Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Tatami team kupa - Szigetszentmiklós, 2017.11.26.

12 országból 650 regisztráció érkezett az őszi Tatami team kupára. Ezen a versenyen 3 egyesületünk versenyzői vettek részt és szép eredmények születtek.
Aranyérem:
Csóka Barnabás - 10-11 éves, -34kg
Kóczé Krisztofer - 12-13 éves, -47kg
Ezüstérem:
Mike Lili - 10-11 éves, +38kg
Kóczé Krisztofer - 10-11 éves, -47kg
Krammer Krisztián - junior, -68kg
Bronzérem:
Dévényi Bence - 10-11 éves, -40kg
Szilágyi Bence - 12-13 éves, -54kg
Szabó Petra - junior, - 53kg
Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Karate Diák Olimpia - Szigetszentmiklós, 2017.11.11.

Több mint 600 versenyzővel rendezték meg idén a Diák Olimpiát a Szigetszentmiklósi sportcsarnokban.
Szövetségünkből két egyesület vett részt a megmérettetésen és remek eredmények születtek!
Aranyérem:
Dévényi Bence - 10-11 éves, -40kg
Kóczé Krisztofer - 10-11 éves, +40kg
Keller Márton - 12-13 éves, -50kg
Szőllősi Patrik - kadet, -52kg
Ezüstérem:
Molnár Virág - 10-11 éves, +40kg
Szilágyi Bence - 12-13 éves, -50kg
Bronzérem:
Olajos Marcell - 10-11 éves, -40kg
Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

A csapat

7. Goju-Kai VB, Vancouver, Kanada
2017. szeptember 28.-október 1.

21 versenyzővel indultunk útnak Kanadába, bízva a nagyon jó szereplésben. Augusztusi alapozás, egyhetes edzőtábor, három felkészítő verseny után minden adott volt ahhoz, hogy eredményesen szerepeljen csapatunk, amely 3 egyesületünkből tevődött össze: a Gankaku, a Honvéd és a Központi edzőterem alkotta. Kedden az edzés után körbe tudtunk nézni ebben a gyönyörű, természettel körülvett városban. Szerdán újból edzés, mérlegelés, fogadás a csapatvezetők részére és már türelmetlenül vártuk, hogy küzdőtérre lépjünk.

Még soha nem láttunk ilyen nagy sportcsarnokot, mint ahol sor került az eseményekre. A 2 jégkorongpálya és a 10 kosárlabda pálya mellett bőven akadt hely arra is, hogy berendezzenek 6 tatamis karateversenyre alkalmas termet. Első nap a felnőttek, második nap a csapat versenyszámok és az Open kategóriák, harmadik nap a gyerekek, míg negyedik nap a kadet és junior korú versenyzők szerepeltek. Minden korosztály remekül szerepelt, így minden napra jutottak dobogós helyek. Külön öröm volt számunkra, hogy sikerült visszavágnunk férfi csapat kumitében Japánnak. Már az első két mérkőzést megnyertük, így az aranyérem idén a miénk lett. Ezzel az eredménnyel Molnár Dániel megszerezte 3. aranyérmét, így ő lett csapatunk legeredményesebb versenyzője.

Eredményeink
Aranyérem:
Molnár Virág - 10-11 éves, kumite, +40kg
Csóka Barnabás - 10-11 éves, kumite, -34kg
Dévényi Bence - 10-11 éves, kumite, -40kg
Szőllősi Patrik - kadet, kumite, -52kg
Krammer Krisztián - junior, kumite, -68kg
Vajda Lilien - U21, kumite, open
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -50kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, open
férfi csapat - felnőtt, kumite (Molnár Dániel, Hidasi Tibor, Krammer Krisztián)
Ezüstérem:
Keller Balázs - 7-8 éves, kumite, open
Olajos Marcell - 10-11 éves, kumite, -40kg
Keller Márton - 12-13 éves, kumite, -50kg
Zeke Dávid - kadet, kata
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -55kg
Magnucz Dalma - felnőtt, kumite, -61kg
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -75kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, open
Bronzérem:
Keller Balázs - 7-8 éves, kata
Barczai Mátyás - 12-13 éves, kumite, -45kg
Istovics Ádám - 12-13 éves, kumite, -45kg
Szilágyi Bence - 12-13 éves, kumite, -50kg
Magnucz Dalma - U21, open
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, open
női csapat - felnőtt, kumite (Magnucz Dalma, Szabó Petra, Vajda Lilien, Varga Fruzsina)
Hollósi László - veterán, kumite, open

