Régebbi eseményekért katt ide!

szeparátor

Diákolimpia - Szigetszentmiklós, 2016. November 05.
600 induló

Két egyesületünk, a Honvéd Takara és a Gankaku is részt vett a hétvégi versenyen. Szép eredmények születtek és ez azt jelenti, hogy újabb versenyzői generáció jelentkezik. Nagyon reméljük, hogy lesz bennük annyi kitartás és elszántság, amellyel idővel nemzetközi színtéren is felléphetnek.

Eredményeink:
Aranyérem:
Keller Balázs - 6-7 éves, kumite, -23 kg
Kóczé Krisztoffer - 10-11 éves, kumite, -40 kg
Ezüstérem:
Olajos Marcell - 10-11 éves, kumite, -40kg
Bronzérem:
Dévényi Bence - 10-11 éves, kumite, -40kg
Molnár Virág - 10-11 éves, kumite, -34kg
Magnucz Dalma - junior, kumite, -59kg
Krammer Krisztián - kadet, kumite, -70kg
Szabó Levente - junior, kumite, -68kg

Gratulálunk!

szeparátor

Felnőtt WKF Karate Világbajnokság - Linz 2016. Október 26.-30.

Egyik versenyzőnk, Varga Fruzsina, kvalifikálta magát a felnőtt VB-re. Úgy látszik, az olimpiai szellem alaposan elérte a karate társadalmat, mert minden eddigi rekordot megdöntött a résztvevők sokasága. 105 ország több, mint 1000 versenyzője vett részt az 5 napos programban. Fruzsina most először szerepelt felnőtt VB-n, úgyhogy célunk elsősorban az volt, hogy meccseket nyerjen és esetleg, ha minden jól alakul, akkor egy-két vígaszági mérkőzéssel újabb tapasztalatokat szerezhetett volna. Sorsolását látván ez a feladat meglehetősen nehéznek tűnt. Sajnos, már első mérkőzésén kikapott szerb ellenfelétől. 3-3-as állásig felváltva szereztek pontokat, de ekkor a szerb lány alaposan belehúzott, így 6:3-ig menetelt. Ezen a ponton Fruzsi egy nagyon szép fejrúgással (fotó) még egyenlíteni tudott.

Varga Fruzsina

Sajnos a végjátékban a szerb egy újabb találatot szerzett és ezzel továbbjutott. Következő meccsén viszont kikapott japán ellenfelétől, így Fruzsi kiesett. Szóhoz jutott még a csapat-küzdelmekben is, de ott sajnos nem tudta megismételni jó teljesítményét. Teljesen szokatlan helyen, hamradikként indult és mind a két mérkőzésén, a makedón és a brazil lánytól is kikapott. Bízunk benne, hogy az elvesztett meccsekből is sokat tanult és a legközelebbi felnőtt EB-n sokkal határozottabban fog küzdeni. Mindemellett az egyéni küzdelmekben, egyetlen kivételtől eltekintve, aki a második fordulóban búcsúzott, mindenki kiesett az első fordulóban. Ezen talán el kellene gondolkozni!

Magyarország szempontjából azért született egy remek eredmény is. Tadissi Martial a -67kg-os kategóriában egészen a döntőig menetelt, ahol ugyan alulmaradt brit ellenfelével szemben, de az ezüstérem is óriási siker. Ezzel a remek eredménnyel egyben kvalifikálta magát a Világjátékokra, a World Combat Games-ra is és átvette a vezetést a Világ ranglistán is!!!

Gratulálunk!


szeparátor

Croatia Open - Rijeka, Horvátország, 2016. október 1-2.

