Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Tatami kupa, Szigetszentmiklós 2018. november 24.

14 országból több, mint 600 regisztráció érkezett az őszi Tatami Kupára. Szövetségünk 3 egyesülete is részt vett természetesen a versenyen. Sok versenyzőnk jól szerepelt, de volt olyan is, aki nem hozta a tőle elvárható teljesítményt. Bízunk benne, hogy akinek most nem sikerült, legközelebb majd bizonyítani fog.

Eredményeink:
Aranyérem:
Zeke Dávid - kadet, kata, Gankaku
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -55kg, UTE
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -84kg, UTE
Ezüstérem:
Csóka Boglárka - 10-11 éves, kumite, -40kg, UTE
Pap Dorottya - junior, kumite, +59kg, UTE
Rónai Lili - U21, kumite, -50kg, UTE
Bronzérem:
Molnár Virág - 12-13 éves, kumite, -50kg, Honvéd
Szabó Petra - junior, kumite, -59kg, Gankaku
Krammer Krisztián - junior, kumite, -76kg, Gankaku

Gratulálunk!

szeparátor

Molnár Dani és Rebicek Gerd

Premier liga Tokió - 2018. október 12-14.

Molnár Dániel (UTE) a sérülés miatti 2 hónapos kényszerpihenő után, amelyet szintén Japánban, az Egyetemi VB-n szerzett, most indult versenyen először. Természetesen az eltelt időszakban is rengeteget edzett és nagyon tudatosan készült a "sérülés utáni" időszakra. A rengeteg befektetett munka most elkezdett termőre fordulni.
Tokióban vele együtt 47-en indultak a +84 kg kategóriában. Első mérkőzésén még lehetett kicsit érezni a hosszú kihagyást, de utána fordulóról fordulóra egyre jobban és magabiztosabban küzdött.
1. forduló: Rojas Rodrigo (Chile) 4:3
2. forduló: Fernandez Jagoba (Spanyolország) 4:0
3. forduló: Filali Mehdi (Franciaország) 3:2
4. forduló: Mina Franklin (Ecuador) 5:0
Ezzel Dani megnyerte a pool döntőt és következett a mérkőzés a döntőbe jutásért a japán Kagawa Hideyoshi ellen. Dani megszerezte a vezetést, de a japán edző videóbírót kért, így ő is megkapta a pontot. 2:2-ig együtt haladtak, amikor újból összeütött a két versenyző. A japán egyből megkapta a pontot és annak ellenére, hogy mindenki látta Dani találatát is, a videóbírók az ő pontját nem adták meg. Mint később kiderült, a képernyőn semmit nem lehetett látni, ennek ellenére a bírók elvették a magyaroktól a videó lehetőségét. Az eredmény nem változott, így maradt a vasárnapi vígaszági döntő az azeri Gurbanli Asiman ellen. A nagyon szoros mérkőzésen, ahol senki nem akart hibázni, félidő környékén Dani egy fejütéssel megszerezte a vezetést, amelyet sikerült megőriznie és ezzel Tadissi Martial, valamint Hárspataki Gábor mellett megszerezte a magyar csapat 3. bronzérmét és egyben az első olimpiai kvalifikációs pontjait is.
Gratulálunk!!!
A verseny után Saiko Shihan Goshi Yamaguchi, nemzetközi szervezetünk vezetője meghívott minket egy rövid látogatásra a Hombu Dojoba, majd egy vacsorára a versenyen résztvevő thai goju-kaiosokkal együtt. A dojóban és a vacsorán a versenyen résztvevők mellet ott voltak még az éppen Japánban tartózkodó Hanshi Shihan Peter Brandon és fia, Shihan Frank Brandon, valamint Shihan Shin Tsukii, Shihan Gohei Yamaguchi, Saiko Shihan felesége és két Sensei Nepálból is. Saiko Shihan személyesen is gratulált Daninak eredményhez és további sikerek elérésére buzdította. A vacsora nagyon jó hangulatban telt és Saiko Shihan zárszóként megemlítette, hogy jövőre is lesz Premier liga Tokióban és akkor is szívesen lát minket ismét.
Természetesen a munka gőzerővel folytatódik tovább, hisz nem egészen egy hónap múlva következik a felnőtt VB Madridban. Bízunk benne, hogy a Dani ott is fel tud állni a dobogóra.

szeparátor

Polish Open Bialsko Biala és Cikádor kupa Szekszárd, 2018. október 06.-07.

Megint egy forgalmas hétvégén vagyunk túl.
Csapataink több helyszínen is küzdőtérre léptek.
A Honvéd sportolói Szekszárdon vettek részt a XV. Cikádor kupán, ahol remekül szerepeltek és összesítve 8 arany, 10 ezüst, 9 bronzérmet nyertek, valamint a „Kodomo” kategóriában a 3. legeredményesebb csapat kupáját is elnyerték.
Aranyérmesek:
Fekete Anna Luca, Jurecska Rajmund, Keller Balázs, Keresztessy Fruzsina, Molnár Virág, Sebők Áron, Sebők Gergő Ábel és Szilágyi Bence.
Ezüstérmesek:
Frey Liliána, Istovics Ádám, Kámány Olívia, Kóczé Krisztofer, Krámos Dániel, Sebők Áron, Sevella Gergely, Szilágyi Bence, Váradi Szabó Annalilla és Wáger Lóránd.
Bronzérmesek:
Chiellini Antonio, Dévényi Bence, Hidvégi Balázs, Kovács Botond, Kumar Rohit, Olajos Marcell, Papik Szonja, Patai Gergő és Viemann Simon.

A Gankaku és UTE sportolói pedig a Lengyelországi Bialsko Bialába álltak a tatamira. Itt sajnos messzemenően nem sikerült olyan eredményesen szerepelnünk. Csak egyetlen érmet szereztünk, egy ezüstöt, Szabó János révén a veterán kata kategóriában. Küzdelemben Vajda Lilien lemásolta az előző heti szereplését, két nyert meccs után a döntőbe jutásért és a bronzmérkőzésen is kikapott, ezért ötödik lett. Papp Dóri most ugyan 3 mérkőzést is tudott nyerni, kettőt egyenes ágon, egyet vígaszágon, de ez csak 7. helyezéshez volt elég. A többieknek még ennyi sem sikerült. 2 hét múlva ismét próbálkozhatunk érem szerzéssel.

Jövő héten sem maradunk verseny nélkül. Molnár Dániel sérülés miatti hosszú kihagyás után megpróbálja megszerezni az első Olimpiai kvalifikációs pontokat a Premier liga következő állomásán a Japán Tokióban.

Szurkoljunk neki!

szeparátor

Croatian Open - Rijeka, 2018.szeptember 28.-30.

27 országból több, mint 1800 nevezés érkezett az idei Croatia Open versenyre. Most Szövetségünket csak 4 UTE versenyző képviselte. A nagyon erős mezőnyben volt, aki jobban, volt, aki rosszabbul teljesített. Rónai Lili sajnos már az első körben és utána a vígaszágon is kikapott. Pap Dorottya nyert egy mérkőzést és a második fordulóban szintén kikapott. Felnőttjeink viszont jól teljesítettek. Vajda Lilien a -55 kg kategóriában 3 győztes meccs után a döntőbe jutásért küzdött. Itt a svájci versenyző egy ponttal jobbnak bizonyult, és Lili 2:1 arányban alulmaradt. A bronzmérkőzésen szlovák ellenfele valahogy megszerezte a vezetést, amelyet foggal körömmel küzdve megvédett, így Lilinek maradt az 5 helyezés.
Hidasi Tibor is jól küzdött, első két győztes meccse után következett a mérkőzés a döntőbe jutásért. Tibor megszerezte a vezetést, de a macedón fiú mindent elkövetett, hogy egyenlítsen. Ez sikerült is, ám az előny még mindig nálunk volt. A végére mindent bevetett, és egy rossz mozdulattal térddel eltalálta Tibi bordáit. A döntőbe jutás ugyan Tibié volt, de nagy árat fizetett érte. Erős fájdalom miatt azonnal kórházba szállítottuk és ott kiderült, hogy két bordája eltörött. Így sajnos már nem tudott kiállni a döntőben és "csak" az ezüstérem maradt.
Szinte hihetetlen pech sorozat üldözi felnőtt versenyzőinket. Nyáron az Egyetemi VB-n Molnár Dánielnek eltört az ujja, Berlinben Varga Fruzsinának, ismeretlen eredetű allergia miatt kellett 3 hetet kihagynia, és most Hidasi Tibor is több hétre kényszerül pihenőre. Bízzunk benne, hogy ezek után már csak jó dolgok következnek!