Ezekkel az eredményekkel csapatunk Japán, Dél Afrika és Indonézia után a 4. helyet szerezte meg az éremtáblázaton!
Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Molnár Dániel

Karate1 Series A - Isztambul

Értékes bronzérmet szerzett központi edzőtermünk versenyzője, Molnár Dániel a Karate1 Series A versenysorozat isztambuli állomásán. A 85 ország 1250 sportolóját felvonultató, kisebbfajta világbajnoksággal felérő eseményen Dani a +84kg-osok küzdelmei során öt győzelem mellett csupán egyszer kapott ki, s ezzel a 96 fős mezőnyben felállhatott a dobogóra. A hatalmas mezőnyben egészen a legjobb nyolcig menetelt, majd a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően vigaszágon újabb két győzelmet aratott, majd a tavalyi Eb-harmadik francia Bendiab elleni diadalával megszerezte a bronzérmet.

Gratulálunk!

szeparátor

20. Budapest Open 2017. Szeptember 16.-17.
30 ország több mint 1 900 regisztráció.

A miskolci Világ Kupa óta nem rendeztek ekkora versenyt Magyarországon, amilyet nekünk idén sikerült. Másfél héttel a verseny előtt még csak 500 körül járt a nevezők száma és semmi jel nem mutatott arra, hogy meg fog dőlni az eddigi Openek rekordja. Már lezárultak a nevezési határidők és emailben még mindig érkeztek a lemaradottak. És nem csak a létszám volt óriási, hanem a minőség is. Végül 5 ország számára, Szlovákia, Csehország, Ukrajna, Horvátország (csak katában) és természetesen Magyarország számára a Budapest Open volt a válogató verseny a tenerifei VB-re illetve a szocsi-i EB-re. Nálunk eddig soha nem látott mezőny gyűlt össze a felnőtt kategóriákban is. A -67kg-os súlycsoportban itt volt a Világranglista első három helyezettje: Andres Madera Venezuelából, Vinicius Figuera Brazíliából és természetesen a "mi" Tadissi Martialunk is. De itt voltak az aktuális világbajnokok is: Valéria Kumizaki és Douglas Brose is. Igazi csemegének számított a szombati nap utolsó kategóriája, a Hayashi különdíjakért megrendezett Open kumite kategória. A férfiaknál a 4 négy díjból 3 itthon maradt: győzött Hárspataki Gábor, a második Tadissi Martial, míg a harmadik Molnár Dániel lett. A nőknél a Világbajnok Kumizaki nyert, de a dobogó harmadik fokára a magyar Czagány Dóra állhatott fel.

Ebben a hihetetlen mezőnyben remekül szerepeltek Szövetségünk versenyzőin is. Nagy küzdelmek után összesen hatszor állhattunk dobogóra.
Aranyérem:
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Bronzérem:
Szőllősi Patrik - kadet, kumite, -52kg
Szabó Petra - junior, kumite, -53kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -50kg
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -84kg
Molnár Dániel - kumite, Open
Gratulálunk!

Itt is megszeretném ragadni az alkalmat arra, hogy minden közreműködőnek, versenyzőnek, bírónak és mindenkinek, aki részt vett a verseny előkészítésében és lebonyolításában, megköszönjem remek munkáját, amellyel hozzájárult a verseny zökkenőmentes lebonyolításához. A lécet idén olyan magasra tettük, hogy ezt jövőre akár csak elérni sem lesz könnyű, hát még túlszárnyalni... De mi azért megpróbáljuk!

Molnár Dániel

szeparátor

Premier League - Halle 2017.09.-10. és Zagreb Cup - 2017.09.09.

