett nemzetközi versenyen.
Ez volt az egyik felkészítő verseny a február 5. és 8. között megrendelésre kerülő Zürichi korosztályos EB-re és annak ellenére, hogy Lilien teljesítménye még messze van az ideálistól, néhány bíztató jelet azért láthattunk tőle...
Az első fordulóból egy horvát lány legyőzésével jutott tovább. Következő, izraeli ellenfelénél viszont teljesen leblokkolt, így kikapott. Ellenfele viszont bekerült a döntőbe, ezért vígaszágon javíthatott. Első mérkőzésén szintén horvát ellenfelével szemben 0:2-ről fordított 3:2 –re. Az éremért már viszont jól küzdött és a szerb ellenfelet simán, 3:0-ra győzte le, aminek eredményeképpen bronzérmes lett.
A hátralevő 3 hétben még nagyon sok munka vár rá…

szeparátor

Vissza az archivumba