GOJU-KAI EB
Bécs, 2002. 07. 28.

A helyszín közelsége végett szövetségünk a teljes tervezett csapattal tudott részt venni az idei Goju - Kai Eb-n, amelyen 14 ország 100 versenyzője indult. Válogatottunk hat éremmel lett az EB legeredményesebb csapata. Ahogy várható volt a női egyéni kumitéban magyar döntő volt. Klima Zsuzsanna sorrendben egy angolt 8:1-re, egy románt 5:0-ra, a szintén magyar Kozári Melindát 9:1-re győzte le a döntőig. Hegedűs Nikolett német, angol és svéd versenyzők ellen nyert, 2:0-ra, 1:0-ra, ill. 3:1-re.

Nagyon jól szerepeltek a még csak kadet korú lányaink is: Kozári Melinda először egy cseh színekben induló japán lányt 8:0-ra, utána egy angolt hosszabbításban 1:0-ra győzött le. A döntőbe jutásért kikapott Klimától, de vigaszágon simán nyert az osztrák lány ellen, így harmadik lett. Rebicek Zsófia egy nagyon fordulatos meccsen sajnos 6:7-re kikapott a rutinos svéd Pauldrach-tól, akit csak a döntőbe jutásért állított meg Hegedűs. Ötödik indulónk ebben a kategóriában /ez, hogy ennyien indulhattunk, azért volt lehetséges, mert a rendezők úgy döntöttek, hogy csak egy női kategória lesz/ Varga Szilvia nem bírt osztrák ellenfelével, és hosszabbításban kikapott. A női kumite döntőjében senki sem izgulta magát halálra. A két lány nagyon jól ismeri egymást, nem is nagyon igyekeztek, Klima egyik ütését ipponra ítélték a bírók, így ezzel meg is nyerte a döntőt.

csoportkép

Fiúknál -70 kg-ban Marosi Ákos két első meccsét simán 6:3-ra, ill. 3:0-ra megnyerte, viszont nyolc között a "nagy" német válogatott Mykel-től kb. 30 másodperc alatt 9:0-ra kikapott. Vigaszágon először legyőzte a magyar Szendét, de a kis döntőben már nem bírt a román Stoica-val, és 2:0-ra kikapott. Hesp Róbert első körben kikapott a későbbi döntős bolgár Rachev-től 6:1-re. Vigaszágon először nyert egy svájci versenyző ellen 3:1-re, de utána intésekkel kikapott a későbbi harmadik, angol Consentino-tól. + 70 kg- ban a 10 év után ismét versenyző Korbai Kont az elso fordulóban igazi nagy /mindkét versenyző több mint 100 kg-os volt/ csatában 3 :2-re legyőzte a svájci Baumgürtel-t. Második mérkőzésén szintén svájci ellenfele már 7:1- re vezetett, amikor Korbai két jodan rúgással egyenlített. Néhány másodperccel a vége előtt a svájci egy chudan zuki-val ismét megszerezte a vezetést, ezt már sajnos nem sikerült behozni, így Korbai kiesett. Kollár Csaba az első fordulóban erőnyerő volt, utána legyőzte az angol Nicklen-t 4:2-re. A döntőbe jutásért egy román fiú ellen nyert 1:0-ra. A döntőben a grúz Tsulai megszerezte a vezetést 2:0-ra. Kollár két chudan zuki-val egyenlített, nyomás alatt tartotta ellenfelét, de egy pillanatra elfelejtett védekezni, ezt a grúz ki is használta, és jodan mawashi geri-vel el is döntötte a mérkőzést.

Férfi csapat kumitében a svájciak ellen Korbai 5: 4- re nyert, Marosi 7:1-re kikapott. A döntő mérkőzésen Kollár szorosan ugyan, de 4:3-ra nyert. A döntőbe jutásért Korbai 2:1-re kikapott, Kollár 1:1-es döntetlent ért el. Utolsóként a már teljesen elfáradt Marosi nem bírt ellenfelével és 3 :0-ra kikapott, ezzel a csapatunk harmadik lett.

Női csapat kumitében az utolsó pillanatban visszalépett a svájci csapat, így csak a lányaink és az angolok maradtak. Klima és Hegedűs is simán 4:0 -ra, illetve 7:2-re nyertek, így a harmadik Rebicek Zsófiának már nem is kellett küzdenie.

Így, ahogy már a bevezetőben említettem, 2 arannyal, két ezüsttel és 2 bronzzal mi lettünk (a svájciakkal közösen) az EB legeredményesebb csapata.

vissza