Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Nemzetközi Goju-Kai edzőtábor, Tata, 2021.11.25.-29.

14 országból érkezett az a 40 karatés, akik részt vettek nemzetközi IKGA edzőtáborunkon, amelyet hosszú, vírussal terhelt időszak után sikerült végre megrendeznünk Tatán, az Olimpiai edzőtáborban. Két éve volt utoljára ilyen, így Európai szövetségünk úgy döntött, hogy a legalább 3. danosok, illetve magasabb fokozatúak számára mindenképpen szükséges, hogy újra találkozzanak és együtt edzhessenek. A tábort Ingo de Jong Hanshi az IKGA Európai Igazgatója vezette a helyszínen, de két edzést online, zoom segítségével Goshi Yamaguchi Saiko Shihan is tartott. Megtisztelt minket részvételével az Afrikai kontinens vezetője is, Hanshi Peter Brandon Dél-Afrikából. A táborban sor került övvizsgára is, ahol sikeresen vizsgáztak másokkal együtt a magyar részvevők is. Így Shihan Szabó János megszerezte a 6. és Shihan Rebicek Gerd a 7. Dan fokozatot.
Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

25. WKF VB, Dubai - 2021.16-20.

Pap Dorottya
Pap Dorottya 7. lett a +68kg kategóriában!
Pap Dorottya a +68kg-ban a spanyol Torres ellen kezdett és nagy harcban alulmaradt. A spanyol lány viszont meg sem állt a döntőig, így Dóri kapott még egy esélyt, amelybe alaposan belekapaszkodott. Csütörtökön a vigaszág első fordulójában az üzbég Khakimjonova ellen 4:0-ra nyert. A második fordulóban a koszovói Fortesa ellen is győzött 3:1 arányban. A bronzmérkőzés előtti utolsó ellenfele a szerb Perovic volt. Végig kiegyenlített küzdelmet láttunk, sőt, még a pontokat is együttes találatból szerezték a lányok. 1:1 állásnál a végén Dóri sokkal aktívabb volt, így bíztunk a bírók kedvező döntésében. Sajnos, ez nem így lett és valamiért a szerb lányt hozták ki győztesnek 3:2 arányban. Ezzel Dóri az élete első felnőtt VB-jén a 7. helyen végzett, ami nagy bizakodásra ad okot versenyzői jövőjére nézve.
Sajnos, szövetségünk többi indulójának nem sikerült fényesen ez a szereplés, de reméljük, a jövőben ez majd változik.

szeparátor

Polish Open - 2021.10.16.-17.

31 országból közel 2000 nevezés érkezett az idei Polish Openre. Szövetségünk versenyzői azzal a céllal indultak Lengyelországba, hogy újabb kvalifikációs pontokat szerezzenek a felnőtt VB-re és az utánpótlás EB-re. Végül csak az első napon induló Pap Dorottyának (UTE) sikerült dobogóra állnia. Ezzel a bronzéremmel a már korábban megszerzett utazó helyét az utánpótlás EB-re, egy újabb hellyel gazdagította a Dubaiban megrendezésre kerülő felnőtt VB részvételével is a +68kg kategóriában. A dubai utazó csapat tagjai között ott lesz a már korábban kvalifikált 2 UTE versenyzőnk is: Hidasi Tibor a -84kg és Molnár Dániel +84kg kategóriákban.
Gratulálunk!

szeparátor

Croatian Open - 2021.10.8.-10.

21 országból 1703 nevezés érkezett a versenyre, köztük természetesen a miénk is. Ez volt a második kvalifikációs állomás a soron következő felnőtt VB-re s egyben az utánpótlás EB-re is. Külön öröm számunkra, hogy 3 sportolónk már most bebiztosította helyét az utazó csapatban, mivel hétvégi eredményeikkel behozhatatlan előnyre tettek szert. Az utánpótlás korosztályban Dévényi Bence - Honvéd - a kadetek között és Pap Dorottya - UTE - az U21- esek között. Mind a ketten aranyéremmel zárták ezt a nehéz versenyt. A felnőttek között Molnár Dániel - UTE - ugyan bekerült a döntőbe, viszont sérülése miatt sajnos már nem tudott kiállni az utolsó küzdelemre. Ennek ellenére már az ezüstérem is biztos utazást jelent számára. Ugyanígy egy sérülés miatt nem tudott kiállni Hidasi Tibor sem a döntőre, viszont neki így már csak 1 pont hiányzik az utazáshoz. A következő versenyen még további négy sportolónk indul nagyon jó eséllyel arra, hogy bekerüljenek az utazók közé, több olyan versenyzőnk van, akinek már csak 1-2 pont hiányzik ehhez: a kadet Molnár Virág és Olajos Marcell, a junior Szilágyi Bence - mindhárman a Honvéd versenyzői, felnőttben pedig Pap Dorottya, aki az UTE versenyzője. Azonban vannak olyanok is, akik számára nehéz helyzetük miatt a Polish Open az utolsó lehetőség a kvalifikációra.