Két fronton is küzdöttek versenyzőink ezen a hétvégén. A felnőttek Németországban léptek küzdőtérre a German Open-en. Nagy mezőny gyűlt össze Halléban, mindenki igyekezett begyűjteni az újabb pontokat és bekerülni az első 50-be a Világranglistán. Hidasi Tibor most indult először ilyen rangos versenyen, ami meg is látszott és simán 6:1-re kikapott egy macedóntól. Vajda Lilien jól kezdett a svájci lány ellen és meg is szerezte a vezetést, utána viszont feleslegesen kockáztatott és végül 2:1-re kikapott. Molnár Dániel első meccsén simán győzött és megszerezte a vezetést az aktuális olasz európabajnok ellen is. Sajnos a folytatásban egy nem igazán fair play megmozdulással az olasz átvette a vezetést. Dani többször megdobta őt, de sajnos a bírók nem látták pontnak a befejezést. Az olasz az egyik dobásnál megsérült és alig bírta befejezni a mérkőzést. Utána még egy meccset tudott nyerni, de a következőre már nem tudott kiállni sem, így Dani elesett a vígaszágtól is.

Jól szerepeltek viszont versenyzőink a Zágrábi versenyen, ahol a következő eredmények születtek:
Aranyérem:
Keller Balázs - 8-9 éves, kumite, -26kg
Krammer Krisztián - U21, kumite, -67kg
Ezüstérem:
Istovics Ádám - 10-11 éves, kumite, -46kg
Dévényi Bence - 10-11 éves, kumite, -38kg
Magnucz Dalma - U21, kumite, -61kg
Bronzérem:
Kóczé Krisztofer - 10-11 éves, kumite, -46kg
Sebők Áron - 12-13 éves, kumite, -36kg
Gratulálunk!

szeparátor

Medimurje Open - Cakovec 2017. Szeptember 2.

Az augusztusi alapozás után Szövetségünk versenyzői részt vettek a horvátországi Cakovecben megrendezésre kerülő első versenyen. Fiatal versenyzőink gyorsabban pihenték ki az alapozási időszakot lezáró edzőtábort és szép eredményeket értek el. A felnőttekben még benne volt a fáradtság így még elég nehézkesen mozogtak.
Eredményeink:
Aranyérem:
Molnár Virág - 10-11 éves, -44kg
Kóczé Krisztofer - 10-11 éves, -46kg
Sebők Áron - 12-13 éves, -36kg
Ezüstérem:
Csóka Barnabás - 10-11 éves, -30kg
Szilágyi Bence - 12-13 éves, -52kg
Zeke Dávid - 12-13 éves, kata
Varga Fruzsina - felnőtt, -50kg
Bronzérem:
Szabó Petra - junior, -53kg
Krammer Krisztián - junior, -68kg
Molnár Dániel - felnőtt, +84kg
Gratulálunk!
Jövő héten 2 fronton folytatjuk. A felnőttek a lipcsei Premier ligán lépnek küzdőtérre, fiataljaink pedig Zágrábban. Sok sikert kívánunk a "második menethez"!

szeparátor

Csoportkép

Nyári edzőtáboraink

Egyesületeink június végét és július elejét folyamatos edzőtáborozással töltötték. Rögtön az iskola befejezése után indultak kezdő edzőtáborok. Az egyik Tatán, ahol a Honvéd Takara Se táborozott 160 fővel Szathmáry Renáta Sensei vezetésével, míg a másik a Balaton partján, amelyen Szabó János Shihan és Zima István Sensei vezényletével több, mint 80 gyerek vett részt. Június 27-én pedig kezdetét vette a haladó edzőtábor Szolnokon Rebicek Gerd Shihan irányításával. Ez utóbbin 90 haladó karatéka egy héten át készült a vizsgákra, hol esőben, hol pedig tűző napon. Idén is elfogadta meghívásunkat Shihan Furkó Kálmán és egy igazi kyós edzést vezényelt le nekünk. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy egész Szövetségünk nevében még egyszer gratuláljak Furkó Shihannak a 8. Dan fokozathoz, amelyet röviddel táborunk után adományozott neki nemzetközi szervezete.

Haladó táborunk utolsó napján került sor az övvizsgára. Volt értelme keményen végigedzeni a tábort, mert a sok gyakorlás végül eredményesnek bizonyult. Szinte kivétel nélkül sikerült mindenkinek a vizsga. A délutáni két, több mint két órás vizsga után pedig immár két új feketeövest is üdvözölhetünk sorainkban. Csóka Balázs és Krammer Krisztián sikeresen vették az akadályokat, így megszerezték a Shodan fokozatot.