Túl vagyunk az idei szezon ötödik őszi versenyén. Múlt héten Hamburgban versenyzőink nem szerepeltek jól és nagyon korán kiestek. Egy hét alatt sokat javult teljesítményük. Sok érmet ugyan nem nyertünk, de annál több biztató jelet fedezhettünk fel. 19 országból több mint 1600 regisztráció érkezett a Horvát versenyre és versenyzőink minden egyes kategóriában népes mezőnyben indultak. Külön örülhettünk annak, hogy Varga Fruzsina, aki egy hónap múlva indul a felnőtt WKF VB-n Linzben, végre úgy küzdött, ahogy ez elvárható tőle. Három győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért, csak a VB-n is érem várományos brazil-osztrák Kumizaki tudta megállítani. Sajnos a harmadik helyért is egy éremesélyessel, a német Bitsch-vel kellett megküzdenie. Bár mindent megpróbált, a német lány jobbnak bizonyult. Van viszont még 1 hónapunk arra, hogy tovább javítsunk teljesítményén. Jól szerepelt és bronzérmet szerzett Szőllősi Patrik a kadet, -52kg kategóriában, amivel megtette első lépését a Szófiai kadet EB felé. Vajda Lilien pedig az itt szerzett bronzéremmel már visszafordíthatatlanul EB utazó.

Gratulálunk!


szeparátor

19. Budapest Open 2016. Szeptember 17.-18.
Budapest Sportkastély

Idén 19. alkalommal rendeztük meg a Budapest Open nemzetközi karate versenyt. Több mint 1 100 nevezés érkezett 31 országból és ezzel megdőlt minden eddigi rekord a verseny történetében. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy sikerült egy nagyon magas színvonalú eseményt megszerveznünk, ahonnan majdnem mindenki elégedetten távozott. Az a néhány kivétel, aki nem, a bíráskodást kifogásolta, és valóban, ezen a téren van még javítani valónk.

Versenyzőinknek ez újabb állomás volt az őszi versenyszezonban és egyben kvalifikációs verseny is a kadet, a junior és az U21 korosztályban az EB-re illetve a 2017.-ben Kanadában megrendezésre kerülő Goju-Kai VB-re. A nagyon nehéz nemzetközi mezőnyben is sikerült helytállniuk. Két versenyzőnk kivételével mindenki legalább mérkőzéseket tudott nyerni, és természetesen az érmek sem maradtak el.

Eredményeink:
Aranyérem:
Vajda Lilien - U21, kumite, -55kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Magyar válogatott csapat, kumite: Molnár Dániel, Hárspataki Gábor, Tamás Ferdinánd
Ezüstérem:
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -61kg
Női csapat, kumite: Varga, Vajda, Magnucz
Bronzérem:
Magnucz Dalma - jumior, kumite, -59kg
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -55kg

Gratulálunk!

szeparátor

Zagreb Cup - 2016. szeptember 10.

Túl vagyunk a szezon második megmérettetésén is. A 11 ország közel 700 versenyzőjének részvételével rendezett versenyen a mieink már mutattak néhány biztató jelet. Reméljük, hogy jövő héten a saját rendezésű Budapest Openen még jobban teljesítenek.

Eredményeink:
Aranyérem:
Zeke Dávid - 12-13 éves, utánpótlás, kata
Vajda Lilien - U21, kumite, -55kg
Bronzérem:
Molnár Virág - 10-11 éves, kumite, -36kg
Csóka Barnabás - 10-11 éves, kumite, -30kg
Szőllősi Patrik - kadet, kumite, -52kg
Varga Frizsina - felnőtt, kumite, -55kg
Vajda Lilien - felnőtt, kumite, -55kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg
Gratulálunk!


szeparátor

Szőllősi Patrik
Medimurje Open - Cakovec, 2016. szeptember 3.
Versenyzőink számára elkezdődött a 2016-2017-es versenyszezon, melynek első versenye, amin részvettünk, a cakoveci Medimurje Open volt. 5 hetes alapozás után még igazán távol áll az ideálistól versenyzőink formája, de így is sikerült néhány érmet begyűjtenünk. "Bemelegítésnek" azért nem rossz! Jövő héten Zágrábban folytatjuk...

Eredményeink:
Aranyérem:
Szőllősi Patrik - kadet, kumite, -52kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -55kg
Ezüstérem:
Szabó Levente - U21, kumite, -67kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -61kg
Bronzérem:
Szabó Levente - junior, kumite, -68kg
Molnár Dániel - felnőtt, kumite, +84kg

Gratulálunk!

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

A Magyar Goju-Kai Szövetség haladó edzőtábora
Szolnok, Tiszaliget, 2016. június 27 - július 3.

