Goshi Yamaguchi

Goshi Yamaguchi

1942. szeptember 28-án született a mandzsúriai (Kína) Shinjing-ben, Gogen Yamaguchi Kaiso harmadik fiaként. 1951-ben kezdett el karatézni Asakusa-ban, a Senzoku dojo-ban.

1957-ben kapta meg az 1. dan fokozatot, 1959-ben a 2. dan-t. 1962-ben megkapta a 3. dan-t és instruktor lett.

1963-ban a Nihon Egyetem művészeti szakán kezdte meg tanulmányait. Egyetemistaként lehetőséget kapott a karate oktatására az Egyesült államokban. Egy év után visszatért Japánba, ahol különböző dojo-kban tanított.

1969-ben diplomázott az egyetemen és ettől kezdve a karate oktatása és ismertetése lett fő feladata. Több mint 40 országban tartott edzéseket az I.K.G.A. instruktoraként és mint nemzetközi bíró.

Gohen Yamaguchi Kaiso halála után Goshi Yamaguchi-t választották meg az All Japan Karate-Do Goju-Kai Association és egyben az I.K.G.A. elnökévé - ekkor kapta meg a Saiko shihan (nagymester) rangot is, jelenleg 8.danos fokozattal rendelkezik.

Goshi Yamaguchi személyében szervezetünk ismét karizmatikus vezetőt kapott, akit élő példaképként lehet követni. Mind tanár, mind ember igazi nagy személyiség, aki képes tovább vinni követőit a Gogen Yamaguchi által kitűzött úton.

/forrás Rebicek Gerd: Goju-kai Karate-do/