Természetesen idén is minden csapat készült a záróbulira, ahol megint nagyon ötletes jelenetekkel, családi koncerttel és játékokkal szórakoztatták a tábor résztvevőit, ami után reggelig tartó mulatság, majd a másnapi hagyományos focimérkőzés zárta az idei haladó edzőtábort.

Tizennégyünknek viszont nem volt megállás. Indultunk a szlovákiai Poprádra, hogy részt vegyünk az IKGA nemzetközi edzőtáborán Goshi Yamaguchi Saiko Shihan és Ingo De Jong Hanshi vezetésével. Döbbenetes volt látni milyen jó formában van stílusvezetőnk, Goshi Yamaguchi, 75 éves kora ellenére. Rögtön a bemelegítés alatt leereszkedett angol spárgába, majd abban még le is feküdt!!! Minden gyakorlatot, kihont vagy katát saját maga mutatott be, tökéletesen. Naponta 4 órát edzett mindenki és a Shihanok ehhez még külön edzést is kaptak, ahol a Genkaku, a Chikaku, a Koryu katákra, illetve a kake, a kote awaze és a kaishu kumite páros gyakorlatokra került sor. Világpremiernek is tanúja lehetett a Shihan csoport. Saiko Shihan most mutatta be először nyilvánosan - igaz csak szűk körben - a fenti 3 kata-sorozat utolsó tagját, a negyedik katát, a Tenryut. Hosszú percekig nem tudtunk szóhoz jutni, annyira magával ragadott minket az, amit láttunk. Ez volt a Tenryu kata bemutatásának főpróbája. Mesterünk úgy tervezi, hogy a nagy nyilvánosság előtt idén augusztusban fogja bemutatni az All Japan Goju-Kai bajnokságon Tokyóban.

Az IKGA meeting-en eldőlt, hogy a jövő évi nemzetközi tábor a csehországi Jindrichúv Hradec városban kerül megrendezésre 2018. július 9. és 14. között. A 2019. évi nyári tábort és a 9. Goju-Kai EB-t ismét Magyarország fogja megrendezni 2019. július első hetében. A nemzetközi tábort is övvizsga zárta és bár a 22 résztvevőből csak 11-nek sikerült az övvizsga, köztük voltak "szűkebb" baráti körünk tagjai is. Így Szlovákiából Valenta Július 5. Dan, Romániából Ursu Tiberius 4. Dan és Mindroasa Stan 3. Dan fokozat büszke tulajdonosai. Klubjainknak a július pihenéssel fog telni. A versenyzők pedig augusztus elsejétől komoly felkészülésbe fognak. Hetente 6 napon, naponta két edzéssel, augusztus utolsó hétben pedig edzőtáborral készülünk majd az őszi szezonra, amely idén nagyon gyorsan kezdődik. Szeptemberben egy bemelegítő versenyen veszünk részt a horvát Cakovecben, következő héten a Premier Ligán Németországban, utána Budapest Open és következő héten már indulunk is Kanadába a Goju VB-re.

Minden tagunknak kellemes nyaralást, versenyzőinknek sok sikert kívánok a soron következő szezonban is!

Csoportkép oshi Yamaguchi Saiko Shihannal

szeparátor

Csoportkép

Magyar Bajnokság, Újpesti Jégcsarnok 2017. május 27.-28.