Csoportkép

szeparátor

21. Budapest Open, 2018. szeptember 08.-09.

Már nagyon régen gyűlt össze Budapesten ilyen népes mezőny, talán utoljára 80-90-es években rendezett Világkupán. Most 37 országból több mint 2000 regisztráció érkezett. Ráadásul nagyon erősek is voltak a csapatok. Több ország számos versenyzőjének az Open kvalifikációs verseny volt a felnőtt VB-re és a korosztályos EB-re is, amit érezni is lehetett, mivel mindenki megpróbálta kihozni a legjobbat magából.
Szövetségünk három egyesülete indított versenyzőket: Gankaku, Honvéd és az UTE.
Versenyzőink több mérkőzést tudtak nyerni, de végül csak kettőnek sikerült érmet szerezni.
Bronzérem:
Istovics Ádám - Honvéd, kumite, 12-13 évesek -45kg
Pap Dorottya - UTE, kumite, junior +59kg
Gratulálunk!

szeparátor

Medimorje Open - Cakovec 2018. szeptember 01.

15 országból több, mint 1000 regisztráció érkezett a Horvátországi Cakovecben megrendezett versenyre. Mint minden évben, idén is ott voltak a résztvevők között Szövetségünk klubjai is (Gankaku, Honvéd, UTE). Ezt a versenyt arra szoktuk használni, hogy felmérjük, hol is tartanak versenyzőink a felkészülésben. Kiderült, hogy a hosszú és fárasztó alapozás után még nagyon sok csiszolni válónk van, de azért sok biztató jelet is láttunk. Reméljünk, hogy jövő héten, a Budapest Openen, amely kvalifikációs verseny a felnőtt VB-re, valamint a kadet, a junior és az U21 EB-re is, már sokkal jobb formát fognak mutatni.
Eredményeink:
Aranyérem:
Dévényi Bence - kumite, 12-13-éves, -45kg, Honvéd
Sebők Áron - kumite, 12-13 éves, -41kg, Honvéd
Varga Fruzsina - kumite, felnőtt, - 50kg, UTE
Ezüstérem:
Keller Balázs - kumite, 8-9 éves, -26kg, Honvéd
Vajda LIlien - kumite, felnőtt, -61kg, UTE
Bronzérem:
Molnár Virág - kumite, 12-13 éves, -50kg, Honvéd
Szilágyi Bence - kumite, 12-13 éves, -57kg, Honvéd
Hidasi Tibor - kumite, felnőtt, -84kg, UTE

Gratulálunk!

szeparátor

Csoportkép

Magyar Goju-Kai Szövetség haladó nyári edzőtábora
Szolnok, 2018. június 25. - július 1.

Több mint 70 karatéka vett részt idei edzőtáborunkon, amelynek hagyományos programját kénytelenek voltunk idén átalakítani, mivel az UTE 5 versenyzője 2 különböző versenyre is készült. Ők minden este külön kumite edzésen is részt vettek. Molnár Dániel, Hidasi Tibor, Vajda Lilien és Varga Fruzsina a japán Kobe-ban megrendezésre kerülő Egyetemi VB-re készültek. A junior korú Pap Dorottya pedig már csütörtökön hajnalban Molnár Dániellel, aki most edzőként utazott, elindultak a horvátországi Umagba, az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyre. Dóri a verseny mindkét napján jól küzdött, mérkőzéseket is nyert. Végül szombaton a versenyt a 9-ik helyen zárta. Bízunk benne, hogy a további szisztematikus felkészüléssel és a kellő rutin megszerzése után ő is bekerül a nemzetközi élmezőnybe.

A többiek napi 3 tradicionális edzésen vettek részt és Rebicek Gerd Shihan, Szabó János Shihan és Szathmáry Renáta Sensei irányítással készültek az övvizsgára. Kedden ismét vendégül láthattuk Furkó Kálmán Shihan, 8 danos mestert, aki egy hagyományos kyokushin edzést tartott számunkra. Érdekes volt megtapasztalni és látni a sok hasonlóságot a két stílus között.

Mesterek

Szombaton következett az övvizsga. Először a színes övesek mutatták be a tudásukat délelőtt. Az egy hét intenzív edzés meghozta a gyümölcsét. Már nagyon régen fordult elő olyan, hogy mindenki átment a vizsgán, ez idén sikerült. Délután 4 fő állt fel a fekete öves vizsgára. Ők is remekül teljesítettek. Humpok Tünde, Balázs Róbert, Györök Gyula és dr Miheller Pál a 2 órán át tartó vizsga után megszerezték az 1. dan fokozatot és tovább bővítették Szövetségünk danosainak listáját. Mind a 4 vizsgázó 40 év fölötti és igazi példaképek lehetnek mindenki számára. Bebizonyították, hogy van élet az iskola, gyerekek, munka mellet is. Megmutatták, hogy kitartó munkával, szorgalommal meg lehet szerezni akár a fekete övet is. A tábort a szombati hagyományos bemutatók, zenei táncos mulatság és vasárnap reggeli focimeccs zárta.

Új feketeövesek

Tábor után a négy versenyző tovább folytatja felkészülését a július 19. és 22. között megrendezésre kerülő Egyetemi VB-re. Nyolcan pedig július 9-én elindulnak a csehországi Jindrichuv Hradecbe edzőtáborozni, hogy ismét együtt edzenek több száz más karatékával, Goshi Yamaguchi Saiko Shihan és Ingo De Jong Hanshi irányítása alatt. Az edzőtábor és a verseny után következik a megérdemelt pihenés, hogy aztán augusztusban kezdődjön minden előlről...

Minden tagunknak kellemes nyaralást kívánunk és augusztusban illetve szeptemberben mindenkit várunk újból az edzőtermekben!

szeparátor

Aranyérmesek

Magyar Bajnokság - Újpest, 2018.04.21.-22.

