Régebbi eseményekért katt ide!
szeparátor
Budapest Open
szeparátor

Csoportkép

Magyar Bajnokság, Újpesti Jégcsarnok 2017. május 27.-28.

Több mint 700 versenyző nevezett az idei karate Magyar Bajnokságra, ami rekordnak számít. Maratoni két napon vagyunk túl, de megérte, mert Szövetségünk versenyzői kitettek magukért!
Szombaton "gyereknap" volt, így ezen a napon 8 és 13 év közötti utánpótlás korú versenyzők léptek a küzdőtérre.
Eredményeink:
Aranyérem:
Kóczé Krisztofer - 11 évesek, kumite, +40kg
Ezüstérem:
Dévényi Bence - 11 évesek, kumite, -40kg
Barczai Mátyás - 12-13 évesek, utánpótlás kumite, -48kg
Bronzérem:
Keller Balázs - 8 évesek, kumite, -30kg
Molnár Virág - 11 évesek, kumite, -40kg
Mike Lili - 11 évesek, kumite, +40kg
Lány csapat - kata, U12
Fiú csapat - kata, U12
Fiú csapat - kumite, U14
Vasárnap következtek a WKF kategóriák, a kadet, junior, U21 és a felnőtt korosztály. Itt még jobban szerepeltünk és remek eredmények születtek. A felnőtt korcsoportban 4 döntőből sikerült 3-at megnyernünk, így a legeredményesebbek között zártuk a versenyt.
Aranyérem:
Vajda Lilien - U21, kumite, -55kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -50kg
Hidasi Tibor - felnőtt, kumite, -84kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Ezüstérem:
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -55kg
Bronzérem:
Szőllősi Patrik - kadet, kumite, -52kg
Gratulálunk!
Most a versenyzéstől két hónapra búcsút veszünk, következnek a nyári edzőtáborok és az övvizsgák. Szabad július után augusztus 1-től kezdődik az alapozás és szeptember első hétvégétől 3 felkészítő verseny, hogy a legjobbjaink már remek formát mutassanak a szeptember 26. és október 1. között megrendezésre kerülő Goju-Kai VB-n.

szeparátor

Csoportkép

Felnőtt WKF Európa Bajnokság - Izmit, Törökország 2017. május 04.-07.