Több mint 700 versenyző nevezett az idei karate Magyar Bajnokságra, ami rekordnak számít. Maratoni két napon vagyunk túl, de megérte, mert Szövetségünk versenyzői kitettek magukért!
Szombaton "gyereknap" volt, így ezen a napon 8 és 13 év közötti utánpótlás korú versenyzők léptek a küzdőtérre.
Eredményeink:
Aranyérem:
Kóczé Krisztofer - 11 évesek, kumite, +40kg
Ezüstérem:
Dévényi Bence - 11 évesek, kumite, -40kg
Barczai Mátyás - 12-13 évesek, utánpótlás kumite, -48kg
Bronzérem:
Keller Balázs - 8 évesek, kumite, -30kg
Molnár Virág - 11 évesek, kumite, -40kg
Mike Lili - 11 évesek, kumite, +40kg
Lány csapat - kata, U12
Fiú csapat - kata, U12
Fiú csapat - kumite, U14
Vasárnap következtek a WKF kategóriák, a kadet, junior, U21 és a felnőtt korosztály. Itt még jobban szerepeltünk és remek eredmények születtek. A felnőtt korcsoportban 4 döntőből sikerült 3-at megnyernünk, így a legeredményesebbek között zártuk a versenyt.
Aranyérem:
Vajda Lilien - U21, kumite, -55kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -50kg
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -84kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Ezüstérem:
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -55kg
Bronzérem:
Szőllősi Patrik - kadet, kumite, -52kg
Gratulálunk!
Most a versenyzéstől két hónapra búcsút veszünk, következnek a nyári edzőtáborok és az övvizsgák. Szabad július után augusztus 1-től kezdődik az alapozás és szeptember első hétvégétől 3 felkészítő verseny, hogy a legjobbjaink már remek formát mutassanak a szeptember 26. és október 1. között megrendezésre kerülő Goju-Kai VB-n.

szeparátor

Csoportkép

Felnőtt WKF Európa Bajnokság - Izmit, Törökország 2017. május 04.-07.

Videó a bajnokságon készült fotókból ITT!
Két versenyzőnk vett részt a Magyar Válogatott tagjaként az idén Törökországban, Izmitben megrendezésre kerülő felnőtt EB-n.
A szokásostól eltérően most a legnehezebb fiúk kezdtek. Molnár Dániel az első fordulóban rögtön a tavalyi év VB bronzérmesével kezdett. A horvát Andeljo Kvesic nem akart kockáztatni, arra várt, hogy Dani hibázni fog, de az nem következett be. Dani végig aktívabb volt, így a végén bírók 4:1 arányba őt hozták ki győztesnek. Következett a bolgár Plamen Moshekov. Itt már könnyebb dolga volt és simán, 3:0 arányban nyert. A harmadik fordulóban a német Mehmet Bolat viszont kemény ellenfélnek bizonyult. Az elején a német fiú megszerezte a vezetést, ám Dani egy pillanatra sem adta fel. Végig támadott és először egyenlített, majd utána egy újabb fej-ütéssel meg is szerezte a továbbjutást jelentő pontot. Az igazán nagy ellenfél viszont még csak most következett, a török Enes Erkan, akinek eddigi mérlege 26 egyéni érem különböző EKF-WKF bajnokságokról és a Premier Ligából, valamint számos csapat-érem büszke tulajdonosa is. Nagyon sokáig döntetlenre állt a mérkőzés, amikoris a török indított egy hátsó lábas rúgást, amiért megkapta a wazarit. Dani ezután ugyan mindent megpróbált, de a rutinos török már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Danira szombaton a vígaszágon is egy többszörös VB-EB érmes várt, a szerb Slobodan Bitevic. Ez a mérkőzés is sokáig döntetlenre állt, azonban amikor a szerb indított egy ütés-félét, kapott érte egy pontot. A csapat fotósa (Nagy Ákos, akinek a remek fotókat köszönhetjük és a tudósításokat) pont elkapta ezt a pillanatot. Hát, azért némi fantázia szükségeltetik ahhoz, hogy ezt valaki pontnak nézze... Aztán következett megint a szokásos forgatókönyv, Dani rohamozott, ám a rutinos ellenfélnek sikerült kibekkelni a mérkőzés végéig. Így Dani "csak" az 5-ik helyen végzett. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre, hisz hosszú sérülés után most indult el először az EB-n. Bízunk benne, hogy jövőre már éremmel térünk haza.
Késő délután Varga Fruzsina lépett a küzdőtérre az orosz Dalija Asadulina ellen. Fruzsi nagyon bekezdett és többször is földre vitte ellenfelét. Egy pillanatra sem volt kétséges az eredmény, ami végül 5:1 lett ide. Következett a cseh Crhonkova. Nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Végig menekült, nagyon nehéz volt becélozni. Néha közbeszúrt és ez sajnos kétszer is sikerült neki. Mivel ő szerezte az első pontot, Fruzsi kényszerpályára került. Sikerült egyenlítenie, de az új szabály szerint ez nem volt elég, tovább kellett támadnia. A cseh lány ezt kihasználta, talált még egy pontot, így Fruzsi kikapott. És mivel a cseh is kikapott a következő fordulóban, végül a vigaszágról is lemaradtunk.
Mindkét versenyzőnk érdekelt volt a pénteken sorra kerülő csapat versenyszámban is. Dani első mérkőzését a Hollandok ellen hozni tudta. Sajnos a meccs vége felé kapott egy nagy ütést a fejére, felszakadt az arca a szeme alatt és sokáig próbálták elállítani az orrvérzését is. A mérkőzést még be tudta fejezni. Csapatunk továbbjutott a következő fordulóba. A szünetben megnéztem Dani sérülését és úgy döntöttem, hogy nem kockáztathatjuk a másnapi bronz-mérkőzést egy esetleges újabb sérüléssel. A következő fordulóban kikaptunk 3:0-ra a horvátoktól, ők pedig utána a franciáktól, így a vígaszág itt is elmaradt.
A lányok pedig a nem túl acélos finnektől kaptak ki 2:0 arányban. Fruzsi harmadikként indult volna, viszont így sajnos ő már nem jutott szóhoz.
Ezen az EB-n is bebizonyosodott, hogy jó úton haladunk. Látni lehetett versenyzőinkön a fejlődést. Természetesen nagyon bosszantó, hogy már szinte éreztük az érem illatát és mégsem lett meg, de a sport már csak ilyen... Ahogy már feljebb említettem, bízunk benne, hogy a sok elvégzett munka jövőre már érem formájában is megmutatkozik. Az EB-t nagyon közel - a szerbiai Novi Sad-ban - fogják rendezni, így remélem sokan jönnek majd szurkolni nekünk és ez is majd ad egy kis plusz erőt!
Gratulálunk!

