edzőtábori csoportkép

Alapozó edzőtábor a világbajnokságra

A nagy nyári edzőtábor után a versenyzők kaptak egy hónap szabadságot és augusztus 1-től elkezdődött az alapozás a számunkra legnagyobb éves eseményünkre a novemberi Goju–Kai Világbajnokság-ra. Az alapozás csúcspontját az augusztus végi, egyhetes Révfülöpi edzőtábor jelentette.

A táboron részt vett mind a 40 versenyen induló karatéka, 8 éves kortól egészen a szenior kata résztvevőkig. A többség nem tudta, hogy mi vár rá, hisz ilyen kemény felkészülésben eddig csak a válogatottak részesültek. Minden napot reggeli futás indított. Az első napokban már reggel sokan azt hitték, hogy ütött az órájuk, de azért becsülettel mindenki végig csinálta. A hét közepére aztán lassan mindenki túljutott legalább a lelki holtponton. A testnek az izomláztól nem sikerült mindig úgy reagálni, ahogy kellett volna, de mindenki kihozta magából a maximumot. Futáson kívül még napi két, két órás edzés volt, mindegyik más témára koncentrálva. A versenyzők a tábor vége felé közeledve egyre jobban felszívták magukat és az utolsó termes edzésen, szabadküzdelemben mindenki teljes erőbedobással harcolt. Még egy hét itthoni alapozás után következik a versenyzők részére a lassan formába hozó időszak és a felkészülő versenyek.

Reményeim szerint novemberre, a VB-re mindenki csúcsformába kerül. Most először van a VB Európában, így a gyerekek is ki tudnak jutni és remélem, hogy eredményességben követik az eddig sikeresen szereplő felnőtteket.

Rebicek Gerd

vissza