Videó a bajnokságon készült fotókból ITT!
Két versenyzőnk vett részt a Magyar Válogatott tagjaként az idén Törökországban, Izmitben megrendezésre kerülő felnőtt EB-n.
A szokásostól eltérően most a legnehezebb fiúk kezdtek. Molnár Dániel az első fordulóban rögtön a tavalyi év VB bronzérmesével kezdett. A horvát Andeljo Kvesic nem akart kockáztatni, arra várt, hogy Dani hibázni fog, de az nem következett be. Dani végig aktívabb volt, így a végén bírók 4:1 arányba őt hozták ki győztesnek. Következett a bolgár Plamen Moshekov. Itt már könnyebb dolga volt és simán, 3:0 arányban nyert. A harmadik fordulóban a német Mehmet Bolat viszont kemény ellenfélnek bizonyult. Az elején a német fiú megszerezte a vezetést, ám Dani egy pillanatra sem adta fel. Végig támadott és először egyenlített, majd utána egy újabb fej-ütéssel meg is szerezte a továbbjutást jelentő pontot. Az igazán nagy ellenfél viszont még csak most következett, a török Enes Erkan, akinek eddigi mérlege 26 egyéni érem különböző EKF-WKF bajnokságokról és a Premier Ligából, valamint számos csapat-érem büszke tulajdonosa is. Nagyon sokáig döntetlenre állt a mérkőzés, amikoris a török indított egy hátsó lábas rúgást, amiért megkapta a wazarit. Dani ezután ugyan mindent megpróbált, de a rutinos török már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Danira szombaton a vígaszágon is egy többszörös VB-EB érmes várt, a szerb Slobodan Bitevic. Ez a mérkőzés is sokáig döntetlenre állt, azonban amikor a szerb indított egy ütés-félét, kapott érte egy pontot. A csapat fotósa (Nagy Ákos, akinek a remek fotókat köszönhetjük és a tudósításokat) pont elkapta ezt a pillanatot. Hát, azért némi fantázia szükségeltetik ahhoz, hogy ezt valaki pontnak nézze... Aztán következett megint a szokásos forgatókönyv, Dani rohamozott, ám a rutinos ellenfélnek sikerült kibekkelni a mérkőzés végéig. Így Dani "csak" az 5-ik helyen végzett. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre, hisz hosszú sérülés után most indult el először az EB-n. Bízunk benne, hogy jövőre már éremmel térünk haza.
Késő délután Varga Fruzsina lépett a küzdőtérre az orosz Dalija Asadulina ellen. Fruzsi nagyon bekezdett és többször is földre vitte ellenfelét. Egy pillanatra sem volt kétséges az eredmény, ami végül 5:1 lett ide. Következett a cseh Crhonkova. Nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Végig menekült, nagyon nehéz volt becélozni. Néha közbeszúrt és ez sajnos kétszer is sikerült neki. Mivel ő szerezte az első pontot, Fruzsi kényszerpályára került. Sikerült egyenlítenie, de az új szabály szerint ez nem volt elég, tovább kellett támadnia. A cseh lány ezt kihasználta, talált még egy pontot, így Fruzsi kikapott. És mivel a cseh is kikapott a következő fordulóban, végül a vigaszágról is lemaradtunk.
Mindkét versenyzőnk érdekelt volt a pénteken sorra kerülő csapat versenyszámban is. Dani első mérkőzését a Hollandok ellen hozni tudta. Sajnos a meccs vége felé kapott egy nagy ütést a fejére, felszakadt az arca a szeme alatt és sokáig próbálták elállítani az orrvérzését is. A mérkőzést még be tudta fejezni. Csapatunk továbbjutott a következő fordulóba. A szünetben megnéztem Dani sérülését és úgy döntöttem, hogy nem kockáztathatjuk a másnapi bronz-mérkőzést egy esetleges újabb sérüléssel. A következő fordulóban kikaptunk 3:0-ra a horvátoktól, ők pedig utána a franciáktól, így a vígaszág itt is elmaradt.
A lányok pedig a nem túl acélos finnektől kaptak ki 2:0 arányban. Fruzsi harmadikként indult volna, viszont így sajnos ő már nem jutott szóhoz.
Ezen az EB-n is bebizonyosodott, hogy jó úton haladunk. Látni lehetett versenyzőinkön a fejlődést. Természetesen nagyon bosszantó, hogy már szinte éreztük az érem illatát és mégsem lett meg, de a sport már csak ilyen... Ahogy már feljebb említettem, bízunk benne, hogy a sok elvégzett munka jövőre már érem formájában is megmutatkozik. Az EB-t nagyon közel - a szerbiai Novi Sad-ban - fogják rendezni, így remélem sokan jönnek majd szurkolni nekünk és ez is majd ad egy kis plusz erőt!
Gratulálunk!

szeparátor

Grand Prix Bratislava, 2017. március 25.-26.

Óriási mezőny gyűlt össze Pozsonyban az idei Grand Prix versenyen. 20 országból több mint 1900 regisztráció érkezett a két napos eseménysorozatra. Szövetségünket 3 egyesület képviselte. Sok versenyzőnk kiesett már az első fordulóban és voltak olyanok is, akik több fordulón át meneteltek. Ebben a nehéz mezőnyben végül két versenyzőnknek sikerült dobogóra állnia. A felnőtt +84 kilós mezőnyben Molnár Dániel nem talált legyőzőre és aranyérmes lett. Ezzel a győzelemmel egyben bebiztosította helyét az utazó keretben a törökországi Koceliben megrendezésre kerülő felnőtt EB-n. A 10-11 éves, -40kg-os kategóriában pedig Molnár Virág bronzérmet szerzett.

Gratulálunk!

Molnár Dániel a dobogón

szeparátor

Tatami team kupa - Szigetszentmiklós 2017. március 04.

10 ország, közel 800 versenyzője vett részt az idei első kvalifikációs versenyen. Szövetségünk három klubja indult és szép eredmények születtek. Felnőtt versenyzőink értékes pontokat szereztek a kvalifikációs táblázatba a Törökországi EB-re. A két év kihagyás után visszatérő Hidasi Tibor remekül küzdött és csak a győztes ukrán Chobotartöl kapott ki. Vígaszágon először nyert egy ukrán versenyző ellen. A bronz meccsen pedig nagy küzdelemben legyőzte a friss EB érmes György Dánielt és így harmadik lett. Varga Fruzsina, visszatérve hosszú sérülése után, győzni tudott új súlycsoportjában. Molnár Dánielre a négy mérkőzése alatt, összesen 1 pontot tudtak csinálni az ellenfelei így ő is megnyerte súlycsoportját. Remekül szerepeltek utánpótlás korú sportolóink is, így nagyon szép éremkollekcióval zártuk a versenyt.

Eredményeink:
Aranyérem:
Varga Fruzsina - felnőtt, -50kg
Molnár Dániel - felnőtt, +84kg
Krammer Krisztián - kadet, -70kg
Ezüstérem:
Keller Balázs - 8-9 éves, -27kg
Bronzérem:
Hidasi Tibor - felnőtt, -84kg
Kóczé Krisztofer - 10-11 éves, -40kg
Utánpótlás kategóriák:
Aranyérem:
Mike Lili - 10 - 11 éves, +35kg
Ezüstérem:
Vaszary-Maklári Lilla - 10-11 éves, +35kg
Szilágyi Bence - 12-13 éves, +45kg
Bronzérem:
Fontana Máté - 10-11 éves, +40kg
Fotókhoz katt ide!

Gratulálunk!

A felnőttek számára nincs megállás, hiszen már két hét múlva indulnak a Premier Liga következő állomásán Rotterdamban. Március 25.-26.-án pedig ismét csatlakoznak hozzájuk az utánpótlás korú versenyzőink, hogy együtt szerepeljenek a Pozsonyi Grand Prix versenyen. Sok sikert kívánunk mindenkinek!

szeparátor

Szabó János, Vajda Lilien, Rebicek Gerd
Kadet, junior és U21 EB - Szófia, 2017.02.17.-19.

Véget ért a kadet, junior és U21 EB Szófiában. Szövetségünket hivatalosan a fotón látható hármas képviselte és a "láthatatlan" operatőr Szathmáry Renáta, akinek köszönhetjük a mérkőzések közvetítéseit.

Vajad Lilien az U21 -55kg kategóriában egy hihetetlenül izgalmas mérkőzéssel kezdett a luxemburgi Hoffmann ellen. Háromszor is közös találatot intettek a bírók, de a végén sikerült a Lilinek önálló találatot is elérnie, így továbbjutott. Az ukrán ellen nagyon rosszul indult a meccs, mivel egy fejrúgással 3 pont előnyre tett szert Miastkovska. Lilinek sikerült ugyanúgy fejrúgással kiegyenlítenie de ez már nem volt elég a továbbjutáshoz. A vígaszágon Lili remekül kezdett és a luxemburgi Frevier ellen 8:0 arányban, idő előtt nyert. Következett a bolgár Vangelova, a régi mumus, de most sikerült rajta is 1:0 arányban túllépni. Sajnos a bronz mérkőzés a skót Craig ellen szintén rosszul kezdődött. Lili kihagyott egy-két lehetőséget és az ellenfele 2:0 előnyre tett szert. Egy ütéssel sikerült Lilinek csökkentenie a skót előnyét. Az idő múlásával tovább rohamozott, viszont a skót lány higgadtan kihasználta a hibákat és végül 4:1 arányban nyert, így Lili sajnos az 5. helyen zárta a versenyt. Természetesen nagy volt a csalódás, hogy nem sikerült érmet szerezni, de voltak biztató jelek a jövőre nézve. Nagyobb odafigyeléssel, az ellenfél gyengéinek jobb kihasználásával és a saját hibák kijavításával érkeznek majd az ennél is jobb eredmények.

Gratulálunk a nagyszerű szerepléshez és a pontszerző 5. helyezéshez!!!

Most viszont csak egy nagyon rövid pihenő következik, nincs megállás. Két hét múlva lesz itthon az első kvalifikációs verseny a felnőtt EB-re, Premier Liga Rotterdamban, Pozsonyi Grand Prix - tele a tavaszi versenynaptár. Sok sikert kívánunk a kvalifikáló versenyzőinknek: Szőllősi Patriknak, Molnár Dánielnek, Vajda Liliennek és Varga Fruzsinának!

szeparátor

Keller Balázs
Michal Bozogán Emlékverseny - Kassa, 2017.01.21.

Idén rekord nevezés érkezett a Kassai versenyre, ahol 7 országból több mint 500 versenyző indult. Mind a gyerek, mind a felnőtt kategóriákban is remek küzdelmeknek lehettünk tanúi. Szövetségünket idén a Honvéd-Takara SE versenyzői képviselték. Sokuknak ez volt az első külföldi útjuk, ennek ellenére szereplésük biztató volt. Hatan is érem közelbe kerültek, de sajnos a bronzmérkőzéseken alul maradtak. Voltak viszont olyanok is, akiknek sikerült dobogóra állniuk.

A 8-9 éves korosztályban aranyérmet szerzett Keller Balázs.

A felnőtt -57kg kategóriában Vajda Lilien a döntőben bírói döntéssel kikapott ukrán ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Gratulálunk!

Vajda Lilien

szeparátor