szeparátor

Grand Prix Bratislava, 2017. március 25.-26.

Óriási mezőny gyűlt össze Pozsonyban az idei Grand Prix versenyen. 20 országból több mint 1900 regisztráció érkezett a két napos eseménysorozatra. Szövetségünket 3 egyesület képviselte. Sok versenyzőnk kiesett már az első fordulóban és voltak olyanok is, akik több fordulón át meneteltek. Ebben a nehéz mezőnyben végül két versenyzőnknek sikerült dobogóra állnia. A felnőtt +84 kilós mezőnyben Molnár Dániel nem talált legyőzőre és aranyérmes lett. Ezzel a győzelemmel egyben bebiztosította helyét az utazó keretben a törökországi Koceliben megrendezésre kerülő felnőtt EB-n. A 10-11 éves, -40kg-os kategóriában pedig Molnár Virág bronzérmet szerzett.

Gratulálunk!

Molnár Dániel a dobogón

szeparátor

Tatami team kupa - Szigetszentmiklós 2017. március 04.

10 ország, közel 800 versenyzője vett részt az idei első kvalifikációs versenyen. Szövetségünk három klubja indult és szép eredmények születtek. Felnőtt versenyzőink értékes pontokat szereztek a kvalifikációs táblázatba a Törökországi EB-re. A két év kihagyás után visszatérő Hidasi Tibor remekül küzdött és csak a győztes ukrán Chobotartöl kapott ki. Vígaszágon először nyert egy ukrán versenyző ellen. A bronz meccsen pedig nagy küzdelemben legyőzte a friss EB érmes György Dánielt és így harmadik lett. Varga Fruzsina, visszatérve hosszú sérülése után, győzni tudott új súlycsoportjában. Molnár Dánielre a négy mérkőzése alatt, összesen 1 pontot tudtak csinálni az ellenfelei így ő is megnyerte súlycsoportját. Remekül szerepeltek utánpótlás korú sportolóink is, így nagyon szép éremkollekcióval zártuk a versenyt.

Eredményeink:
Aranyérem:
Varga Fruzsina - felnőtt, -50kg
Molnár Dániel - felnőtt, +84kg
Krammer Krisztián - kadet, -70kg
Ezüstérem:
Keller Balázs - 8-9 éves, -27kg
Bronzérem:
Hidasi Tibor - felnőtt, -84kg
Kóczé Krisztofer - 10-11 éves, -40kg
Utánpótlás kategóriák:
Aranyérem:
Mike Lili - 10 - 11 éves, +35kg
Ezüstérem:
Vaszary-Maklári Lilla - 10-11 éves, +35kg
Szilágyi Bence - 12-13 éves, +45kg
Bronzérem:
Fontana Máté - 10-11 éves, +40kg
Fotókhoz katt ide!