Eredményeink:
Aranyérem:
Dévény Bence - Honvéd, kadet, -57kg
Pap Dorottya - UTE, U21, +68kg
Ezüstérem:
Molnár Virág - Honvéd, kadet, -54kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, -84kg
Molnár Dániel - UTE, felnőtt, +84kg
Bronzérem:
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, -68kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, -84kg
Az érmeseknek és a már továbbjutottaknak gratulálunk, a többieknek pedig szurkoljunk közösen jövő héten!

Fotókhoz katt ide!


szeparátor

24. Budapest Open - Budapest, Vasas Jégcsarnok, 2021.10.-11.

A szövetségünk által rendezett idei Budapest Open ismét csúcsmezőnyt vonzott Budapestre, hiszen 34 országból több, mint 1700 regisztráció futott be. A verseny színvonalát nagyban emelte, hogy több nemzeti szövetség is úgy döntött: az Open ismételten kvalifikációs verseny lesz a közelgő nagy eseményekre, az ősszel Dubajban megrendezésre kerülő felnőtt VB-re és a február elején Prágába sorra kerülő kadet, junior és U21 Eb-re. Így aztán Dániából, Szlovákiából, Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Csehországból, Horvátországból és Szlovéniából, valamint természetesen hazánkból is itt volt a komplett válogatott keret. Idén először vett részt versenyünkön a világ egyik legjobb klubcsapata is, a francia Sarcelles, aki híréhez híven meg is nyerte a férfi csapat kumitét. Magyarországon csak saját rendezésű EB-ken láthatott a közönség ilyen magas színvonalú küzdelmeket, ahol Szövetségünk versenyzői is remekül szerepeltek. Annak ellenére, hogy nagyon szép eredmények születtek, még azért sok munka vár ránk, hogy a VB-n és az Eb-n is megszülessenek a remélt érmek.

Eredményeink:
Aranyérem:
Molnár Dániel - UTE, Open
Pap Dorottya - UTE, U21, +68kg
Olajos Marcell - Honvéd, kadet, -70kg
Ezüstérem:
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, -57kg
Bronzérem:
Molnár Dániel - UTE, +84kg
Pap Dorottya - UTE, +68kg
Szilágyi Bence - Honvéd, -68kg
Kámány Olívia - Honvéd, U12, -40kg

Gratulálunk az elért eredményekhez és sok sikert kívánunk a további kvalifikációs versenyeken a Horvátországi Rijekában és a Lengyelországi Bialsko-Bialában!

Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Medimurje Open - Cakovec 2021.09.04.

A 2021/22-es idény első versenyén a horvátországi Cakovecben 7 országból 771 sportoló vett részt, köztük a Szövetségünkhöz tartozó két klub, a Honvéd és az UTE. Versenyzőink egyenlőre még nem hozták csúcsformájukat, de ennek a versenynek nem is ez volt a célja. Érdekes viszont, hogy összesen 14 érmet szereztünk, de ezek közül csak egy lett arany. Jövő héten a Budapest Openen már élesedni fog a helyzet, mert az összes versenyző úgy fog már a küzdőtérre lépni, hogy értékes kvalifikációs pontokat szerezhet mind a kadet, junior és U21 Európa Bajnokságra, mind a felnőtt Világbajnokságra.

