edzőtábori csoportkép

Nyári edzőtábor!

Szövetségünk idén június 27 és július 4-e között tartotta meg a hagyományos nyári edzőtáborát, hosszú évek után új helyszínen a Szolnok-Tiszaligeti szabadidő központban.

A táborban 100, nagy részben haladó karatéka vett részt, Magyarországról és Romániából.

Mivel hogy év közben nagyon sok időt vesz el a versenyzők felkészítése a táborban napi három edzésen a fő hangsúlyt a tradicionális goju technikákra, bázisra, kata-ra és bunkai-ra fektettük. Az új helyszínt kihasználva szerdán meghívtuk Shihan Furkó Kálmánt, hogy tartson nekünk edzést. Ez az edzés mindannyiunk számára különös élményt nyújtott. Ízelítőt kaptunk néhány kyokushinkai alap bázis gyakorlatból, küzdő technikából és törés technikából.

Közben a Shihan beszélt nekünk a kyokushinkai hazai és nemzetközi történelemről, full kontakt küzdelemről.

Következő naptól viszont megint mindenki az övvizsgára kezdett koncentrálni, egyre kevesebben mentek fürödni a közeli termálfürdőbe és egyre többen gyakoroltak az edzések közötti szabadidőben. Megérkezett a szombat, a vizsga napja és reménytelenül el kezdett esni az eső. Terem híján alternatív megoldás után kellett néznünk. A színes öves vizsgát sikerült megoldanunk táboron belül, egy tanteremben. A fekete öves vizsgára Shihan Furkó felajánlotta nekünk a saját dojo-ját és a küzdelemre egy fiatal harcosát is. Mindkettőt köszönettel elfogadtuk. A másfél órás bázis és kata vizsga után következett a 20 szor két perces küzdelem. A fiatalokban fellángolt a harci kedv és igazán heves küzdelmek következtek. Végül mindegyik vizsgázó megfelelt, Kun Judit, Búzási Attila, Hoffman Gábor, Lekl Zsolt és Papp Imre megszerezték a Shodan fokozatot. A tábort egy fergeteges, reggelig tartó diszkó és karaoke party zárta.

vissza