Összkép
Vasárnap fejeződött be Szövetségünk 2016-os nyári haladó edzőtábora. Idén a közel 70 magyar karatés mellet, egy 10 fős román csoport is részt vett az eseményen. Remek időben, napi három edzéssel készültek a résztvevők a szombati vizsgára. Nagy örömünkre, idén is elfogadta meghívásunkat Shihan Furkó Kálmán 7. danos Kyokushinkai mester, és kedd este egy igazán felejthetetlen edzést tartott számunkra, két tanítványa asszisztálásával. Betekintést kaptunk egy tipikus Kyokushinkai edzésbe. A bemelegítő gyakorlatokat követte a kihon, utána pedig a páros gyakorlatok. A Shihan nem kímélt bennünket, folyamatosan hajtotta a kemény munkát, így bizony másnapra mindenki tele volt kék-zöld foltokkal.

fekete övesek
Péntek reggel Szabó János Shihan próbálta feldobni az addigra már jelentősen elfáradt csapatot egy zenés edzéssel, ami sikerült is neki. Végül szombaton megérkezett az övvizsga ideje. Mindenki, aki kiállt, feltöltött akkumulátorral vágott neki a megmérettetésnek és próbálta kihozni magából a maximumot. Ez pedig szinte mindenkinek sikerült. Délután négykor kezdődött a feketeöves vizsga. Közel két órás erőnlét, kihon, kihon Ido, kihon kumite, kata és kata bunkai után következett a 20 x 2 perces kumite. A szigorú vizsgakövetelményeknek idén sem sikerült mindenkinek megfelelnie. A 3 próbálkozóból, csak egy volt sikeres: Vajda Lilien derekasan helytállt és megszerezte a Shodan övfokozatot. Teljesítményét hosszan tartó tapssal díjazták küzdő-ellenfelei és a vizsga után a terembe berohanó többi karatés is. Az első gratulálók között volt az a két karatéka, akik már tudták, hogy nekik nem sikerült. Megértették, hogy ez most kevés volt, de megígérték, hogy egész évben keményen fognak edzeni és jövőre újra megpróbálják. Azt hiszem, erről a hozzáállásról sok mindenki példát vehetne.

Vajda Lilien
Szombaton este először a csapatok humoros bemutatója volt programon, majd egy fergeteges, reggelig tartó zenés-táncos party következett. Minden résztvevő egyetértett abban, hogy az idei volt hosszú évek óta a legjobb hangulatú tábor, amelyet vasárnap reggel hagyományos focimérkőzéssel zártunk.

Szövetségünk minden tagjának kívánok jó nyaralást és jó pihenést. Az augusztus elsején kezdődő szezonra pedig kitartást, elszántságot és a versenyzőknek sok sikert a hazai és nemzetközi versenyeken.

Rebicek Gerd Shihan

szeparátor

Magyar Bajnokság - Mogyoród, 2016. április 02.-03.

Több mint hétszázan indultak az idei Magyar Bajnokságon. Szövetségünk 3 klubja vett részt az eseményen és a sok hibának köszönhetően, egy kivételével, csak a dobogó 3. fokára állhattak fel versenyzőink. Egyedül Varga Fruzsinának, a felnőtt -55 kg kategóriában sikerült maradéktalanul teljesítenie az elvárásokat és mind a három ellenfelét legyőznie. A harmadik helyezések bizonyítják, hogy a versenyzőink ugyan jó úton járnak, de még egy kicsi hiányzik, hogy a bronzérmek arannyá változhassanak. Bízunk benne, hogy a kitartó munka idővel meghozza a várt eredményeket.

Érmeseink:
Aranyérem:
Varga Fruzsina - felnőtt, -55kg
Bronzérem:
Hegyi Tamás - 8-9 éves, +30kg
Molnár Virág - 8-9 éves, +30kg
Szőllősi Patrik - 12-13 éves, -47kg
Ónódi Pál - kadet, -52kg
Horváth Bence - kadet, +70kg
Magnucz Dalma - junior, -53kg
Dolezsál Richárd - junior, -61kg
U14 csapat: Olajos Marcell, Csóka Barnabás, Szőllősi Patrik

Gratulálunk!