Érmeseink (mind kumite versenyszámban):
Aranyérem:
Molnár Dániel - UTE, felnőtt, +84kg
Ezüstérem:
Sebők Gergő - Honvéd, 12 éves, -55kg
Istovics Ádám - Honvéd, kadet, -70kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, -84kg
Bronzérem:
Krámos Dániel - Honvéd, 13 éves, -58kg
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, - 57kg
Sebők Áron - Honvéd, junior, -61kg
Istovics Ádám - Honvéd, junior, -68kg
Olajos Marcell - Honvéd, junior, -68kg
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, -76kg
Pap Dorottya - UTE, U21, +68kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, -84kg
Pap Dorottya - UTE, felnőtt, +68kg
Kutas Béla - Honvéd, felnőtt, -84kg

Az érmeseinknek gratulálunk és szurkolunk mindenkinek, hogy minél jobb eredményt érjen a Budapest Openen!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Kadet, junior, U21 Európa Bajnokság - Finnország, Tampere, 2021.08.20.-22.

Szövetségünk négy sportolója vett részt az idei Európa Bajnokságon.
A kadetek között két Honvéd SE versenyző szerepelt, Dévényi Bence a -57kg és Olajos Marcell a -70kg kategóriában. A legidősebbek között az UTE két versenyzője indult, Rónai Lili a -50kg és Pap Dorottya a +68kg kategóriákban.

Remekül indult a napunk, Dévényi Bence sorra győzte le az ellenfeleit. Első fordulóban a lichtensteini Forstingert 8:0, az észak macedón Biljalit ugyancsak bírói döntéssel, de magabiztosan győzte le, utána a román Carbuneanu-t 9:0 és a döntőbe jutásért a horvát Sonje Dominikot 2:2 állásnál senshu segítségével győzte le. A döntőben az ukrán Bykov ellen nagyon sokáig döntetlenre állt a mérkőzés, de sajnos az ukrán egy idő után megszerezte a vezetést és azt meg is tartotta. Így nekünk maradt "csak" az ezüst érem.

Másik versenyzőnk, Olajos Marcell is nagyon jól kezdett és legyőzte a ciprusi Xaralampous-ot. A második fordulóban azonban sajnos alulmaradt a bolgár Vakareloval szemben és mivel ő sem került be a döntőbe, így Marcell is kiesett. Két kadet versenyzők szereplése nagy bizakodásra ad okot és reméljük, hogy ez a jó szereplés egy nagyon hosszú és eredményes versenypályafutás elejét jelenti.

Vasárnap Rónai Lili kezdett az U21 -50kg kategóriában. Az első fordulóban a ciprusi Papageorgiut győzte le 3:0 arányban. A második fordulóban következett a francia Niswa, aki az aktuális világbajnok ebben a kategóriában. Lili végig türelmesen fárasztotta a francia lányt, aki végül nem bírta és elkezdett támadni. Ez volt az a pillanat, amire vártunk és többször is sikerült beelőzni a technikáit, így Lili végül 4:2-es eredménnyel továbbjutott. A döntőbe jutásért következett az orosz Grigorieva, aki többnyire nagyarányú győzelmekkel haladt idáig. Lili ismét altatta az ellenfelét és két ütéssel megszerezte a vezetést, amelyet a nagy nyomás ellenére meg is tudott tartani, így bejutott a döntőbe, ahol az olasz Agus Aisia várt rá. A mérkőzés nem indult jól, mert az olasz megszerezte a vezetést. Lili mindent bevetett és sikerült is egyenlítenie. A folytatásban egy ütéstől kiesett a kontaktlencséje és ez eléggé megzavarta. Az olasz lány ismét megszerezte a vezetést és azt ügyesen tartotta szinte a meccs végéig, amikor Lilinek már kockáztatnia kellett és folyamatosan rohamoznia. Egy ilyen rohamot az olasz kihasznált és egy forduló testrúgással tovább növelte előnyét, ezért végül Lili 4:1 arányban alulmaradt. Ezzel az ezüstéremmel Lili elbúcsúzott a korosztályos versenyektől és bízunk benne, hogy ez az eredményt nagy lökést ad neki a továbbiakban.

Másik versenyzőnk a +68 kilós Pap Dorottya nagyon készült erre a versenyre, nagy volt benne a bizonyítási vágy, de ahelyett, hogy ez pozitívan hatott volna rá, szinte lebénította. Így sajnos már az első fordulóban kikapott a nem túl acélos tudású ukrán ellenfelétől, aki nem jutott a döntőbe, így mind a ketten kiestek. Dórinak nagyon gyorsan el kell felejtenie ezt a versenyt és koncentrálnia a további feladatokra, hiszen ősszel lesz belőlük bőven.

Így végül négy versenyzőnk közül kettőnek sikerült érmet szereznie, ami azért igazán remek teljesítmény. Gratulálunk még egyszer Dévényi Bencének és Rónai Lilinek! Olajos Marcinak és Pap Dórinak pedig azt kívánjuk, hogy minél hamarább tegyék túl magukat ezen a versenyen és legközelebb ők is az érmesek között legyenek. Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Grand Prix, Pozsony - 2021.07.17.

Idén a késői időpont és a Covid helyzet miatt a szokásosnál kevesebben vettek részt a pozsonyi versenyen, de így is közel 500 nevezés érkezett 14 országból. Az augusztusban Finnországban megrendezésre kerülő kadet, Junior és U21 EB-re készülő versenyzőink kihasználták ezt az EB előtti utolsó lehetőséget, hogy éles helyzetben mérettessék meg magukat. Láthattunk nagyon jó megoldásokat, viszont egy-két hiba is becsúszott még. Mégis, mind a négy EB-n indulónk aranyéremmel zárta a versenyt és ez bizakodásra ad okot.
Hazatérve még egy pár napig itthon készülünk, utána utazunk egy 9 napos ukrán edzőtáborba, ahol közösen folytatjuk az edzéseket az ukrán korosztályos válogatott legjobbjaival. A tábor utolsó napja "randorival" fog telni, ahol akár 10-15 mérkőzésre lesz lehetőség.
Hazaérkezésünk után tovább fogjuk folytatni a felkészülést úgy, hogy augusztus 20. és 22. között Tamperéban már a csúcson legyenek versenyzőink.
Eredményeink:
Aranyérem:
Rónai Lili - UTE, felnőtt, kumite, -50kg
Pap Dorottya - UTE, U21, kumite, +68kg
Dévényi Bence - Honvéd, junior, kumite, -61kg
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, kumite, -57kg
Olajos Marcell - Honvéd, kadet, kumite, -70kg
Keller Márton - Honvéd, kadet, kumite, +70kg
Ezüstérem:
Pap Dorottya - UTE, felnőtt, kumite, +68kg
Bronzérem:
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, kumite, -76kg
Keller Márton - Honvéd, junior, kumite, +76kg

Az elért eredményekhez gratulálunk és sok sikert kívánunk Finnországban!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Utánpótlás Magyar Bajnokság, 2021.05.29. - Budapest, újpesti jégkorong csarnok

A felnőtt Magyar Bajnokság után, szombaton a MKSZ megrendezte az Utánpótlás Bajnokságot is. Ennek a versenynek nemcsak a Magyar Bajnoki címek eldöntése volt célja, hiszen itt a helyezettek értékes kvalifikációs pontokat tudtak szerezni az augusztus 20. és 22. között, a finnországi Tamperében megrendezésre kerülő kadet, junior és U21-es Európa Bajnokságra is. Sok versenyzőnk nagyon jól teljesített, és vannak már olyanok is, akik már bebiztosították helyüket az utazó csapatban. Az összes fennmaradó, utazással kapcsolatos kérdésre választ kapunk jövő héten, az utolsó kvalifikációs verseny után.

Eredményeink:
Aranyérem:
Turcsik Márton - Honvéd, U14, kumite, -50kg
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, kumite, -57kg
Olajos Marcell - Honvéd, kadet, kumite, -70kg
Sebők Áron - Honvéd, junior, kumite, -61kg
Rónai Lili - UTE, U21, kumite, -50kg
Pap Dorottya - UTE, U21, kumite, +68kg
Ezüstérem:
Óvári Miklós - Gankaku, U14, kata
Kovács Botond - Honvéd, U14, kumite, +50kg
Csóka Boglárka - UTE, U14, kumite, -54kg
Istovics Ádám - Honvéd, kadet, kumite, -70kg
Keller Márton - Honvéd, kadet, kumite, +70kg
Bronzérmesek:
Váradi Szabó Annalilla - Honvéd, U14, kumite, -43kg
Mellau Bence - Honvéd, U14, kumite, -50kg
Csóka Barnabás - UTE, kadet, kumite, -52kg
Molnár Virág - Honvéd, kadet, kumite, -54kg
Zeke Dávid - Gankaku, junior, kata
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, kumite, -68kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, kumite, -84kg

Gratulálunk és sok sikert kívánunk minden indulónak
az utolsó kvalifikációs versenyen június 5-én!!!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

56. EKF Európa Bajnokság, 2021.05.19.-23. - Horvátország, Porec

Szövetségünk 3 versenyzője, Pap Dorottya, Hidasi Tibor és Molnár Dániel (mindhárman az UTE versenyzői) vettek részt az idei Európa Bajnokságon. Az egyéni versenyszámok végeztével sajnos csak nagyon szerény eredményről tudunk beszámolni.
Kis delegációnk legeredményesebb versenyzője a csapat újonca, Pap Dorottya lett. Az első fordulóban az utolsó másodpercekben fordítva nyert súlycsoportja egyik legsikeresebb német versenyzője ellen 3:2 arányban. Második mérkőzésén a bolgár Stubleva ellen végig aktívabb volt, irányította a mérkőzést és már csak a gongra vártunk, hogy a bírók kihozzák Dórit győztesnek, amikor is, csak rutintalanságának köszönhetően, belement egy teljesen felesleges összecsapásba, amelyben a bírok pontot ítéltek a bolgár lánynak. Stubleva ezek után szinte akadálymentesen jutott be a döntőbe. Így Dóri kapott még egy esélyt vígaszágon, ám sajnos a nagyon rutinos szlovák Tatarová 2:1 arányban nyert ellene. Így még jobban fájt az a nagy hiba az előző mérkőzés utolsó másodpercében. Már soha nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha... Így Dóri végül 9-ik helyen zárta a versenyt.
Két férfi versenyzőnk sajnos tudásszintje alatt szerepelt és már az első körben búcsúzott.
Kár is lenne tagadni, hogy sokkal jobb eredményt vártunk versenyzőinktől, de ez most így sikerült.
Természetesen folytatjuk tovább a munkát, abban a hitben, hogy a befektetett energiák megmutatkoznak majd az eredményeken is.

szeparátor

Shihan és a kvalifikált versenyzők

A fotón Szövetségünk azon tagjai, mindannyian az UTE versenyzői, akik sikeresen kvalifikálták magukat a horvátországi Porecban 2021. május 19. és 23. között megrendezésre kerülő felnőtt Európa Bajnokságra.

Balról jobbra:
Pap Dorottya - kumite, +68kg
Shihan Rebicek Gerd - edző
Molnár Dániel - kumite, +84kg
Hidasi Tibor - kumite, -84kg

Eredményes felkészülést kívánunk és sok sikert Horvátországban!


szeparátor

WKF Magyar Bajnokság, 2021.03.20. - Budapest, Madárfészek

Shihan és a bajnokok

A felnőtt Magyar Bajnokságon Szövetségünkből csak az UTE versenyzői vettek részt. Szereplésük nagyon jól sikerült és összesen 4 aranyérmet szereztek.
Molnár Dániel rendkívül magabiztosan és felszabadultan küzdve megnyerte az összes egyéni és csapat mérkőzését úgy, hogy közben felvonultatta szinte az összes pontszerzési technikát. Hidasi Tibor a -84 kg kategóriában inkább a biztosra törekedett és kis különbséggel ugyan, de simán nyert. Pap Dóri nagy nyomás alatt állt, mindenképpen győznie kellett, ugyanis ha nem nyer, akkor elesik a lehetőségtől, hogy kijusson az EB-re. Az előző versenyhez képest sokkal jobban koncentrálva küzdött és kétszer is sikerült legyőznie a nagyon rutinos Bartha Nikolát, amivel kivívta a szétmérkőzés jogát. Mindannyian bízunk abban, hogy csütörtökön sikeresen veszi az utolsó akadályt is és csatlakozik EB-re utazó társaihoz.
A csapatok mezőnyében Molnár Dániel és Hidasi Tibor, kiegészítve a szintén UTE-s versenyzővel Tadissi Martiallal, remekül küzdöttek és két MTK-s csapatot is legyőzve megszerezték a csapat Magyar Bajnoki címet is. Negyedik tagunk, Rónai Lili, 6 hét után, két nappal a verseny előtt vetette le sérült kezéről a gipszet és gyakorlatilag csak egy egészséges kézzel vállalta a küzdelmet, ami alaposan rányomta bélyeget teljesítményére, de így is minden dicséretet megérdemel a kiállásáért. Biztosak vagyunk abban, hogy ugyan a felnőtt utazó csapatba nem került be, de sérüléséből felépülve megszerzi majd helyét az U21-es EB keretben.

Eredményeink:
Aranyérem és Magyar Bajnok:
Pap Dorottya - kumite, +68kg
Hidasi Tibor - kumite, -84kg
Molnár Dániel - kumite, +84kg
Csapat Kumite: Molnár, Hidasi, Tadissi
Bronzérem:
Rónai Lili - kumite, -50kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Tatami Team Kupa - 2021.03.07.

Budapesten, a Láng sportcsarnokban rendezték az idei első kvalifikációs versenyt az elkövetkező felnőtt illetve kadet, junior és U21 Európa Bajnokságra. A fennálló vírushelyzet miatt sokan visszamondták a versenyt, ezért sajnos több kategóriában nem is tudtak tatamira lépni a versenyzők. A kvalifikációs kategóriákban zömében körmérközéseket rendeztek. Többen jól szerepeltek, viszont volt olyan is, akitől az előző versenyek alapján sokkal jobb teljesítményt vártunk. Végül két versenyzőnknek: Dévényi Bencének és Molnár Dánielnek sikerült megnyernie kategóriáját, így előnyös helyzetből várhatják a következő versenyeket. A többi helyezettnek sokkal jobban kell igyekeznie, ha versenyben akarnak maradni az Európa Bajnoksági részvételéért.

Eredményeink:
Aranyérem:
Kővári Dávid - Gankaku, 10-11 éves, kata
Musahi Bilal Dávid - Honvéd, 10-11 éves, kumite, -40kg
Mucsi Ákos - Honvéd, 10-11 éves, kumite, +47kg
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, kumite, -57kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, kumite, -84kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Ezüstérem:
Dezséri Gergő - Honvéd, 9-10 éves, kumite, -37kg
Kovács Bálint - Honvéd, 10-11 éves, kumite, +47kg
Kovács Botond - Honvéd, 12-13 éves, kumite, -55kg
Olajos Marcell - Honvéd, kadet, kumite, -70kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, -84kg
Bronzérem:
Verebély Ferenc - Honvéd, 12-13 éves, kumite, +55kg
Zeke Dávid - Gankaku, junior, kata
Sebők Áron - Honvéd, junior, kumite, -61kg
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, kumite, -68kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

WKF karate liga 4. forduló - Szarvas, 2021.02.27.-28.

Vasárnap Szarvason lezárult a négyfordulós WKF karate liga. Versenyzőink most is jól teljesítettek és szép eredményeket értek el. Különösen jól sikerült a verseny Pap Dorottyának (UTE), aki szombaton összesen négyszer állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára. Nagyon jó napot kifogva, magabiztosan nyerte meg az U21 +61 kg és a felnőtt +61 kg versenyszámokat, és ezzel a teljesítménnyel egyben ő lett ezekben a kategóriákban a Karate liga összesített nyertese is, valamint alighanem az egész sorozat legeredményesebb versenyzője.
Jövő héten pedig kezdődnek a kvalifikációs események a felnőtt, a kadet, a junior és a U21 Európa Bajnokságra a Tatami kupa versenyen. Bízunk benne, hogy versenyzőink közül többen is bebiztosítják helyüket az utazó keretben. Sok sikert kívánunk nekik ehhez.

Eredményeink:
Aranyérem:
Miklós-Kókor Alex - Gankaku, kata, 10-11 éves
Zeke Dávid - Gankaku, kata, junior
Szabó Petra - Gankaku, U21, -55kg
Pap Dorottya - UTE, kumite, U21, +61kg
Pap Dorottya - UTE, kumite, felnőtt, +61kg
Ezüstérem:
Török Gábor - Gankaku, 10-11 éves, kata
Váradi Szabó Annalilla - Honvéd, kumite, 12-13 éves, -42kg
Verebély Ferenc - Honvéd, kumite, 12-13 éves, +55kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, +75kg
Bronzérem:
Musah Bilal David - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -40kg
Mellau Bence - Honvéd, kumite, 12-13 éves, -45kg
Dévényi Bence - Honvéd, kumite, kadet, -63kg
Sebők Áron - Honvéd, junior, -61kg
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, -68kg

Összesített végeredmények a Liga 4 fordulója alapján:
1. helyezett:
Óvári-Miklós Csanád - Gankaku, kata, 10-11 éves
Pap Dorottya - UTE, kumite, U21, +61kg
Pap Dorottya - UTE, kumite, felnőtt, +61kg
2. helyezett:
Miklós-Kókor Alex - Gankaku, kata, 10-11éves
Musah Bilal David - Honvéd, 10-11 éves, kumite, -40kg
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, kumite, -63kg
Rónai Lili - UTE, felnőtt, kumite, -55kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, +75kg
3. helyezett:
Török Gábor - Gankaku, 10-11 éves, kata
Kámány Olívia - Honvéd, 10-11 éves, kumite, -35kg
Kovács Botond - Honvéd, 12-13 éves, kumite, -55kg
Verebély Ferenc - Honvéd, 12-13 éves, kumite, +55kg
Sebők Áron - Honvéd, junior, kumite, -61kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, kumite, +75kg
Szabó Petra - Gankaku, U21, -55 kg, -61 kg, felnőtt, -55kg
Molnár Dániel - UTE, felnőtt, kumite, +75kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Pro session Wels - Ausztria, 2021.02.20.

Két versenyzőnk: Hidasi Tibor és Molnár Dániel - mindketten az UTE versenyzői -, a Magyar Válogatott csapat tagjaiként vettek részt ezen a rangos versenyen. A majdnem egy egész éves nemzetközi verseny nélküli időszak után rögtön a környező országok legjobbjaival léptek egy küzdőtérre. A világranglista első öt helyzettje közül többen is ott voltak a résztvevők között. A körmérkőzés szabályai szerint rendezték a versenyt, így mindenkinek lehetősége volt többször is küzdenie. Még egy külön szabály volt érvényben: aki nyert meccsen csinált 5 vagy több pontot, annak a győzelemért 3 pont járt.
Hidasi Tibornak sikerült legyőznie a cseh és szlovén versenyzőt, de ez nem volt elég ahhoz, hogy dobogóra tudjon állni. Molnár Dániel remekül küzdött, 5 mérkőzésen nyert és csak a világranglista elsőjével, Jonathan Hornnal hozta döntetlenre a mérkőzést. Ennek ellenére, a külön szabálynak köszönhetően, a szlovák versenyző lett az első. Ő ugyan kikapott Danitól, de több meccsen ért el 5 pontot, így a végelszámolásnál Gyurik Adinak lett 13, Daninak "csak" 12 pontja, ezért sajnos csak második lett. Mindenesetre a hosszú kihagyása után meg voltunk elégedve teljesítményével és bizakodva nézünk a Premier Liga és a párizsi Olimpiai kvalifikáció elé.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

WKF Karate liga 3. forduló - Zalaszentgrót, 2021.02.06.-07.

Csapataink részt vettek a verseny harmadik fordulóján is. Mielőtt felsorakoznának az eredményeink, néhány gondolat az első 3 fordulóról: a Liga alapvetően nagyon jó kezdeményezés, amelynek jelentősége a mostani, vírussal terhelt időszakban jelentősen megnőtt. Örömmel tapasztaljuk, hogy versenyzőink teljesítménye versenyről versenyre javul. Néhányan igazán kimagaslóan teljesítettek, így optimizmussal nézhetünk a közelgő WKF eseményekre. Ami mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni, az a bírók tevékenysége. Úgy látszik, igazából rájuk hatott leginkább a hosszú kihagyás, így az ő teljesítményük messze elmaradt a versenyzőkétől. Nem volt olyan küzdőtér, ahol az edzők nem óvtak volna hangosan, és ez nem volt véletlen...
Versenyzőink hol jobban, hol rosszabbul teljesítettek, de még mindig lehetett érezni a versenyrutin hiányát. Azon fogunk tovább dolgozni, hogy ha már elkezdődnek a kvalifikációs versenyek, minden sportolónk hozni tudja a legjobb formáját.

