Hírek

40 éves a Magyar Goju-Kai Karate Do!

description

Vasárnap, január 8-án megtartottuk az első közös gyakorlást a májusi évfordulós gálára. Már az első alkalomkor 40 fekete öves volt jelen és elkezdte a felkészülést. Többen jelezték, hogy most nem tudnak részt venni, de a következő alkalomkor már ott lesznek. Remek hangulatba telt el a vasárnap délelőtt érdekes volt találkozni olyanokkal is akik már több évtizede nem voltak aktívak, de most itt voltak és lelkesen edzettek. Következő alkalom február 26 lesz! Köszönöm szépen mindenkinek a részvételét! Oss

Series A verseny, Törökország Kocaeli.

description

Óriási mezőny gyűlt össze Kocaeliben, ahol most csak Pap Dorottya (UTE) képviseli a Szövetségünket. Dóri kategóriájaban 70-en indultak. Múlt héthez képest sokat javult és szépen menetelt a táblán. Első mérközését simán nyerte egy kameruni lány ellen. Második fordulóban az iráni lány ellen hátrányból indult, de végül a változatos mérkőzésen győzni tudott. A következő fordulóban az angol versenyző ellen türelmes, taktikailag jól versenyezve ismét győzni tudott. A pool döntőben sajnos a horvát Bečirovič ellen bár mindent elkövetett, de nem sikerült győznie. A horvát lány utána a döntőbe jutásért simán 4:1-re legyőzte francia ellenfelét. Így ő a döntőbe, Dóri pedig vígaszágra került. Bízunk benne, hogy a vasárnapi vígaszágon Dóri le tudja győzni két ellenfelét, és így megszerzi első WKF érmét. Szurkoljunk neki! Series A Kocaeli part 2. Sajnos nem sikerült Dórinak élnie a nagy lehetőséggel és a bronzmérközésért vívott küzdelemben alulmaradt az egyiptomi versenyzővel szemben. Indiszponáltan, túlizgulva küzdött és ezt az ellenfele könyörtelenűl kihasználta. Így az egyiptomi továbblépett és nekünk pedig maradt a 7. hely. Jövő héten folytatjuk Lengyelországban a Polish Openen, ahová kvalifikációs verseny lévén sokkal nagyobb csapattal utazunk. Bízunk benne, hogy onnan többen is éremmel érkezünk haza. Sok sikert kívánunk!

Dan Diplomák Érkezése

description

Megérkeztek a fekete övek és a Dan diplomák Japánból. A mai edzésen ezeket ünnepélyesen átadta Shihan Rebicek Gerd. A Szövetségünk így gazdagodott 7 új shodan fokozatú karatékával. Balról jobbra: Palatinusz Masaki, Németh Ábel, Csóka Barnabás, Shihan, Pap Dorottya, Rónai Lili, Csábi Nándor, Okoye George. Gratulálunk mindenkinek, szép munka volt!

Felkészülés

description

Az UTE - Goju-kai versenyzői elkezdték a felkészülést 2022-2023 verseny szezonra. Első állomása edzőtábor szlovák, ukrán és bosnyák versenyzőkkel Szlovákia - Moštenica. Napi 3 edzés szombatig, hétfőtől folytatjuk Budapesten.

2022 Gasshuku

description

Vége lett a Brüsszelben megrendezésre került 2022 évi nemzetközi edzőtábornak. Jövőre július 3 és 9 között lesz az EB-vel is egybekötött esemény sorozat. Megyünk!

2022 Edzőtábor

description

Június 20 - 26 között tartotta Szövetségünk az éves haladó edzőtáborát. Közel 80 karatéka háromszor naponta edzett, kint a pályán, ahol délelőtti és délutáni edzés tűző napsütés közben, igazi erőpróbát jelentettek minden részvevő számára. A tábor végén sor került az övvizsgára, ahol mindenki bizonyíthatta a felkészülést. Szombaton délelőtt a színes övvizsga volt és délután a dan vizsga. Itt mind a hét jelölt sikeresen teljesítette a két órás vizsga követelményeit és a végén 20 x 2 perces küzdelmeket is. Szövetségünk ezzel 7 új fekete övessel bővült. Öten az UTE tagjai: Csóka Barnabás, Okoye George, Pap Dorottya, Palatinusz Masaki, Rónai Lili, Gankaku egyesületből Csábi Nándor és Németh Ábel a Honvéd tagja. Minden sikeres vizsgázónak, legyen az színes vagy fekete öves, gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik továbbra is a karate útján.

Nemzetközi női edzőtábor, Baku - Azerbajdzsán 2022. 05.2 -8.

description

Szövetségünk három sportolója Molnár Virág (Honvéd), Pap Dorottya és Rónai Lili (UTE) részt vesznek azeri, ukrán, amerikai, japán és német versenyzőkkel Bakuban rendezett nemzetközi edzőtáboron. A napi két edzést az azeri válogatott edzője Denis Morozov tartja. Itt lehetőségük van a világ legjobbjaival edzeni, ami reményeink szerint pozitív hatással lesz a további sportolói karrierjükre. További jó edzést kívánunk nekik!

Nemzetközi Goju-Kai edzőtábor, Tata, 2021.11.25.-29.

description

14 országból érkezett az a 40 karatés, akik részt vettek nemzetközi IKGA edzőtáborunkon, amelyet hosszú, vírussal terhelt időszak után sikerült végre megrendeznünk Tatán, az Olimpiai edzőtáborban. Két éve volt utoljára ilyen, így Európai szövetségünk úgy döntött, hogy a legalább 3. danosok, illetve magasabb fokozatúak számára mindenképpen szükséges, hogy újra találkozzanak és együtt edzhessenek. A tábort Ingo de Jong Hanshi az IKGA Európai Igazgatója vezette a helyszínen, de két edzést online, zoom segítségével Goshi Yamaguchi Saiko Shihan is tartott. Megtisztelt minket részvételével az Afrikai kontinens vezetője is, Hanshi Peter Brandon Dél-Afrikából. A táborban sor került övvizsgára is, ahol sikeresen vizsgáztak másokkal együtt a magyar részvevők is. Így Shihan Szabó János megszerezte a 6. és Shihan Rebicek Gerd a 7. Dan fokozatot. Gratulálunk!