Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Pro session Wels - Ausztria, 2021.02.20.

Két versenyzőnk: Hidasi Tibor és Molnár Dániel - mindketten az UTE versenyzői -, a Magyar Válogatott csapat tagjaiként vettek részt ezen a rangos versenyen. A majdnem egy egész éves nemzetközi verseny nélküli időszak után rögtön a környező országok legjobbjaival léptek egy küzdőtérre. A világranglista első öt helyzettje közül többen is ott voltak a résztvevők között. A körmérkőzés szabályai szerint rendezték a versenyt, így mindenkinek lehetősége volt többször is küzdenie. Még egy külön szabály volt érvényben: aki nyert meccsen csinált 5 vagy több pontot, annak a győzelemért 3 pont járt.
Hidasi Tibornak sikerült legyőznie a cseh és szlovén versenyzőt, de ez nem volt elég ahhoz, hogy dobogóra tudjon állni. Molnár Dániel remekül küzdött, 5 mérkőzésen nyert és csak a világranglista elsőjével, Jonathan Hornnal hozta döntetlenre a mérkőzést. Ennek ellenére, a külön szabálynak köszönhetően, a szlovák versenyző lett az első. Ő ugyan kikapott Danitól, de több meccsen ért el 5 pontot, így a végelszámolásnál Gyurik Adinak lett 13, Daninak "csak" 12 pontja, ezért sajnos csak második lett. Mindenesetre a hosszú kihagyása után meg voltunk elégedve teljesítményével és bizakodva nézünk a Premier Liga és a párizsi Olimpiai kvalifikáció elé.

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

WKF Karate liga 3. forduló - Zalaszentgrót, 2021.02.06.-07.

Csapataink részt vettek a verseny harmadik fordulóján is. Mielőtt felsorakoznának az eredményeink, néhány gondolat az első 3 fordulóról: a Liga alapvetően nagyon jó kezdeményezés, amelynek jelentősége a mostani, vírussal terhelt időszakban jelentősen megnőtt. Örömmel tapasztaljuk, hogy versenyzőink teljesítménye versenyről versenyre javul. Néhányan igazán kimagaslóan teljesítettek, így optimizmussal nézhetünk a közelgő WKF eseményekre. Ami mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni, az a bírók tevékenysége. Úgy látszik, igazából rájuk hatott leginkább a hosszú kihagyás, így az ő teljesítményük messze elmaradt a versenyzőkétől. Nem volt olyan küzdőtér, ahol az edzők nem óvtak volna hangosan, és ez nem volt véletlen...
Versenyzőink hol jobban, hol rosszabbul teljesítettek, de még mindig lehetett érezni a versenyrutin hiányát. Azon fogunk tovább dolgozni, hogy ha már elkezdődnek a kvalifikációs versenyek, minden sportolónk hozni tudja a legjobb formáját.

Eredményeink:
Aranyérem:
Óvári Miklós Csanád - Gankaku, 10-11 éves, kata
Dévényi Bence - Honvéd, kumite, kadet, -63kg
Zeke Dávid - Gankaku, junior, kata
Kutas Béla - Honvéd, kumite, U21, +75kg
Ezüstérem:
Miklós Kókor Balázs - Gankaku, 10-11 éves, kata
Kámány Olívia - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -35kg
Kovács Bálint - Honvéd, kumite, 10-11 éves, +45kg
Kovács Botond - Honvéd, kumite, 12-13 éves, -55kg
Csóka Barnabás - UTE, kumite, kadet, -52kg
Sebők Áron - Honvéd, kumite, junior, -61kg
Pap Dorottya - UTE, kumite, U21, +61kg
Bronzérem:
Török Gábor Levente - Gankaku, 10-11 éves, kata
Musah Bilal David - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -40kg
Csóka Boglárka - UTE, kumite, 12-13 éves, +47kg
Molnár Virág - Honvéd, kumite, kadet, -54kg
Olajos Marcell - Honvéd, kumite, kadet, +63kg
Szilágyi Bence - Honvéd, junior, kumite, -68kg
Szabó Petra - Gankaku, U21, kumite, -55kg
Pap Dorottya - UTE, felnőtt, kumite, +61kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, +75kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!


szeparátor

Hayashi Karate Liga 2. forduló, első nap
Budapest, 2021.01.16.-17. - UTE judo csarnok

A Liga második fordulóját szombaton rendezték a WKF korosztályoknak. Szövetségünk 3 klubja vett részt a versenyen: a Honvéd, a Gankaku és az UTE. Mindannyian nagyon kíváncsian vártuk Molnár Dániel első szereplését a másfél éves kényszerpihenő után, amelyet vállműtétje és az azt követő rehabilitáció okozott. A +75 kilós kategóriában összesen 5 mérkőzése volt, amelyeket úgy nyert meg, hogy egyik ellenfele sem tudott pontot elérni ellene. Teljesítménye még nem volt tökéletes, de mindenképpen nagyon biztató az Olimpiai kvalifikációs verseny előtt. Nagyon jó teljesítményt nyújtott Rónai Lili a felnőtt -55 kg kategóriában és Dévényi Bence is a kadet -63 kg-ban, így szintén aranyérmesek lettek. Többi versenyzőnk is derekasan helytállt a hosszú kihagyás után. Voltak nagyon jó megoldások, de nagyon sok hiba is becsúszott még. Reméljük, hogy mire elindulnak a kvalifikációs versenyek a világversenyekre, sikerül a hibákat kijavítani és sok versenyzőnk tagja lesz az utazó csapatnak.

Eredményeink:
Aranyérem:
Dévényi Bence - Honvéd, kadet, kumite, -63kg
Rónai Lili - UTE, felnőtt, kumite, -55kg
Molnár Dániel - UTE, felnőtt, kumite, +75kg
Ezüstérem:
Papp Dorottya - UTE, felnőtt, kumite, +61kg, és U21, kumite, +61kg
Bronzérem:
Molnár Virág - Honvéd, kadet, -54kg
Rónai Lili - UTE, U21, kumite, -55kg
Szabó Petra - Gankaku, felnőtt, kumite, -55kg
Kutas Béla - Honvéd, U21, kumite, +75kg
Hidasi Tibor - UTE, felnőtt, kumite, +75kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

Hayashi Liga 2. forduló, második nap - 2021.01.16.-17.

Vasárnap sorra kerültek a gyerek kategóriák. Természetesen egyesületeink itt is képviseltették magukat és tovább bővítették éremgyűjteményüket.
Eredményeink:
Aranyérem:
Óvári Miklós Csanád - Gankaku, kata, 10-11 éves
Musah Bilal David - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -40kg
Ezüstérem:
Kovács Botond - Honvéd, kumite, 12-13 éves, -55kg
Bronzérem:
Kámány Olívia - Honvéd, kumite, 10-11 éves, -35kg
Gombkötő Bálint - Honvéd, kumite, 10-11 éves, +45kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor