Hírek

Magyar WKF Bajnokság, Újpesti Jégkorong csarnok 2023.05.06 - 07.

description
description
description
description
description
description

Két napon át tartott a magyar Bajnokság ahol 3 egyesületünk képviselte a szövetségünket. Első nap a WKF kategóriák voltak a programon. Különösen jól szerepeltek a juniorjaink akik összesen 5 aranyérmet nyertek. Többet vártunk viszont a felnőtt versenyzőinktől, most ugyan egy gyengébb napot fogtak ki, de ősszel lesz még lehetőség javításra. Második napon a gyerek kategóriák kerültek sorra és itt is remek eredményeket értek el a versenyzőink. Most egy rövid nyugalmasabb időszak következik, de utána teljes gőzzel készülni fogunk a Goju-Kai Open Európa Bajnokságra amelyet július elején rendeznek dél Olaszországban. Eredményeink: Aranyérem: Molnár Virág, Hovéd junior -59 kg Mészáros Andrea, Honvéd U 21 -68 kg Csóka Barnabás, UTE junior -55 kg Dévényi Bence, Honvéd junior -61 kg Olajos Marcell, Honvéd junior -76 kg Istovics Ádám, Honvéd junior + 76 kg Istovics Alíz, Honvéd 10 - 11 évesek - 33 kg (C) Keresztessy Botond, Honvéd 10 - 11 évesek +40 kg (C) Musah Bilal David, Honvéd 12 -13 évesek -45 kg (A) Török Gábor Levente, Gankaku 12 - 13 évesek kata (A) Ezüstérem: Kovács Botond, Honvéd -70 kg Huszár Anna, UTE junior -66 kg Zeke Dávid, Gankaku U 21 kata Pap Dorottya, UTE felnőtt -68 kg Női csapat küzdelem, UTE Miklós Kókor Alex, Gankaku 12 - 13 évesek kata (A) Bronzérem: Éliás Dániel, Gankaku kadet kata 14 - 17 éves fiú csapat, Honvéd Rónai Lili, UTE felnőtt -50 kg Mészáros Emese, felnőtt -68 kg Szabó Levente, Gankaku -75 kg Kutas Béla, Honvéd -84 kg Hollósi László, MGKSZ+ 50 évesek -75 kg Kámány Emília, Honvéd 8 - 9 évesek -33 kg (C) Markovics Ilija, Honvéd 8 - 9 évesek -30 kg (C) Horvát Péter, Honvéd 10 - 11 évesek -35 kg+ (C) Pap András, Honvéd 10 - 11 évesek - 40 kg (C) Kaplonyi Kevin, MGKSZ 10 - 11 évesek -40 kg (C) Kámány Olívia, Honvéd 12 - 13 évesek -48 kg (A) Wáger Roland, Honvéd 12 - 13 évesek -40 kg (B) Mucsi Ákos, Honvéd 12 - 13 évesek +55 kg (B) Uzsonyi Vilmos, Gankaku 12 - 13 évesek +55 kg (C) Nagy Ábel, Gankau 12 - 13 évesek kata (B) Szabó Kristóf, Gankaku 12 - 13 évesek kata (C) Gratulálunk!

43. Slovakian Grand Prix Pozsony, 2023.02.17-18.

description
description
description

27 ország 1831 versenyzője vett részt az Európa egyik legrégebben szervezett versenyen a Pozsonyi Grand Prix-en. Idén is ott voltak az indulók között a Szövetségünk versenyzői. Most a lányaink szerepeltek jól és kettő is fel tudod állni a dobogóra. A még csak 17 éves Molnár Virág most először kipróbálta magát az U 21 korosztályban is és itt bronzérmet tudott nyerni. A saját korosztályában egy fokkal feljebb tudott lépni és ezüst érmet szerzett. A felnőtt korosztályban Pap Dorottya a -68 kg kategóriájában lassan lendült be de utána a döntőig jutott. Itt nagyon szoros küzdelemben végül is a szerb ellenfele győzött senshuval a 2 : 2 állásnál. Dórinak így maradt a második hely, viszont értékes pontokat szerzett a kvalifikációban az októberi Budapesten megrendezésre kerülő VB-re. Szinte minden versenyzőnk tudott mérkőzéseket nyerni, sőt Dévényi Bence csak egy hajszállal maradt le a dobogóról. Eredményeink: Ezüstérem: Molnár Virág Honvéd, junior -53 kg Pap Dorottya UTE, felnőtt -68 kg Bronzérem: Molnár Virág Honvéd, U21 -55 kg Gratulálunk!

40 éves a Magyar Goju-Kai Karate Do!

description

Vasárnap, január 8-án megtartottuk az első közös gyakorlást a májusi évfordulós gálára. Már az első alkalomkor 40 fekete öves volt jelen és elkezdte a felkészülést. Többen jelezték, hogy most nem tudnak részt venni, de a következő alkalomkor már ott lesznek. Remek hangulatba telt el a vasárnap délelőtt érdekes volt találkozni olyanokkal is akik már több évtizede nem voltak aktívak, de most itt voltak és lelkesen edzettek. Következő alkalom február 26 lesz! Köszönöm szépen mindenkinek a részvételét! Oss

Series A verseny, Törökország Kocaeli.

description

Óriási mezőny gyűlt össze Kocaeliben, ahol most csak Pap Dorottya (UTE) képviseli a Szövetségünket. Dóri kategóriájaban 70-en indultak. Múlt héthez képest sokat javult és szépen menetelt a táblán. Első mérközését simán nyerte egy kameruni lány ellen. Második fordulóban az iráni lány ellen hátrányból indult, de végül a változatos mérkőzésen győzni tudott. A következő fordulóban az angol versenyző ellen türelmes, taktikailag jól versenyezve ismét győzni tudott. A pool döntőben sajnos a horvát Bečirovič ellen bár mindent elkövetett, de nem sikerült győznie. A horvát lány utána a döntőbe jutásért simán 4:1-re legyőzte francia ellenfelét. Így ő a döntőbe, Dóri pedig vígaszágra került. Bízunk benne, hogy a vasárnapi vígaszágon Dóri le tudja győzni két ellenfelét, és így megszerzi első WKF érmét. Szurkoljunk neki! Series A Kocaeli part 2. Sajnos nem sikerült Dórinak élnie a nagy lehetőséggel és a bronzmérközésért vívott küzdelemben alulmaradt az egyiptomi versenyzővel szemben. Indiszponáltan, túlizgulva küzdött és ezt az ellenfele könyörtelenűl kihasználta. Így az egyiptomi továbblépett és nekünk pedig maradt a 7. hely. Jövő héten folytatjuk Lengyelországban a Polish Openen, ahová kvalifikációs verseny lévén sokkal nagyobb csapattal utazunk. Bízunk benne, hogy onnan többen is éremmel érkezünk haza. Sok sikert kívánunk!

Dan Diplomák Érkezése

description

Megérkeztek a fekete övek és a Dan diplomák Japánból. A mai edzésen ezeket ünnepélyesen átadta Shihan Rebicek Gerd. A Szövetségünk így gazdagodott 7 új shodan fokozatú karatékával. Balról jobbra: Palatinusz Masaki, Németh Ábel, Csóka Barnabás, Shihan, Pap Dorottya, Rónai Lili, Csábi Nándor, Okoye George. Gratulálunk mindenkinek, szép munka volt!

Felkészülés

description

Az UTE - Goju-kai versenyzői elkezdték a felkészülést 2022-2023 verseny szezonra. Első állomása edzőtábor szlovák, ukrán és bosnyák versenyzőkkel Szlovákia - Moštenica. Napi 3 edzés szombatig, hétfőtől folytatjuk Budapesten.

2022 Gasshuku

description

Vége lett a Brüsszelben megrendezésre került 2022 évi nemzetközi edzőtábornak. Jövőre július 3 és 9 között lesz az EB-vel is egybekötött esemény sorozat. Megyünk!

2022 Edzőtábor

description

Június 20 - 26 között tartotta Szövetségünk az éves haladó edzőtáborát. Közel 80 karatéka háromszor naponta edzett, kint a pályán, ahol délelőtti és délutáni edzés tűző napsütés közben, igazi erőpróbát jelentettek minden részvevő számára. A tábor végén sor került az övvizsgára, ahol mindenki bizonyíthatta a felkészülést. Szombaton délelőtt a színes övvizsga volt és délután a dan vizsga. Itt mind a hét jelölt sikeresen teljesítette a két órás vizsga követelményeit és a végén 20 x 2 perces küzdelmeket is. Szövetségünk ezzel 7 új fekete övessel bővült. Öten az UTE tagjai: Csóka Barnabás, Okoye George, Pap Dorottya, Palatinusz Masaki, Rónai Lili, Gankaku egyesületből Csábi Nándor és Németh Ábel a Honvéd tagja. Minden sikeres vizsgázónak, legyen az színes vagy fekete öves, gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik továbbra is a karate útján.

Nemzetközi női edzőtábor, Baku - Azerbajdzsán 2022. 05.2 -8.

description

Szövetségünk három sportolója Molnár Virág (Honvéd), Pap Dorottya és Rónai Lili (UTE) részt vesznek azeri, ukrán, amerikai, japán és német versenyzőkkel Bakuban rendezett nemzetközi edzőtáboron. A napi két edzést az azeri válogatott edzője Denis Morozov tartja. Itt lehetőségük van a világ legjobbjaival edzeni, ami reményeink szerint pozitív hatással lesz a további sportolói karrierjükre. További jó edzést kívánunk nekik!

Nemzetközi Goju-Kai edzőtábor, Tata, 2021.11.25.-29.

description

14 országból érkezett az a 40 karatés, akik részt vettek nemzetközi IKGA edzőtáborunkon, amelyet hosszú, vírussal terhelt időszak után sikerült végre megrendeznünk Tatán, az Olimpiai edzőtáborban. Két éve volt utoljára ilyen, így Európai szövetségünk úgy döntött, hogy a legalább 3. danosok, illetve magasabb fokozatúak számára mindenképpen szükséges, hogy újra találkozzanak és együtt edzhessenek. A tábort Ingo de Jong Hanshi az IKGA Európai Igazgatója vezette a helyszínen, de két edzést online, zoom segítségével Goshi Yamaguchi Saiko Shihan is tartott. Megtisztelt minket részvételével az Afrikai kontinens vezetője is, Hanshi Peter Brandon Dél-Afrikából. A táborban sor került övvizsgára is, ahol sikeresen vizsgáztak másokkal együtt a magyar részvevők is. Így Shihan Szabó János megszerezte a 6. és Shihan Rebicek Gerd a 7. Dan fokozatot. Gratulálunk!