Fruzsina
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Lili

Józsefvárosi díjátadó

2016 március 19-én a Bródy Sándor utcai Olasz intézetbe került sor a Józsefvárosi Önkormányzat díjátadó gálájára. Minden év márciusában szokták díjazni a 8. kerületi sportolókat, vállalkozókat, mindenkit, aki kiemelkedően sokat tett a kerületért és egyben átadni a Józsefvárosi Díszpolgári címeket. Külön öröm számunkra, hogy a három díjazott sportoló között volt Vajda Lilien is, eddigi sportolói pályafutásáért, külön kiemelve a tavalyi Jakartai WKF VB bronzérmét Lilien "Jó sport" kitüntetésben részesült. A díjakat Kocsis Máté Polgármester és Zentai Oszkár az emberi erőforrás bizottság elnöke adták át.

Gratulálunk!

Lili

szeparátor

Fruzsina

Tatami team kupa - Szigetszentmiklós, 2016. február 20.

Három egyesületünk vett részt a szombaton megrendezett került Tatami team kupán, ahol 11 országból 550 versenyző indult. Versenyzőink közül többen hozták az elvárt teljesítményt, de volt aki még elmaradt ettől. Jövő héten újabb megmérettetés vár rájuk és a szlovákiai Pozsonyban megrendezésre kerülő Grand Prix versenyen tovább gyarapíthatják éremgyűjteményüket.

Eredményeink:
Aranyérem:
Dévényi Bence - 8-9 éves, kumite, -37kg
Varga Fruzsina - felnőtt, kumite, -55kg

Ezüstérem:
Szőllősi Patrik - 12-13 éves, kumite, -50kg
Dolezsál Richárd - junior, kumite, -61kg

Bronzérem:
Molnár Virág - 8-9 éves, kumite, +28kg
Olajos Marcell - 8-9 éves, kumite, -37kg
Horváth Bence - kadet, kumite, +70kg
Magnucz Dalma - junior, kumite, -53kg
Szabó Levente - junior, kumite, -68kg

Gratulálunk!
Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Michal Bozogán Memorial Cup - Kassa, 2016.január 23.

3 klubból, összesen 10 fővel vettünk részt a kassai nemzetközi versenyen, ahol 7 országból 480 induló harcolt az érmekért. Versenyzőink teljesítménye még nagyon sok kívánnivalót hagyott maga után, de így is többüknek sikerült dobogóra állnia. Továbbra is keményen kell még dolgozni, hogy teljesítményük elérje a kívánt szintet. Azért "bemelegítésnek" ez nem volt rossz.
Eredményeink:
Aranyérem:
Ónódi Pál - junior, -55kg
Ezüstérem:
Szőllősi Patrik - 12-13 éves, -50kg
Magnucz Dalma - junior, -53kg
Szabó Levente - junior, -68kg
Varga Fruzsina - felnőtt -57kg
Bronzérem:
Vajda Lilien - felnőtt, -57kg

Gratulálunk!

Fotókhoz katt ide!

szeparátor

Lili

Croatia Open
2016. január 16.-17.

Két versenyzőnk vett részt a Croatia Open nemzetközi versenyen a Horvát Samoborban, ahol a verseny két napja alatt 23 országból több mint 1800 versenyző indult.

Dolezsál Richárdnak a junior -61kg kategóriájában most nem sikerült dobogóra jutnia.
Vajda Lilien az U21 -55kg kategóriában bizonytalan kezdés után egyre jobban belendült és a döntőig meg sem állt. Sorra győzte le az ellenfeleit, az olaszt 3:0, a horvátot 2 :0, a szlovákot 3:0 és a szerbet 2:0 arányban. A döntőben a Szerb válogatott Rankovicot ellen 3:1-re nyert és ezzel övé lett az aranyérem. Jövő héten ismét tatamira lépnek versenyzőink, ezúttal Kassán. Lilinek ez lesz egyben az utolsó felkészülési versenyre a február 5. és 7. között Cipruson megrendezésre kerülő kadet, junior és U21 Európa Bajnokságra.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk jövő hétre is!

Portré és interjú Vajda Liliennel ITT

szeparátor

Vissza az archivumba