Szövetségünk 3 egyesülete: az UTE, a Honvéd és a Gankaku szerepel az idei Magyar Bajnokságon. A verseny első napja rendkívül eredményesen zárult, hiszen a 4 felnőtt aranyérem azt jelenti, hogy Varga Fruzsina, Vajda Lilien, Hidasi Tibor és Molnár Dániel ott lesznek a szerbiai Novi Sad-ban megrendezésre kerülő WKF Európa Bajnokságon és a júliusban a japán Kobeban zajló Egyetemi VB-n is. Ráadásul győzelmeikkel megszerezték első értékes kvalifikációs pontjaikat a felnőtt VB-re.
Eredményeink:
Aranyérem:
Varga Fruzsina - UTE, kumite, -50kg
Vajda Lilien - UTE, kumite, -61kg
Hidasi Tibor - UTE, kumite, -84kg
Molnár Dániel - UTE, kumite, +84kg
Női csapat kumite - UTE, Vajda, Varga + Molnár Réka
Ezüstérem:
Szabó Petra - Gankaku, Ifi Olimpia kvalifikáció, kumite, -53kg
Férfi csapat kumite - UTE, Hidasi, Molnár + Tadissi Martial
Bronzérem:
Zeke Dávid - Gankaku, kadet, kata
Rónai Lilien - UTE, junior, kumite, -53kg
Krammer Krisztián - Gankaku, junior, kumite, -68kg
Vasárnap folytatódott a Magyar Bajnokság, Szövetségünk versenyzői pedig folytatták a remek szereplést. Míg első nap az UTE sportolói remekeltek, most a Honvédosok tettek ki magukért. Míg szombaton mindössze egy éremmel maradt le az UTE az éremtáblázat első helyéről, most a Honvéd lett a 3-ik legeredményesebb csapat.
Eredményeink:
Utánpótlás kategóriák:
Aranyérem:
Keresztessy Fruzsina - Honvéd, 12-13 évesek, kumite, -45kg
Ezüstérem:
Frey Liliána - Honvéd, 12-13 évesek, kumite, -45kg
Bronzérem:
Sevella Gergely - Honvéd, 10-11 évesek, kumite, -35kg
Haladó kategóriák:
Aranyérem:
Keller Balázs - Honvéd, 9 éves, kumite, -30kg
Dévényi Bence - Honvéd, 12 éves, kumite, -40kg
Istovics Ádám - Honvéd, 12 éves, kumite, -46kg
Kóczé Krisztofer - Honvéd, 12 éves, kumite, -52kg
Szilágyi Bence - Honvéd, 13 éves, kumite, -52kg
Ezüstérem:
Olajos Marcell - Honvéd, 11 éves, kumite, +40kg
Mike Lili - Honvéd, 12 éves, kumite, -50kg
Bronzérem:
Kámány Olívia - Honvéd, 8 éves, kumite, -30kg
Molnár Virág - Honvéd, 12 éves, kumite, -45kg
Keller Márton - Honvéd, 12 éves, kumite, -52kg
Csóka Balázs - UTE, 13 éves, kumite, -40kg
fiú csapat - Honvéd, kata, U14 Kóczé, Olajos, Szilágyi
lány csapat - Honvéd, kata, U14 Mike, Molnár, Keresztessy
fiú csapat - Honvéd, kumite, U14 Keller, Olajos, Kóczé, Szilágyi

Gratulálunk!

szeparátor

Rebicek Gerd Shihan és Molnár Dániel

Premier Liga, Rabat 2018. április 06.-08.

Megint nagyot alakított Molnár Dániel a hétvégi Premier Liga versenyen!
Nehéz sorsolása volt, mivel 4 olyan versenyző is szerepelt az ő ágán, aki a Világranglista 10 legjobbja közé tartozik ebben a súlycsoportban. Az első fordulóban a franciát 4:2, a másodikban a koszovói Nishevcit 2:2 állásnál győzte le senshuval. A pool döntőben a német Horn ellen egy olyan test-rúgással kapott ki, amit csak a két bíró látott bent, mindenki más látta, hogy a rúgást Dani kivédte. Horn bejutott a döntőbe, így Dani folytathatta vígaszágon.
Itt már semmit nem bízott a véletlenre. Még a verseny napján legyőzte a tuniszi Marouane-t 3:0 arányban, így bekerült a vasárnapi kiemelt programba. A bronzmérkőzésen a török Kaptan ellen magabiztos 3:0-ás győzelmet aratott, így ismét bronzérmes lett. Daninak ez az érme már a harmadik volt, amit Premier Liga versenyen szerzett és egyben a harmadik vasárnapi magyar érem. Hárspataki Gábor, Tadissi Martial és Molnár Dániel Dubaj után, ismét együtt álltak az érmesek dobogóján. Számításaink szerint, ezzel az eredménnyel Dani bekerült az első 10 közé a Világ ranglistán!
Gratulálunk!!!

