Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Csoportkép

Magyar Goju-Kai Szövetség haladó nyári edzőtábora
Szolnok, 2018. június 25. - július 1.

Több mint 70 karatéka vett részt idei edzőtáborunkon, amelynek hagyományos programját kénytelenek voltunk idén átalakítani, mivel az UTE 5 versenyzője 2 különböző versenyre is készült. Ők minden este külön kumite edzésen is részt vettek. Molnár Dániel, Hidasi Tibor, Vajda Lilien és Varga Fruzsina a japán Kobe-ban megrendezésre kerülő Egyetemi VB-re készültek. A junior korú Pap Dorottya pedig már csütörtökön hajnalban Molnár Dániellel, aki most edzőként utazott, elindultak a horvátországi Umagba, az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyre. Dóri a verseny mindkét napján jól küzdött, mérkőzéseket is nyert. Végül szombaton a versenyt a 9-ik helyen zárta. Bízunk benne, hogy a további szisztematikus felkészüléssel és a kellő rutin megszerzése után ő is bekerül a nemzetközi élmezőnybe.

A többiek napi 3 tradicionális edzésen vettek részt és Rebicek Gerd Shihan, Szabó János Shihan és Szathmáry Renáta Sensei irányítással készültek az övvizsgára. Kedden ismét vendégül láthattuk Furkó Kálmán Shihan, 8 danos mestert, aki egy hagyományos kyokushin edzést tartott számunkra. Érdekes volt megtapasztalni és látni a sok hasonlóságot a két stílus között.

Mesterek

Szombaton következett az övvizsga. Először a színes övesek mutatták be a tudásukat délelőtt. Az egy hét intenzív edzés meghozta a gyümölcsét. Már nagyon régen fordult elő olyan, hogy mindenki átment a vizsgán, ez idén sikerült. Délután 4 fő állt fel a fekete öves vizsgára. Ők is remekül teljesítettek. Humpok Tünde, Balázs Róbert, Györök Gyula és dr Miheller Pál a 2 órán át tartó vizsga után megszerezték az 1. dan fokozatot és tovább bővítették Szövetségünk danosainak listáját. Mind a 4 vizsgázó 40 év fölötti és igazi példaképek lehetnek mindenki számára. Bebizonyították, hogy van élet az iskola, gyerekek, munka mellet is. Megmutatták, hogy kitartó munkával, szorgalommal meg lehet szerezni akár a fekete övet is. A tábort a szombati hagyományos bemutatók, zenei táncos mulatság és vasárnap reggeli focimeccs zárta.

Új feketeövesek

Tábor után a négy versenyző tovább folytatja felkészülését a július 19. és 22. között megrendezésre kerülő Egyetemi VB-re. Nyolcan pedig július 9-én elindulnak a csehországi Jindrichuv Hradecbe edzőtáborozni, hogy ismét együtt edzenek több száz más karatékával, Goshi Yamaguchi Saiko Shihan és Ingo De Jong Hanshi irányítása alatt. Az edzőtábor és a verseny után következik a megérdemelt pihenés, hogy aztán augusztusban kezdődjön minden előlről...

Minden tagunknak kellemes nyaralást kívánunk és augusztusban illetve szeptemberben mindenkit várunk újból az edzőtermekben!

szeparátor

Aranyérmesek

Magyar Bajnokság - Újpest, 2018.04.21.-22.

Szövetségünk 3 egyesülete: az UTE, a Honvéd és a Gankaku szerepel az idei Magyar Bajnokságon. A verseny első napja rendkívül eredményesen zárult, hiszen a 4 felnőtt aranyérem azt jelenti, hogy Varga Fruzsina, Vajda Lilien, Hidasi Tibor és Molnár Dániel ott lesznek a szerbiai Novi Sad-ban megrendezésre kerülő WKF Európa Bajnokságon és a júliusban a japán Kobeban zajló Egyetemi VB-n is. Ráadásul győzelmeikkel megszerezték első értékes kvalifikációs pontjaikat a felnőtt VB-re.

Eredményeink:
Aranyérem:
Varga Fruzsina - UTE, kumite, -50kg
Vajda Lilien - UTE, kumite, -61kg
Hidasi Tibor - UTE, kumite, -84kg
Molnár Dániel - UTE, kumite, +84kg
Női csapat kumite - UTE, Vajda, Varga + Molnár Réka
Ezüstérem:
Szabó Petra - Gankaku, Ifi Olimpia kvalifikáció, kumite, -53kg
Férfi csapat kumite - UTE, Hidasi, Molnár + Tadissi Martial
Bronzérem:
Zeke Dávid - Gankaku, kadet, kata
Rónai Lilien - UTE, junior, kumite, -53kg
Krammer Krisztián - Gankaku, junior, kumite, -68kg
Gratulálunk!!!

szeparátor

Rebicek Gerd Shihan és Molnár Dániel

Premier Liga, Rabat 2018. április 06.-08.

Megint nagyot alakított Molnár Dániel a hétvégi Premier Liga versenyen!
Nehéz sorsolása volt, mivel 4 olyan versenyző is szerepelt az ő ágán, aki a Világranglista 10 legjobbja közé tartozik ebben a súlycsoportban. Az első fordulóban a franciát 4:2, a másodikban a koszovói Nishevcit 2:2 állásnál győzte le senshuval. A pool döntőben a német Horn ellen egy olyan test-rúgással kapott ki, amit csak a két bíró látott bent, mindenki más látta, hogy a rúgást Dani kivédte. Horn bejutott a döntőbe, így Dani folytathatta vígaszágon.
Itt már semmit nem bízott a véletlenre. Még a verseny napján legyőzte a tuniszi Marouane-t 3:0 arányban, így bekerült a vasárnapi kiemelt programba. A bronzmérkőzésen a török Kaptan ellen magabiztos 3:0-ás győzelmet aratott, így ismét bronzérmes lett. Daninak ez az érme már a harmadik volt, amit Premier Liga versenyen szerzett és egyben a harmadik vasárnapi magyar érem. Hárspataki Gábor, Tadissi Martial és Molnár Dániel Dubaj után, ismét együtt álltak az érmesek dobogóján. Számításaink szerint, ezzel az eredménnyel Dani bekerült az első 10 közé a Világ ranglistán!
Gratulálunk!!!

szeparátor

Külföldi hétvége

Versenyzőink 2 helyszínen is helytálltak ezen a hétvégén. A Honvédosok 8 fővel Franciaországba utaztak, hogy részt vegyenek a Dijonban megrendezésre kerülő több napos edzőtáboron és randorin. Az UTE és a Gankaku versenyzői Pozsonyban indultak a Grand Prix versenyen, ahová 26 országból közel 2 000 regisztráció érkezett. A fiatalok számára ez remek alkalom volt, hogy megmérettessék magukat színvonalas ellenfelekkel. A felnőtteknek még magasabb volt a tét, ugyanis az itt szerzett pontok beleszámítanak a felnőtt EB-re való kvalifikációba. Sajnos csak egy versenyzőnknek sikerült teljesítenie a feladatot. Varga Fruzsina megnyerte a -50 kg kategóriát, így most ő vezeti a táblázatot és nagy lépést tett az EB felé!
Gratulálunk!
Annak ellenére, hogy Vajda Lilien és Hidasi Tibor most nem tudtak érmet szerezni, továbbra is ők vezetik súlycsoportjuk EB kvalifikációs tábláját. Minden ezzel kapcsolatos kérdés április 21-én, az utolsó kvalifikációs versenyen, a Magyar Bajnokságon dől majd el. Molnár Dániel a Világ ranglista helyezése alapján már biztos EB részt vevő.

szeparátor

Tatami team kupa - Szigetszentmiklós, 2018.02.24.

Szövetségünk 3 egyesülete, az UTE, a Honvéd és a Gankaku, vett részt a 26. Tatami team kupán, ahol 12 országból 700 versenyző mérte össze tudását és felkészültségét. A felnőtt versenyzők itt szerezhették meg első kvalifikációs pontjaikat a májusban megrendezésre kerülő felnőtt EB-re. Vajda Lilien és Hidasi Tibor győztek, így sikerült teljesíteniük az első feladatot. Varga Fruzsina egy hibának köszönhetően csak második lett, de egy sor verseny még hátra van, így bízunk benne, hogy ő is ott lesz majd az EB-n. Fiataljaink is kitettek magukért, nekik is sikerült egy jó pár érmet begyűjteniük.

Eredményeink:
Aranyérem
Krammer Krisztián - junior, kumite, -68kg
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -61kg
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -84kg
Ezüstérem
Szilágyi Bence - 12-13 évesek, kumite, -50kg
Rónai Lili - junior, kumite, -53kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -50kg
Bronzérem
Molnár Virág - 10-11 évesek, kumite, +38kg
Olajos Marcell - 10-11 évesek, kumite, -40kg
Gratulálunk!

szeparátor

Rebicek Gerd Shihan és Molnár Dániel

Premier Liga - Dubai

Szövetségünk tagja és az UTE versenyzője, Molnár Dániel a Dubaiban rendezett Premier Liga versenyen megszerezte a bronzérmet!

Dani nagyon jó formát mutatva először a Világranglista második helyezettjét, Horne Jonathan-t 2:0 arányban, utána a fehérorosz Vodchyts-ot szintén 2:0 és a pool döntőben a török Kaptant 2:1 arányba győzte le. A döntőbe jutásért a török Erkan ellen is megszerezte a vezetést, ám a rutinos török egy uramawashi gerivel fordított, sőt még növelni is tudta előnyét, így végül 5:1 arányba legyőzte Danit. Végül a vígaszági döntőben a felnőtt VB-bronzérmes koszovói Nishevci-t 3:2 arányban legyőzte, így megszerezte a bronzérmet!

Gratulálunk!
A döntő mérkőzés videójához katt ide!

szeparátor

Michal Bozogán Emlékverseny - Kassa 2018.01.21.

Szövetségünk 8 versenyzője vett részt "szezonindító" versenyen Kassán, ahol 6 ország 400 versenyzője indult. Az esemény jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljuk, hogyan is állunk a felkészüléssel. Kiderült, hogy sok munka vár még ránk, de azért voltak biztató jelek is...

Eredményeink:
Aranyérem:
Szőllősi Patrik - junior, kumite, -55kg
Krammer Krisztián - junior, kumite, -68kg
Ezüstérem:
Szabó Petra - junior, kumite, -53kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +78kg
Bronzérem:
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, +78kg
Gratulálunk!

Péntektől a Párizsi versennyel, a legjobb felnőtteink számára indul a Premier Liga és Series A verseny sorozat, ahol a cél az, hogy bekerüljenek a Világ ranglista első 50 közzé és ezáltal megnyílik előttük a lehetőség az Olimpiai kvalifikációra.

Szurkoljunk nekik!

szeparátor