Gratulálunk!

A felnőttek számára nincs megállás, hiszen már két hét múlva indulnak a Premier Liga következő állomásán Rotterdamban. Március 25.-26.-án pedig ismét csatlakoznak hozzájuk az utánpótlás korú versenyzőink, hogy együtt szerepeljenek a Pozsonyi Grand Prix versenyen. Sok sikert kívánunk mindenkinek!

szeparátor

Szabó János, Vajda Lilien, Rebicek Gerd
Kadet, junior és U21 EB - Szófia, 2017.02.17.-19.

Véget ért a kadet, junior és U21 EB Szófiában. Szövetségünket hivatalosan a fotón látható hármas képviselte és a "láthatatlan" operatőr Szathmáry Renáta, akinek köszönhetjük a mérkőzések közvetítéseit.

Vajad Lilien az U21 -55kg kategóriában egy hihetetlenül izgalmas mérkőzéssel kezdett a luxemburgi Hoffmann ellen. Háromszor is közös találatot intettek a bírók, de a végén sikerült a Lilinek önálló találatot is elérnie, így továbbjutott. Az ukrán ellen nagyon rosszul indult a meccs, mivel egy fejrúgással 3 pont előnyre tett szert Miastkovska. Lilinek sikerült ugyanúgy fejrúgással kiegyenlítenie de ez már nem volt elég a továbbjutáshoz. A vígaszágon Lili remekül kezdett és a luxemburgi Frevier ellen 8:0 arányban, idő előtt nyert. Következett a bolgár Vangelova, a régi mumus, de most sikerült rajta is 1:0 arányban túllépni. Sajnos a bronz mérkőzés a skót Craig ellen szintén rosszul kezdődött. Lili kihagyott egy-két lehetőséget és az ellenfele 2:0 előnyre tett szert. Egy ütéssel sikerült Lilinek csökkentenie a skót előnyét. Az idő múlásával tovább rohamozott, viszont a skót lány higgadtan kihasználta a hibákat és végül 4:1 arányban nyert, így Lili sajnos az 5. helyen zárta a versenyt. Természetesen nagy volt a csalódás, hogy nem sikerült érmet szerezni, de voltak biztató jelek a jövőre nézve. Nagyobb odafigyeléssel, az ellenfél gyengéinek jobb kihasználásával és a saját hibák kijavításával érkeznek majd az ennél is jobb eredmények.

Gratulálunk a nagyszerű szerepléshez és a pontszerző 5. helyezéshez!!!

Most viszont csak egy nagyon rövid pihenő következik, nincs megállás. Két hét múlva lesz itthon az első kvalifikációs verseny a felnőtt EB-re, Premier Liga Rotterdamban, Pozsonyi Grand Prix - tele a tavaszi versenynaptár. Sok sikert kívánunk a kvalifikáló versenyzőinknek: Szőllősi Patriknak, Molnár Dánielnek, Vajda Liliennek és Varga Fruzsinának!

szeparátor

Keller Balázs
Michal Bozogán Emlékverseny - Kassa, 2017.01.21.

Idén rekord nevezés érkezett a Kassai versenyre, ahol 7 országból több mint 500 versenyző indult. Mind a gyerek, mind a felnőtt kategóriákban is remek küzdelmeknek lehettünk tanúi. Szövetségünket idén a Honvéd-Takara SE versenyzői képviselték. Sokuknak ez volt az első külföldi útjuk, ennek ellenére szereplésük biztató volt. Hatan is érem közelbe kerültek, de sajnos a bronzmérkőzéseken alul maradtak. Voltak viszont olyanok is, akiknek sikerült dobogóra állniuk.

A 8-9 éves korosztályban aranyérmet szerzett Keller Balázs.

A felnőtt -57kg kategóriában Vajda Lilien a döntőben bírói döntéssel kikapott ukrán ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Gratulálunk!

Vajda Lilien

szeparátor

Vissza az archivumba