szeparátor

Külföldi hétvége

Versenyzőink 2 helyszínen is helytálltak ezen a hétvégén. A Honvédosok 8 fővel Franciaországba utaztak, hogy részt vegyenek a Dijonban megrendezésre kerülő több napos edzőtáboron és randorin. Az UTE és a Gankaku versenyzői Pozsonyban indultak a Grand Prix versenyen, ahová 26 országból közel 2 000 regisztráció érkezett. A fiatalok számára ez remek alkalom volt, hogy megmérettessék magukat színvonalas ellenfelekkel. A felnőtteknek még magasabb volt a tét, ugyanis az itt szerzett pontok beleszámítanak a felnőtt EB-re való kvalifikációba. Sajnos csak egy versenyzőnknek sikerült teljesítenie a feladatot. Varga Fruzsina megnyerte a -50 kg kategóriát, így most ő vezeti a táblázatot és nagy lépést tett az EB felé!
Gratulálunk!
Annak ellenére, hogy Vajda Lilien és Hidasi Tibor most nem tudtak érmet szerezni, továbbra is ők vezetik súlycsoportjuk EB kvalifikációs tábláját. Minden ezzel kapcsolatos kérdés április 21-én, az utolsó kvalifikációs versenyen, a Magyar Bajnokságon dől majd el. Molnár Dániel a Világ ranglista helyezése alapján már biztos EB részt vevő.

szeparátor

Tatami team kupa - Szigetszentmiklós, 2018.02.24.

Szövetségünk 3 egyesülete, az UTE, a Honvéd és a Gankaku, vett részt a 26. Tatami team kupán, ahol 12 országból 700 versenyző mérte össze tudását és felkészültségét. A felnőtt versenyzők itt szerezhették meg első kvalifikációs pontjaikat a májusban megrendezésre kerülő felnőtt EB-re. Vajda Lilien és Hidasi Tibor győztek, így sikerült teljesíteniük az első feladatot. Varga Fruzsina egy hibának köszönhetően csak második lett, de egy sor verseny még hátra van, így bízunk benne, hogy ő is ott lesz majd az EB-n. Fiataljaink is kitettek magukért, nekik is sikerült egy jó pár érmet begyűjteniük.

Eredményeink:
Aranyérem
Krammer Krisztián - junior, kumite, -68kg
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -61kg
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -84kg
Ezüstérem
Szilágyi Bence - 12-13 évesek, kumite, -50kg
Rónai Lili - junior, kumite, -53kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -50kg
Bronzérem
Molnár Virág - 10-11 évesek, kumite, +38kg
Olajos Marcell - 10-11 évesek, kumite, -40kg
Gratulálunk!

szeparátor

Rebicek Gerd Shihan és Molnár Dániel

Premier Liga - Dubai

Szövetségünk tagja és az UTE versenyzője, Molnár Dániel a Dubaiban rendezett Premier Liga versenyen megszerezte a bronzérmet!

Dani nagyon jó formát mutatva először a Világranglista második helyezettjét, Horne Jonathan-t 2:0 arányban, utána a fehérorosz Vodchyts-ot szintén 2:0 és a pool döntőben a török Kaptant 2:1 arányba győzte le. A döntőbe jutásért a török Erkan ellen is megszerezte a vezetést, ám a rutinos török egy uramawashi gerivel fordított, sőt még növelni is tudta előnyét, így végül 5:1 arányba legyőzte Danit. Végül a vígaszági döntőben a felnőtt VB-bronzérmes koszovói Nishevci-t 3:2 arányban legyőzte, így megszerezte a bronzérmet!

Gratulálunk!
A döntő mérkőzés videójához katt ide!

szeparátor

Michal Bozogán Emlékverseny - Kassa 2018.01.21.

Szövetségünk 8 versenyzője vett részt "szezonindító" versenyen Kassán, ahol 6 ország 400 versenyzője indult. Az esemény jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljuk, hogyan is állunk a felkészüléssel. Kiderült, hogy sok munka vár még ránk, de azért voltak biztató jelek is...

Eredményeink:
Aranyérem:
Szőllősi Patrik - junior, kumite, -55kg
Krammer Krisztián - junior, kumite, -68kg
Ezüstérem:
Szabó Petra - junior, kumite, -53kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +78kg
Bronzérem:
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, +78kg
Gratulálunk!

Péntektől a Párizsi versennyel, a legjobb felnőtteink számára indul a Premier Liga és Series A verseny sorozat, ahol a cél az, hogy bekerüljenek a Világ ranglista első 50 közzé és ezáltal megnyílik előttük a lehetőség az Olimpiai kvalifikációra.

Szurkoljunk nekik!

szeparátor

Vissza az archivumba