Eredményeink:
Aranyérem:
Óvári Miklós Csanád - Gankaku, 10-11 éves, kata
Dévényi Bence - Honvéd, kumite, kadet, -63kg
Zeke Dávid - Gankaku, junior, kata
Kutas Béla - Honvéd, kumite, U21, +75kg
Ezüstérem:
Miklós Kókor Balázs - Gankaku, 10-11 éves, kata
Kámány Olívia - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -35kg
Kovács Bálint - Honvéd, kumite, 10-11 éves, +45kg
Kovács Botond - Honvéd, kumite, 12-13 éves, -55kg
Csóka Barnabás - UTE, kumite, kadet, -52kg
Sebők Áron - Honvéd, kumite, junior, -61kg
Pap Dorottya - UTE, kumite, U21, +61kg
Bronzérem:
Török Gábor Levente - Gankaku, 10-11 éves, kata
Musah Bilal David - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -40kg
Csóka Boglárka - UTE, kumite, 12-13 éves, +47kg
Molnár Virág - Honvéd, kumite, kadet, -54kg
Olajos Marcell - Honvéd, kumite, kadet, +63kg
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, kumite, -68kg
Szabó Petra - Gankaku, U21, kumite, -55kg
Pap Dorottya - UTE, felnőtt, kumite, +61kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, +75kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Hayashi Karate Liga 2. forduló, első nap
Budapest, 2021.01.16.-17. - UTE judo csarnok

A Liga második fordulóját szombaton rendezték a WKF korosztályoknak. Szövetségünk 3 klubja vett részt a versenyen: a Honvéd, a Gankaku és az UTE. Mindannyian nagyon kíváncsian vártuk Molnár Dániel első szereplését a másfél éves kényszerpihenő után, amelyet vállműtétje és az azt követő rehabilitáció okozott. A +75 kilós kategóriában összesen 5 mérkőzése volt, amelyeket úgy nyert meg, hogy egyik ellenfele sem tudott pontot elérni ellene. Teljesítménye még nem volt tökéletes, de mindenképpen nagyon biztató az Olimpiai kvalifikációs verseny előtt. Nagyon jó teljesítményt nyújtott Rónai Lili a felnőtt -55 kg kategóriában és Dévényi Bence is a kadet -63 kg-ban, így szintén aranyérmesek lettek. Többi versenyzőnk is derekasan helytállt a hosszú kihagyás után. Voltak nagyon jó megoldások, de nagyon sok hiba is becsúszott még. Reméljük, hogy mire elindulnak a kvalifikációs versenyek a világversenyekre, sikerül a hibákat kijavítani és sok versenyzőnk tagja lesz az utazó csapatnak.

Eredményeink:
Aranyérem:
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, kumite, -63kg
Rónai Lili - UTE, felnőtt, kumite, -55kg
Molnár Dániel - UTE, felnőtt, kumite, +75kg
Ezüstérem:
Papp Dorottya - UTE, felnőtt, kumite, +61kg, és U21, kumite, +61kg
Bronzérem:
Molnár Virág - Honvéd, kadet, -54kg
Rónai Lili - UTE, U21, kumite, -55kg
Szabó Petra - Gankaku, felnőtt, kumite, -55kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, kumite, +75kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, +75kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

Hayashi Liga 2. forduló, második nap - 2021.01.16.-17.

Vasárnap sorra kerültek a gyerek kategóriák. Természetesen egyesületeink itt is képviseltették magukat és tovább bővítették éremgyűjteményüket.
Eredményeink:
Aranyérem:
Óvári Miklós Csanád - Gankaku, kata, 10-11 éves
Musah Bilal David - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -40kg
Ezüstérem:
Kovács Botond - Honvéd, kumite, 12-13 éves, -55kg
Bronzérem:
Kámány Olívia - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -35kg
Gombkötő Bálint - Honvéd, kumite, 10-11 éves, +45kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor